HCL.HR

Saboteur [PS3, Xbox 360]

Dario Šaravanja 03.08.2008.   •   9 komentara


Na police diljem svijeta dolazi još jedna igra sa WWII tematikom. Je li to po običaju borba vas – Amerikanca protiv Nijemaca ili pak nešto posve revolucionarnije, što su vam potkovani ciljevi i sve otkrivene informacije – pročitajte.

.

Protogonist igre, baziran na ratnom heroju William Grover – Williamsu, je začudo Irac, koji nosi ime Sean. Po zanimanju, začudo, nije vojnik, već nešto deseto – profesionalni vozač. Izgleda da su cure i dečki iz Pandemic studija, proizvođača dotične igre, krenuli na nešto drugačiji pristup WWII igrama nego na koji smo navikli. Našeg Irca karakteriziraju tragični događaji – smrt njegovih najboljih prijatelja u neželjenom ratu koji se zbivao na području našeg kontinenta, Europe. Sva ta ubojstva njegovih najmilijih su izvedena prema riječima Nacista, odnosno Hitlera i njegovih baraba. Ali nije Sean ostao ravnodušan prema tome; dapače, to ga je inspiriralo na osvetu Nacistima i zbog toga i dobiva glavnu ulogu u igri. Ček, zar nas Crkva preko Božje riječi ne uči da je osveta još gori čin? Na to će nam pitanje pomoći odgovoriti naš fra. Luka.

Vizualni dojam i dojam cijele igre je jako pozitivan. Grad će nuditi kojekakve mogućnosti; od vožnje vozila, penjanja po krovovima, skrivanja, šunjanja. Štoviše, bit će dosta velik i otvoren i nudit će razne mogućnosti. Grafički, igra je dobro dotjerana, impresivna i ugodna za oči. Sve smo ovo mogli vidjeti i na službenom traileru igre, a ako još niste, bacite oko na njega, on se nalazi na dnu ove najave.

Saboteur će biti fokusiran na akciju iz trećeg lica, koja će vam dopuštati da slobodno lutate po lokaciji i tako pristižete u akciju odakle god stignete ( open world, kak` bi se reklo ). A kao primarni cilj, trebate suzbiti nacističke postrojbe i akcije, tako što ćete im smanjivati granice i prisiljavati ih na povlačenje. Osim oružja i metaka bit će i vozila, s kojima će te obilaziti mjesta po gradu i tako rješavati mnoge zadatke i akcije. Ako ste mislili da će nedostajati stealth akcije, varate se. Koristi ćete ju u mnogim situacijama, a najčešće u krađi nečega ili nekoga. U koži osvetnika, vi ujedno vraćate i nadu gradu, koja se iskazuje pomoću faktora boja po imenu „Will to fight“. To će biti jedan od ključnih elemenata. Područje sa manjim postotkom „WtF“je crno sa različitim nijansama sive boje te na tom tlu ima podosta Njemačkih partija, a u područjima sa većim „WtF“ dolazi do izražaja puna boja i tu naravno ima manje protivnika.

Kraj hvaljenu ne završava ovdje. Zvučna strana ovog potencijalnog hita nije ništa lošija od svega već navedenog. Biti će ovdje svega i svačega; od klasične glazbe, jazza pa sve do horor muzike. Ona će se prilagođavati zavisno u kakvoj ste situaciji i akciji i trebala bi biti odrađena odlično.

Prema prethodnim riječima možemo očekivati obećavajući hit, koji će mnoge zaključati u sobu. Trailer i screenshotovi, koje možete pogledati u HCL screenshots sekciji, pokazali su nam dovoljno razloga da uštedimo koju kunu, a dinamičan svijet pun akcije i zabave prikovat će nas za konzolu ( X360 ili PS3 ). Možda je ovo još jedan razlog za kupnju jedne od ovih platforma. Živi bili pa vidili.

Oni koji još nisu pogledali trailer, neka bace oko odmah ispod.


Ako vam nešto nije jasno oko ove igre, imate kakvo pitanje ili jednostavno želite raspravljati o igri dođite na HCL forum i pridružite nam se.

Komentari (9)

  • Del@

    03.08.2008 - 17:06

    dobra najava sinđir, mozda nebi skodilo da je malo duza, ali ok je
    a igra me ne zanima…

  • Seengeer

    03.08.2008 - 17:26

    Da ima još informacija, stavio bi 🙂

    Uglavnom nek se tebi sviđa najava 😉

  • Vincent

    03.08.2008 - 22:10

    Dobra najava.Steta sto nemam PS3 pa da je zaigram.

  • Ementaler

    03.08.2008 - 22:12

    informacija sasvim dovoljno da me zainteresira 😛 .. Šteta što ne dolazi na PC, čini se kao zanimljiva igra..

  • goGAMERo

    04.08.2008 - 15:37

    prekratka najava

  • goGAMERo

    04.08.2008 - 15:38

    samo sam se salio braco : ))))

    dobar tekst

    igra ce biti govno

  • Ementaler

    05.08.2008 - 10:30

    Pa po čemu uopće možeš zaključiti da će igra bti “govno”, osim po … ničemu. Jedino što meni izgleda loše su screenovi. Tj. ne loše nego čudno mi izgleda grafika malo, lagano nedovršeno…

  • Dzoni-GS

    02.08.2009 - 20:17

    Mislim da ce igra izaci i za PC. Svejedno, dobra najava.

  • Dzoni-GS

    02.08.2009 - 20:20

    Evo ga,izlazi za PC:
    The Saboteur will be available for the PLAYSTATION(R)3 computer entertainment system, the Xbox360, and the PC and has not yet been rated by the ESRB or PEGI. For more information on The Saboteur, please visit http://www.thesaboteurgame.com or get the latest news from the production team on http://www.twitter.com/pandemicstudios. Visitors of the 2009 San Diego Comic-Con International, July 23 – 26, will be able to experience The Saboteur for the first time at EA’s show booth, stall #5213 in the San Diego Convention Center.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?