HCL.HR

Prototype [PC,X360,PS3]

Dario Šaravanja 25.04.2008.   •   4 komentara


Stiže nam mješavina GTA i Spiderman franšize, koja će dobiti svoju verziju na PC-u, Xbox360-ki i PS3-ci. Pročitajte kakav nam je izraz lica nabacila ova igra.

Ove godine nam razvojni tim koji stoji iza Crash Bandicoot franšize sprema svoj novi potencijalni hit naslov. Prototype se najavljuje kao nelinearan akcijski TPS, svojevrsna mješavina GTA i Spiderman igara. Prototype nas stavlja u ulogu Alex Mercera, nemilosrdnog, jakog, brzog i ekstremno izdržljivog junaka nadljudskih moći. Možda je bolje reći da je on ustvari anti junak koji se šeće ulicama New York Citya kako bi otkrio svoju misterioznu prošlost, pritom ubijajući ljude. Da, ubijajući ljude. Jer naime svaki smtnik kojeg ubije otkriva mu djelić priče, a složivši je otkriva da je bio pokusni kunić za genetske pokuse i da mu je sada jedina hrana upravo ljudska duša. No, nije to jedini problem koji muči Mercera. Još teži problem je vojska, njegovi protivnici kojih će biti na sve strane, te mutanti slični njemu ( da ne bi sve bilo tako lako ). Tzv. Black Watch Special Forces početi će vladati gradom i tražiti našeg junaka, a to se Alexu neće svidjeti. Svojim nadljudskim moćima i parkour vještinama, koje bi u igri trebale izgledati dosta atraktivno, skratit će ih za glavu i skriti se da ostali ne vide.

Dakle cijeli gameplay se zapravo svodi na Alexove nadljudske moći te na brojne tehnike i vještine kojima ćete moći baratati. Već je rečeno da je ovo nelinearna igra, što znači da će virtualni New York biti poprilično slobodan, te ćete misijama moći pristupati nelinearno. Ni visoka područja grada neće biti nedostupna, upravo zahvaljujući parkour vještini kojom će Alex baratati ko veliki. Nadamo se da će se to zaista izvesti kako treba u konačnici, a prema dosad viđenome moramo reći da ne izgleda loše.

Ono što karakterizira našeg anti junaka, a i zapravo cijelu igru, jesu Mercerova preobličenja i unapređenja. Pomoću moći prerušavanja možete postati bilo tko, tj. možete žrtvovati bilo koga i tako preuzeti indetitet te osobe na sebe. To će biti jako zabavno kroz igru jer ćete na taj način moći zavarati protivnike. Jednostavno otrčite do jednog specijalnog vojnika, žrtvujete ga i na sebe nabacite njegov izgled te napravite krvoproliće nad ostalima bez da se imalo ozlijedite.

Što se tiče raznih vrsta napada koje će Alex moći napraviti tu ima zaista svakakvih sposobnosti. Na primjer moguće je protivnika isjeckati na komadiće s ručnim kandžama, ručnim noževima, šiljcima, al’ ih i nabiti na kolac ( da, rekao sam nabiti. I da, na kolac ). Sva nabrojana “mutant” oružja služe za bliske borbe kojih će biti na sve strane, pune krvi i žrtava. Što se tiče obrane od silnih napada koje će Mercer morati pretrpjeti, od velike koristi će nam biti parkour, ali i razni improvizirani štitovi na koje ćete naletiti. Tako će vam za štit poslužiti kakav dio automobila i nešto slično tome. Pored svih dosad nabrojanih moći Alex ima i razvijena osjetila odnosno senzore, koje normalni ljudi naravno nemaju. To uključuje infracrveno, gledanje u mraku ( nighvison ), lakše uočavanje protivnika… Sve se ove moći mogu zajedno koristiti, što će Alexa činiti još jačim, boljim i uspješnijim u svojoj nakani da proljeva krv.

Prototype kreće u lov krajem ove godine, i prema službenom traileru i screenshotovima igra djeluje obećavajućom. Doduše igra nije ništa neviđeno, znači nije nešto pretjerano orginalna, a i priča je pomalo izlizana, ali to ne znači da ne može biti uspješna na gaming sceni, pogotovo ako gameplay bude dotjeran perfektno, čemu se i nadamo.
Ostavite koju kunu sa strane.

Za kraj vam prilažemo i jedan trailer iz ove igre kako bi nakon čitanja teksta dobili zaista dobar uvid u ono što igra donosi. Trailer je zapravio dio X-Play emisije u kojoj je ekskluzivno prikazano par gameplay snimaka iz ove igre, pa svakako bacite pogled.

Ako vas još nešto dodatno zanima o ovoj igri, želite malo prodiskutirati o njoj ili nešto slično tome. Ostavite nam komentar ispod ili se pak priključite u diskusiju na forumu.

Komentari (4)

 • frost135

  25.04.2008 - 21:31

  Ma to će biti bugovito samo tako, ko i spiderman 3 vidi se na gameplay-u da trza ko ludo .

 • [email protected]

  26.04.2008 - 08:28

  bravo sunđer : )
  a igra ce biti prebugovita 🙁

 • Ementaler

  26.04.2008 - 11:38

  Ne znam o kakvoj bugovitosti pričate, ali na videu je svakako vidljivo da će taj new york biti pomalo jednoličan i repetativan. Al sve u svemu se igra čini kao sasvim solidna akcija sa nekim prilično zaninljivim stvarima… Ništa previše revolucionarno, al mogli bi biti zabavno…

 • gta_fan

  27.09.2008 - 16:00

  Naće se uvijek pneki bug

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!