HCL.HR

Ne bojte se zaviriti u ovu ponudu horor avantura 2024. godine

Zoran Žalac 04.01.2024.   •   12 komentara


Prerade kultnih horor igara i nastavci popularnih hitova trebali bi nas strašiti tijekom 2024. godine. Evo što je u pripremi za strašnu 2024.

Još uvijek se oporavljamo od strašno dobre godine za hororce, a ako se karte poslože mogli bismo i u 2024. doživjeti kvalitetne šokove. Za sada brojimo sedam obećavajućih horor avantura, s tim da moramo napomenuti kako to neće biti jedine igre horor tematike. Možda i najstrašniji doživljaj Sons of the Foresta ipak smo odlučili istaknuti kroz igre preživljavanja, kao i neke slične naslove u slučaju da se pitate gdje su nestali.

Sad kad smo to raščistili, idemo hrabro u mrak 2024. godine. Evo kojim se horor naslovima veselimo.

Silent Hill 2

Bila je rupa ovdje… i opet će biti! Jedna od najcjenjenijih horor igara ikad napravljenih dobit će svoju preradu i ponovno probuditi osjećaj nelagode. Strahujemo malo kako će to biti realizirano jer su avanture Jamesa Sunderlanda mnogima drage i skoro pa intimne. Developer poznat po Layers of Fearu navodi kako planira modernizirati gameplay, no priču žele očuvati u njezinom izvornom obliku. Trebao bi ovo biti vizualni slatkiš, a optimizam nam daje angažman skladatelja originalne glazbe, legendarnog Akire Yamaoke.

Alone in the Dark

Već nam je postalo normalno da prerade dobivaju igre iz ovog stoljeća, stoga je neobično vidjeti da se prerađuju i stare igre. Prvi Alone in the Dark iz 1992. godine učvrstio je temelje survival horora, no toga se sjećaju samo stariji igrači. Zato je dobra stvar da se još jednom vraćamo u ukletu vilu Derceto kako bismo ondje razotkrili “strašnu tajnu”. Ponovno ćemo zaigrati s Edwardom Carnbyjem i Emily Hartwood, no ovoga puta akciju ćemo gledati iz perspektive iza ramena tih likova. A njih će glumiti hollywoodski kalibar: David Harbor i Jodie Comer.

Little Nightmares III

Nakon dvije male, ali izvrsne noćne more, Little Nightmares je prešao u ruke studija zaslužnog za The Dark Pictures igre. Trebamo tek vidjeti je li to odgovarajuća kombinacija, no prvi pogled na Little Nightmares 3 obećava zgodne novosti. U glavnim ulogama bit će djeca Low i Alone, koji pokušavaju pobjeći od izopačenih stanovnika Nowherea. Low koristi luk i strijele, dok Alone ima francuski ključ, međusobno se nadopunjuju i pomažu si na putovanju kroz pustinjsku regiju Necropolis. Po prvi put u serijalu Little Nightmares će se moći doživjeti kooperativno, ali samo u mrežnoj izvedbi.

The Outlast Trials

Outlast će u trećoj igri malo promijeniti formulu i dopustiti kooperativno preživljavanje. To je dvosjekli mač jer je s jedne strane dobro kad vam netko može pomoći u kriznoj situaciji, a druge je loše kad vas netko u tu situaciju uvali. Unatoč toj promjeni u dizajnu, Outlast Trials moći će se igrati i samostalno, ako vi niste za eksperimentiranje nego samo želite da se eksperimentira na vama. Za potrebe toga igra će pripremiti nekoliko različitih protivnika kojima ni ovaj put ne možete uzvratiti napad. Igra je nepunih godinu dana dostupna na PC-ju, a u 2024. očekujemo njeno puno izdanje te dolazak na konzole.

The Casting of Frank Stone

Trenutno najpopularnija horor igra, Dead by Daylight, dobiva svoju single-player avanturu. Zvat će se The Casting of Frank Stone i bit će narativna avantura u kojoj se grupica tinejdžera suočava sa sadističkim ubojicom iz gradića Cedar Hill. Frank Stone je lovac koji će se kasnije vjerojatno pojaviti i u Dead by Daylightu, a u ovoj igri upoznat ćemo njegove fetiše – oštre stvari i vješanje na kuke.

Still Wakes the Deep

Still Wakes the Deep je avantura koja će biti smještena na naftnu platformu usred Sjevernog mora. Platformu napadne misteriozno biće, odsječe joj svu komunikaciju s kopnom te blokira sve izlaze. U ulozi jednog od radnika na platformi morat ćemo se bez oružja i bez ikakvih posebnih moći suočiti sa strahovima te pokušati preživjeti napade onoga što vreba iz mraka. Za klaustrofobični ugođaj pobrinut će se perspektiva iz prvog lica, vi samo trebate navući slušalice na uši.

Go Home Annie

U 2024. bismo trebali imati jedan horor domaće produkcije – smješten u Hrvatsku. Go Home Annie stavit će nas u ulogu agentice čiji je zadatak testirati umjetno razvijene paranormalne događaje. Igra obećava uvrnuto horor iskustvo, s više opcionalnih puteva u levelu, segmentima vožnje kroz magloviti krajolik i komuniciranja s nadnaravnim entitetima. Uz to će nam ovaj horor biti posebno zanimljiv jer bismo se trebali osjećati kao kod kuće uz autentične motive hrvatskih kuća – tradicionalnih stolnjaka, domaćih kolača i naljepnica svetaca na vratima.

Bye Sweet Carole

Ovaj je horor inspiriran Disneyjevim crtićima. Po uzoru na Alisu u zemlji čudesa, mlada Lana Benton nađe se zarobljena u začaranom vrtu, gdje prateći trag djevojčice Carole iz 19. stoljeća otkriva portal do druge dimenzije. Bye Sweet Carole bit će point’n’click avantura 2D izvedbe, s nesvakidašnjom mehanikom. Naime, glavna junakinja moći će se pretvoriti u zeca.

Označeno sa:

Komentari (12)

  • Malimicek89

    04.01.2024 - 16:23

    Zanima me jako ova Annie jer je domaca produkcija. Moglo bi biti pravo pozitivno iznenadjenje

  • mili1985

    04.01.2024 - 18:08

    Jako me zanima kako će urediti Silent Hill i Alone in the dark. S jedne strane mi je SH na vrhu liste želja, a opet me malo strah da ne useru nešto. A lako je moguće.

  • Lepoglava

    04.01.2024 - 18:09

    Zanima me jako Annie slažem s.. Za Silent Hill se bojim jako da ne bude bas a volio bih da bude dobar.Little nightmares su prva dva bila dobra pa mislim da ce biti i ovaj. Volio sam serijal alone in the dark ovo dobro izgleda ali mi borba pogotovo melee na traileru ne izgleda dobro.Still wakes the deep me izrazito zanima izgleda super atmosferično

  • Stringer Bell

    04.01.2024 - 19:40

    Nadam se samo da Silent Hill bude dostojan originala. To možda bude i jedini ovogodišnji naslov koji planiram kupiti s obzirom da moram uzet još par iz prethodne godine. 😅

  • vuxwest44

    04.01.2024 - 22:13

    Jedva čekam da gledam Igorov gameplay i jump scare-ove

  • Lozinka87

    04.01.2024 - 23:07

    Sve i jedan naslov mi se sviđa bit će dobra godina za horor igre.

  • arminko

    04.01.2024 - 23:15

    Nista za mene, ostaje mi da u ovoj godini odigram resi 7 i 8

  • MD2

    05.01.2024 - 11:30

    Ne igram baš horor igre, ali zanima me Little nightmares. Prve dvije igre su odlične.

  • dubrava123

    05.01.2024 - 13:41

    Samo da uspiju prenijeti atmosferu iz originalnog Silent Hilla 2 i to je to, ne tražim više.

  • Pajo Paksu

    09.01.2024 - 11:13

    SH2, AITD i LN3. Zalomi se tu još koja sa spiska

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?