HCL.HR

Crysis Warhead prohod / tips & tricks

Ivan Čičak 18.10.2008.   •   3 komentara


Većina protivnika, oružja, te posebne mogućnosti nano-odijela su ostali nepromijenjeni u odnosu na originalni Crysis. Ovaj vodič će vam opisati kako proći Crysis Warhead, prvu ekspanziju ovog hardverski gladnog šutera

Općenito

Koristite nano-odijelo! Sva četiri moda odijela su jako korisni za različite situacije. Tijekom borbe trebali biste nekoliko puta mijenjati modove da bi u potpunosti iskoristili mogućnosti odijela. Ako ne koristite niti jednu drugu sposobnost, tijekom okršaja imajte aktiviran mod snage. Oružja će vam biti preciznija i radit ćete više štete protivnicima. Između sukoba nemojte zaboraviti promijeniti na mod brzine, jer ćete njime brže stići do željenog mjesta. Tijekom bitke uvijek tražite zaklon, jer vam se energija i životna snaga relativno brzo regeneriraju. Čak i ako ste jako ozlijeđeni, nekoliko sekundi iza zaklona vam može biti dovoljno da preživite. Pokušavajte imati opremljeno glavno oružje sa velikim i sa malim dometom cijelo vrijeme. Sačmarica i Gauss puška će vam biti omiljena kombinacija za istovar streljiva po protivnicima tijekom igre. Gaussica je najbolje oružje za borbu protiv vanzemaljaca, jer jednim pogodkom ćete raznijeti trutove, dok sa tri ili četiri pogotka ćete skinuti veće Scoutove. Sjetite se prepravaljti oružja! Koristite refleksni ili borbeni (combat) nišan ako su vam dostupni. Oni će vam olakšati ciljanje kada koristite ‘zoom’.

Oružja KLOB Micro-SMG – Ovo će zamijeniti vaše pištolje kao pomoćno naoružanje. Pri srednjem i velikom dometu postaju jako neučinkoviti, stoga izmrcvarite protivnike koji se nalaze neposredno u vašoj blizini. Zadaju solidnu štetu i imaju visok RoF (rate of fire – brzina pucanja). Ako nemate sačmaricu ovo će vam biti omiljeno oružje na blizinu. Također možete koristiti dvije odjednom.

Anti-Tank Mine – Radi kao na reklami! Pripremite ih kada vidite da vam se približavaju KPA vozila, te dok ih postavljate probajte biti nevidljivi. Vatromet će biti zadovoljavajući.

Nanodisruptor Grenade – Ove granate će biti korisne kada neletite na protivničke nano-vojnike. Sj**** će im odijela, te će biti ranjiviji neko vrijeme.

FGL-40 – Ovaj automatski bacač granata je sjajna igračka za razne protivnike. Ima dva načina pucanja, EMP i fragmentacijski. Većinom ćete koristiti fragmentacijski jer zadaje puno štete. EMP koristite da bi spržili odijela nano-vojnicima.

PAX – Ovo nabrijano oružje na plazmu ćete dobiti prije zadnjeg bossa. Ima neograničeno streljiva, ali se sporo puni i ima kratki domet. Svejedno, u zadnjoj bitci je neprocjenjivo.

Protivnici Shield-Generating Drones – Izgledaju poput običnih Alien Droneova, ali ćete ih prepoznati po tome što su uvijek u čoporu. Iz njih isijavaju zelene linije, što štite njihove kolege trutove. Stoga, prvo ubijte njih da bi mogli druge vanzemaljce, jer ih u protivnome ne možete ozlijediti.

Orange Scout – Ova velika stvorenja što podsjećaju na lignje sliče na svoje plave kolege. Ipak, umjesto da izbacuju trutove, oni izbacuju narančaste odskakujuće mine. Također će zapucati na vas narančastom laserskom zrakom.

Prohod misija Call Me Ishmael

Nakon filmića iskočite sa transportera i hodajte prema naprijed. Nastavite slijediti vojnike kraj potoka. Kada vam se kaže, sagnite se ispod stijene, te preskočite stablo u potoku. Naići ćete na veliku prepreku, pa prebacite odijelo na mod snage i preskočite preko nje. Poslije sljedećeg filmića dobit ćete nove zapovijedi. Slijedite cestu što zakreće ulijevo, te se ne brinite zbog razgovora na radiju, jer još nema protivnika. Kada stignete do prvog mosta, vidjet ćete KPA kamion koji pada u rijeku. Prebacite na nevidljivost i prišuljajte se vojnicima. Riješite ih po vašim željama, te nastavite hodati cestom.

Savjet: Možda bi bila dobra ideja uzeti FY71 sa mrtvog vojnika, jer će streljiva biti u izobilju za ovu pušku kada god ubijete jednog vojnika. Priđite protivniku i pritisnite F.

Dva vojnika će vam prirediti zasjedu sa mosta. Ubijte ih i prebacite odijelo na mod brzine, te potrčite prema zadanom mjestu. Prebacite se na mod snage i preskočite razrušeni most kada je potrebno. Nakon što odgledate vatromet nastavite hodati prema plaži i neprijateljski džip će krenuti prema vama. Prebacite se na nevidljivi mod i krenite prema lijevo. Vidjet ćete trojicu KPA vojnika kako se šetaju puteljkom. Priđite im s leđa i zgrabite jednog sa F, te koristeći ga kao štit brzo ubijte preostalu dvojicu. Vrijeme je da se posvetite džipu. Pričekajte da vam se nevidljivost napuni, te se spustite do baraka. Napredujte prema džipu da vas nitko ne opazi, te bacite par granata na nj da ga raznesete. Uđite u prazan džip pritiskom na F, te se nastavite voziti prema plaži.

Savjet: pritiskom na G bacate granatu koja zna biti i više nego korisna.

Protivnici će vas napadati sa obje strane ceste kada dođete do Lagoon resorta. Slobdno ih komadajte kombinacijom strojnice na džipu i gaženja džipom. Nakon što ste očistili područje krenite prema prikolici (žuta točka na radaru). Priđite joj straga i pritisnite F da bi prikupili podatke. Nakon razgovora dobit ćete novu metu. Izađite van i uđite u oklopljeni APC, te se nastavite voziti cestom do dodatnog zadatka. Prikolica se nalazi u blizini malenog zaljeva, a čuva je četiri vojnika. Riješite ih se prema vašem nahođenju. Mi smo ih pokosili strojnicom na APC-u. Pazite se jer će jedan od njih krenuti prema fiksiranoj strojnici. Uđite u kolibu i pokupite svo streljivo i eksploziv. Bacite jedan eksplozivni naboj pokraj prikolice, te se pošteno udaljite. Prebacite na detonator pritiskom na Mouse 2, te je raznesite pritiskom na Mouse 1. Nakon toga uđite u vozilo i krenite prema glavnom zadatku. Naposljetku ćete naići na blokadu, a vojnici će vas napadati sa obiju strana. Što više ih potucite strojnicom na vozilu, a ako je potrebno izađite i riješite ostatak vojnika. Hodajte u smjeru zelene oznake i naići ćete na hrpu kamenja koje vam blokira put, ali to ćete preskočiti bez problema ako se prebacite na mod snage. Ostanite na modu snage i pripremite se za veliki okršaj. Pripazite na džip koji se kreće prema vama, te bacite koju granatu na njega da ga raznesete. Nastavite po cesti i čim možete skrenite ulijevo prema plaži, jer ćete u suprotnom naletjeti na tenk kojeg zasada ne možete uništiti. Oko plaže se nalazi desetak vojnika, pa nađite zaklon i potamanite one koje možete. Cilj vam je doći do okruglog birca/restorana pored vode. Nakon što ih sve potamanite, pokupite sve korisne stvarčice u restoranu. Pronaći ćete male strojnice koje ćete u isto vrijeme moći koristiti, kao i bacač projektila. Sada se vratite do tenka i pokažite mu tko je pravi nasilnik. Tri rakete bi trebale dokrajčiti tenk, ali i prvu misiju.

Shore Leave

Nakon filmića se spustite do tla džungle, što će vas ubaciti u veliki sukob. Prebacite se na nevidljivost i krenite lijevom stranom džungle. Ako ste dovoljno s(p)retni uhvatit ćete trojicu vojnika potpuno nespremne. Ubijte ih i nemojte nikako zaboraviti pokupiti sačmaricu. Bacite onu pušku za koju imate manje streljiva. Nastavite se šuljati džunglom poput Ramba i zaskočite sve vojnike na koje naletite. Jedan pogodak sačmom će biti dovoljan ako se jako približite. Nemojte se brinuti ako vas ugledaju, prebacite se na mod brzine i zeletite se na vojnike, pa ih sačmom na brzinu izmrcvarite. U ovom području se nalazi oko desetak vojnika (…..da…….sve ih pobijte).

Savjet: Ako vam zatreba streljiva, na desnoj strani ćete pronaći municiju i nekoliko granata.

Još jedan savjet: Pritiskom na H ćete mijenjati između različitih granata koje nosite.

Kada ih sve riješite, krenite prema velikoj formaciji stijena da bi prošli kroz checkpoint. U blizini ćete pronaći SMG i streljiva u kutiji. Zaputite se prema zapaljenoj olupini i šumi ispred vas. Ovdje će se nalaziti dvije grupe KPA vojnika, jedna ispred vas, a druga lijevo blizu potoka. Sve ih pobijte i nastavite ići prema zelenom faru. Pokupite kameru i sačmaricu, te streljivo u kutiji na lijevoj strani. Trčite prema naprijed, te iskoristite mod snage i skočite, kada dođete do litice, da bi se susreli sa O’Neillom. Slijedite ga dok ne započne filmić. Kada dobijete ponovno kontrolu nad likom, vozit ćete ASV. Strojnica mu je jako učinkovita protiv ljudi i vozila. Slijedite O’Neilla po cesti i slobodno ubijajte vojnike i uništavajte vozila ako želite. U suprotnom nastavite voziti dalje. Kada ugledate KPA vojnika sa bazukom na vrhu male zgrade, ciljajte u bačve blizu njega sa strojnicom. Time ćete ga se brzo riješiti, a kako ćete dalje napredovati, tako ćete naletjeti na još protivnika.

Savjet: Ako vam vozilo primi previše štete odmah izađite i nađite zamjensko vozilo. U slučaju da se mjerač štete napuni na 100%, umrijet ćete. Uz cestu ćete naići na mnoštvo praznih vozila.

Još jedan savjet: Uvijek ciljajte crvene bačve pune eksploziva, jer ćete njima odnijeti mnoge živote KPA vojnika.

Niz cestu ćete naići na benzinsku crpku, a uz preciznu paljbu bez problema ćete je dići u zrak. Naposljetku ćete u dolini brda naići na KPA vojnike koji će na vas pucati sa desne strane. Slijedite dalje O’Neilla uz brdo do zone slijetanja gdje vas čekaju prijateljska lica. Sljedeći zadatak vam je osigurati područje. Zamijenite automatsku pušku preciznim snajperom i iz daljine potucite što je više moguće KPA vojnika, jer ćete si time olakšati zadatak. Ako vam se približe, uzmite koje god oružje želite i oslobodite kišu metaka na nadolazeće protivnike.

Savjet: Nemojte se bojati baciti i pokoju granatu, jer su jako učinkovite, a u blizini ćete naći dosta streljiva. Ako ste u modu snage, još ćete dalje moći bacati granate.

Nakon što ste osigurali glavno područje, pogledajte preko grebena i ugledat ćete ružičasti dim. Iz tog smjera će nahrupiti još KPA vojnika, a vi ćete ih iz daljine ‘krkati’ snajperom. Ovdje nemojte bacati granate, jer ćete time morati napustiti zaklon, a to vam se neće svidjeti kada protivnici udare po vama. Kada ste izvršili zadatak uđite ponovno u vozilo i nastavite se dalje voziti cestom. KPA će vam postaviti blokadu uskoro. Ako ste raspoloženi za daljnje klanje možete ih probati riješiti. Isto tako možete biti lukavac i poslužiti se zaobilaznicom prema desno. I ovdje ćete naići na protivnike, ali neće ih biti toliko puno. Osim na vojnike, pažnju trebate obratiti i na KPA helikopter. Nastavite voziti i stići ćete do luke. Čim krenete uletavati u postrojenja, O’Neill će vam pružiti zračnu podršku. Probijte se do zaliha sa oružjem (žuta oznaka na radaru), gdje ćete naći protutenkovske mine i bacač raketa. Pazite se neprijatelja u zgradi, a kako napredujete tako ćete na drugom katu naići na FGL40 (bacač granata). Nakon što ste ga pokupili, nastavite prema prikolici (zelena točka na radaru). Uđite unutra i koristite se laptopom da bi pristupili KPA mreži. Vrata podmornice su vam sada otvorena, ali na vašu (ne)sreću luka će biti preplavljena KPA vojnicima. Potrčite prema podmornici na kraju luke, gdje će na početku doka biti parkiran APC. Izvadite bacač raketa i pošaljite ga na tehnički.

Savjet: Ako nemate raketa, pobacajte hrpu frag granata i bacačem granata ga raznesite.

Nastavite se kretati niz dok, pritom koristeći zaklon dok pucate. Koristite bacač granata i fragice da prorijedite vojsku. Ovim dijelom se brzo krećite, jer će vam u suprotnom na repu biti cijeli odred vojnika. Kada ste ih sve počistili, popnite se na podmornicu i spustite dolje (misija gotova).

Adapt or Perish

Nakon filmića, probudit ćete se u divnoj zimskoj zemlji. Ostali ste bez svih oružja, pa ćete se ponovno morati naoružati. Krenite prema naprijed i ubrzo ćete naći pištolje na tlu. Razbijte smrznute vojnike ako ste sociopat. Okrenite se i iskoristite skok snage da doskočite na sanduke i da bi izašli iz podmornice. Brzo pokupite automatske puškice jer će nano-vojnici krenuti na vas.

Savjet: Bacanjem nano-disruptor granate ćete privremeno spržiti njihova odijela.

Kada ste svu trojicu potukli, skočite na lebdjelicu.Vozite što je brže moguće po stazi, a da ne stajete. Vanzemaljci će vas napasti, ali budući da nemate naoružanja, samo nastavite bježati. Slijedite stazu oko sela i nastavite uz brdo, gdje ćete vidjeti generalovu lebdjelicu. Nastavite je slijediti bez stajanja, dok će vam Emerson služiti kao GPS. Vidjet ćete teretni kontejner i nekoliko olupina brodova. Vozite prema naprijed dok ne ugledate KPA vojnike koji se bore protiv divovskog aliena. Ignorirajte ih, dođite sa druge strane, pritom pazeći na šiljaste mine na ledu. Siđite sa lebdjelice i skokom snage skočite na cestu, što će aktivirati checkpoint. Nastavite pješke po stazi, a kad dođete do srušenog mosta, spustite se i nastavite stazom na lijevoj strani. Na putu ćete sresti Alien Scoutove, ali se nemojte boriti s njima jer ih ne možete trenutno ubiti. Namjestite odijelo na brzinu i trčite prema zelenoj oznaci. Naposljetku ćete susresti Eagle Squad nakon par skokova snage preko nekih stijena. Pokupite Gauss pušku i streljivo za nju, te ćete moći pokazati alienima tko je gazda. Nastavite prema naprijed i uz pomoć kolega potucite aliene. Nastavite prema naprijed dok ne naiđete na nekoliko KPA džipova koji se bore sa divovskim alienom. Ovo nije vaša bitka, pa je slobodno ignorirajte. Siđite sa staze na lijevoj strani i nastavite prema naprijed. Neka vam je uključen mod brzine i trčite prema ulazu u tunel, pritom pucajući samo na aliene koji vam blokiraju prolaz. Kako se približavate ulazu vidjet ćete da iz vedra neba pada džip…..oh ne! Morat ćete se fajtati s tom stvari!!!

Boss Fight: Alien Exosuit

Ovo zapravo i nije tako teško kao što ste mislili. Exosuitov glavni napad je laserska zraka koju ispaljuje iz čeljusti, pa kada vidite da se priprema zapucati, prebacite se na mod brzine i sakrijte se iza prikolice. Na obje strane područja pretražite prikolice i pokupite FGL40 i bacač raketa. Njima ciljajte Exosuitovu čeljust, a ako vam ponestane streljiva, možete ga pronaći u obližnjoj prikolici. Manji alieni će se pridružiti bitci, ali ih ignorirajte i nastavite gađati Exosuit. Nakon što ste porazili Exosuit (jeeeeeeeaaaaaaa!!!) pokupite svo streljivo koje možete/želite i povežite se sa suborcima u tunelu. Ne morate pobiti ostale aliene.

Frozen Paradise

Kako hodate prema naprijed, primit ćete pogodak snajperom. Prebacite se na nevidljivost i potražite zaklon iza jednog auta. Uzmite preciznu pušku i ‘skinite’ frajera sa RPG-om na brodu (do ovog trenutka vaši suborci bi trebali riješiti sve snajperiste).

Savjet: Streljivo možete pronaći lijevo od mjesta gdje ste počeli.

Nastavite prema naprijed niz cestu, a kada vidite prijelaz na donji nivo, slobodno skočite. Ubijte nano-vojnika koji se pojavi iz otvora blizu broda. Prebacite se na mod snage i skočite na platforme pokraj broda. Skačite dalje ovako i doći ćete do ulaza u brod. Pokupite Gauss pušku i sačmaricu ispred vas. Pripremite se na napad nekoliko nano-vojnika.

Savjet: Koristite nano-disruptor i EMP granate da im onesposobite odijela, te ih tada polijte kišom metaka.

Kada ste počistili ovo područje nastavite prema svijetlom uglu i prođite kroz vrata. Probijajte se kroz hodnike i ne obraćajte pažnju na ljigave stvari koje možete vidjeti. Kada dođete do rupe, skočite u nju. Pazite se neprijatelja, jer to nije smrznuti čovjek već nano-vojnik. Opremite sačmaricu i dajte mu malo željeza, ipak mu malo fali u krvi. Nekoliko nano-vojnika će vas napasti u ovom trenutku, te brzo potražite zaklon i bacite koju nano-disruptor granatu. Dok ste na modu brzine, zaletite se prema njima i iz blizine ih sredite sačmaricom. Potražite, u području na lijevoj strani, rupu u stropu pored aparata, te u modu snage skočite na gornji nivo. Pokupite sve korisne stvarčice ovdje i skočite sa broda. Vidjet ćete konvoj generala Leeja kako se kreće po litici, pa ga krenite presjeći. Prebacite na mod brzine i projurite ledom do staze. Trčite dalje po stazi i usput ubijte dva nano-vojnika. Nastavite kroz špilje dok ne dođete do drugog kraja. Ovdje ćete vidjeti kako džip puca na Exosuit. Ignorirajte ih i slijedite smrznutu rijeku sa vaše lijeve strane. Na putu se eleganto riješite još trojice nano-vojnika koji vas čekaju. Kako prolazite kroz zavoj, opremite Gauss pušku jer će vas napasti poveći broj Alien Scoutova. Budući da ih je previše da bi samo protrčali pored njih, zaokupite im pažnju, te jednog po jednog riješite muke. Nastavite trčati dalje dok ne dođete do ruba litice. Pričekajte na trenutak i pogledajte kako divovski alieni naguravaju neke olupine. Kada nestanu spustite se i hodajte stazom nadesno. Skokom snage preskočite vrata i pripremite se za bitku. Borit ćete se protiv hrpe Alien Troopera i Scoutova, pa ostavite Gauss pušku opremljenu.

Savjet: Aktivirajte mod snage da bi jednim pogotkom mogli ubiti Troopere, a u tome vam još može pomoći i borbeni nišan.

Kada ih sve pobijete, nastavite prema ulazu u rudnik i povežite se sa Eagle Squadom. Sljedeći dio će biti dosta zahtjevan. Morate braniti Cupcake oko 4-5 minuta dok ne napravi otvor u rudnik. Napadat će vas mnoštvo Alien Scoutova i Troopera, a prioritet će vam biti poskidati Troopere koji su probili prvu liniju obrane. Također ćete morati uništiti Scoutove što je brže moguće jer će stvarati još više Troopera koje ćete morati ubiti. Ignorirajte naredbu jednog vojnika da uzmete C4, jer će biti beskoristan budući da većina Aliena leti. Tijekom ove bitke ćete najviše koristiti Gauss pušku. Pokupite i bacač raketa, te ga iskoristite na jednom od tri velika aliena koji će letjeti prema vama. Pobrinite se da svakom raketom pogodite cilj, jer imate samo tri rakete, a nekoliko je Scoutova. Kada vam ponestane raketa, koristite Gauss pušku. Ako ste mirne ruke i hladnih živaca, uspjet ćete dobiti ovu bitku.

Savjet: Nemojte pucati sa strojnice jer ćete tako biti nepokretna meta.

Exosuit će se pojaviti pri kraju bitke, ali se nemojte brinuti jer se nećete boriti sa njime. Sada bi ulaz u rudnik trebao biti prohodan, pa krenite kroz njega i završite ovu misiju.

Below The Thunder

Pokupite streljivo na tlu i nastavite kroz mračnu špilju. Ako se izgubite, pratite zelene baklje na tlu koje će vam osvijetliti put. Naposljetku ćete vidjeti kako KPA vojnici pucaju ispod vas. Bacite koju granatu da ih istjerate i riješite. Emerson će vas kontaktirati da vas vodi. Nastavite hodati po poplavljenom rudniku i prođite kroz prvi otvor nadesno. Prepuštamo vam na izbor kako da se obračunate sa KPA vojnicima koji će vas napasti. Kada dođete do kupole, stanite i prebacite se na nevidljivost, te hodajte uz brdo prema kupoli na vrhu staze. Da bi ovo napravili morate imate punu energiju. Riješite se KPA vojnika dok su tako ranjivi i nespremni, ali prvog sredite frajera na kupoli. Nastavite dalje i ubijajte vojnike dok ne dođete do rupe u koju se trebate spustiti.

Savjet: Ovdje treba paziti na vojnike sa Gauss puškama koji vas jednim pogotkom mogu teško ozlijediti ili čak ubiti. Fragice i sačma će vam biti jako korisni.

Prvo u rupu bacite koju granatu da istjerate protivnike, zatim se spustite i počistite nered. U slučaju da ste dezorijentirani, potražite na zidovima strelicu koja vam pokazuje kamo trebate ići dalje. Nakon što prođete kroz zavoj, naići ćete na još nekoliko KPA vojnika i strojnicu. Sagnite se u zaklon i bacite koju granatu prijeko. Prebacite se na nevidljivost i dođite iza strojnice da je onesposobite. Počistite ostatak protivnika. Držite se zida na lijevoj strani i trčite niz dugački hodnik prema hrpi ruševina nalijevo (ako idete desnom stranom, strop se može urušiti na vas). KPA džip će se voziti u vašem smjeru, a ako imate koju nagaznu minu, postavite je ispred ruševina. Sa malo sreće, biti će ravno na putu nadolazećeg džipa. Ako to ne upali, samo bacite koju granatu i nećete više morati misliti na njega. Ostanite sakriveni iza ruševina, jer će nahrupiti KPA vojnici iza džipa. Prebacite odijelo na mod snage i bacite koju granatu preko zaklona da bi ih prorijedili. Ako možete, iz daljine skinite kojeg sa Gauss puškom, a ako se previše približe komadajte ih sačmaricom. Nastavite niz hodnik, pritom ubijajući KPA vojnike. Kada ugledate zeleni znak koji pokazuje udesno, skrenite i krenite kroz dio označen sa B. Prije nego uđete u slijedeću sobu prebacite se na nevidljivost. Odmah skrenite desno i i uđite u nadzornu sobu, te primite čuvara i onesvijestite ga. Pričekajte da vam se napuni energija i ponovno aktivirajte nevidljivost. Prođite sobom i riješite sve čuvare.

Savjet: Moguće je riješiti sve čuvare bez da ispalite i jedan metak.

Kada ste završili, krenite na desnu stranu drugog kata, i prođite kroz vrata označena sa C. Pripremite se za veliki okršaj sa KPA vojskom u dvorištu. Sa obje strane tog područja u daljini su postavljene strojnice, a osim na to pažnju samo obratite na to da nađete što bolji zaklon.

Savjet: U desnom dijelu se nalazi soba u kojoj se možete sakriti, te je dobro iskoristiti kao grlo da potučete nadolazeće vojnike. Ovdje ćete pronaći streljivo i granate.

Kada ste osigurali područje, krenite stepenicama prema gore na drugom kraju prostorije. Uletite u sobu na desnoj strani prolaza, te nastavite dalje dok ne pokrenete filmić.

From Hell’s Heart

Počinjete nivo na vlaku u pokretu. Napredujte do prednjih vagona skakajući, a kada ugledate tri KPA vojnika, stanite i skinite ih Gauss puškom. Cilj vam je ostati na vlaku dok on ne dođe do odredišta. Ovo neće biti nimalo lagano, jer će KPA slati na vas vojnike, vozila i helikoptere.

Savjet: Krenite prema vagonu koji ima kupole na sjevernom i južnom kraju (ne onaj na kojem su usmjerene prema van). Ove kupole se mogu okretati za 360° što će vam biti jako korisno. Druge kupole se ne okreću pod takvim kutom. Kupola na sjevernom kraju ispaljuje projektile protiv vozila, pa bi bilo dobro da uđete u nju.

Savjet: Kao i uvijek, ciljajte crvene bačve, jer ćete uz pomoć njih raznijeti gotovo sve što vas napadne, uključujući helikoptere. Probajte uništiti što god u tom trenutku zapuca na vas. Odijelo neka je namješteno na mod oklopa.

Vlak će naposljetku se zaustaviti, a Emerson će vam reći da sredite vlak jednom zauvijek, tako da se ušuljate u toranj. Ostanite tu koju minutu i poskidajte još kojeg protivnika dok ste za kupolom. Kada završite, siđite sa vlaka i hodajte uz brdo prema tornju. Kako prilazite grebenu, prebacite se na nevidljivi mod. Tako ćete srediti prva dva čuvara bez da vas itko vidi.

Savjet: O’Neill će vam pružiti zračnu podršku, ali to ne znači nužno da i vi njemu ne možete pomoći. Protivnički vojnici će biti orijentirani na njega i pritom zaboraviti na vas. To će vam dati priliku da ih poskidate iz daljine, i nikako nemojte zaboraviti na vojnika za kupolom.

Nakon što ste osigurali područje, krenite prema kontrolnom tornju. Popnite se po ljestvama i….a u k****, netko vas je pretekao.

Savjet: Ako trebate strelijva, otiđite do zgrade preko puta tornja i u njoj ćete ga naći. Ako vam zatreba, možete pronaći i bacač raketa.

U tornju pokupite svo streljivo prije nego krenete prema vlaku. On će se početi kretati, pa ćete možda morati uključiti mod brzine i potom mod snage da bi mogli skočiti na vlak. Ponovno se vratite do omiljene vam kupole na vlaku. Budite spremni, jer će vam uskoro sa lijeve strane prići protivnički vlak. Brzo naciljajte njihovog topnika prije nego vas ubije (dvojica su na vlaku).

Savjet: O’Neillu je ponestalo streljiva, ali će vam on identificirati mete. Slušajte ga, jer će vam bitno olakšati posao.

Ignorirajte ga kada vam kaže da bacite granatu, jer je vaša kupola više nego dovoljna da se pobrine za protivničke topnike. Kada dođete do močvarnog dijela O’Neill će vam reći da će se naći sa vama kasnije, jer ne može ništa vidjeti. Na vašu sreću, vožnja koja slijedi neće biti uzbudljiva. Naposljetku će vlak usporiti i stati, budući da su alieni došli po spremnik, a vi ćete se spremiti za veliki okršaj. U prvom valu će najviše biti Alien Troopera koje ćete lako poskidati iz kupole. Ciljajte Troopere koji štite druge aliene. Neće ih biti lako ugledati, ali tražite otkuda zelene linije isijavaju. Ovaj put skupini će se pridružiti tri Alien Scouta, ali kupola će im nanijeti popriličnu štetu. Sada se koncentrirajte na Scoutove jer oni vas najviše mogu oštetiti. Kada ste ih pobili, počistite preostale Troopere. Ako radite kako treba, nećete morati napustiti kupolu. Nakon što vlak stane na mostu, siđite sa njega i krenite prema početku vlaka da bi pokrenuli filmić.

All the Fury

Nakon nešto dužeg filmića naći ćete se u džungli. Cilj vam je doći do aerodroma i preoteti spremnik. Aktivirajte nevidljivost čim primjetite kretanje vojnika. Prišuljajte se stijeni gdje se nalaze vojnici i brzo ih eliminirajte. Džip će krenuti u vašem pravcu sa desne strane. Bacite koju fragicu da ga se riješite. Sada vas nitko ne bi trebao gnjaviti dok se malo ne približite pisti. Krenite na lijevu stranu piste. Tamo ćete vidjeti dva vojnika kako patroliraju. Uključite nevidljivost i brzo ih riješite, jer će vas napasti još trojica vojnika. U lijevom uglu aerodroma na izvidničkom tornju se nalazi snajperist. Nevidljivost, Gauss puška, nanišaniti, prebaciti na snagu i jednim pogotkom ga krknuti. Hodajte uz lijevu ogradu piste dok ne spazite rupu. Uđite u nju i Emerson će vam javiti gdje se nalazi spremnik. Nastavite prema zelenoj oznaci, a u međuvremenu će vam Emerson javiti za još tri dodatna lokacije koje bi vas možda zanimale. To su spremnici sa streljivom, u slučaju da vam zatreba. Tamo će se nalaziti mnoštvo KPA vojnika, pa ih na diskretan način riješite. Kada ste počistili područje ispred prve velike zgrade, krenite na njenu desnu stranu, gdje ćete ugledati ljestve. Popnite se na vrh odkuda ćete imati lijep pogled na mjesto gdje se nalazi spremnik. Tenk će zapucati na vas blizu mjesta spremnika, pa prebacite na bacač raketa i skinite ga izdaleka. Koristite uvećanje i držite nišan na tenku sve dok ga raketa ne pogodi. Sa lijeve strane vam može doletjeti i helikopter, kojeg možete skinuti sa dvije rakete.

Savjet: Ako vam je preostalo streljiva za snajper iskoristite ovu priliku i počistite nekoliko vojnika na tlu.

Kada ste završili spustite se na tlo i nastavite prema spremniku. Nakon što ste osigurali spremnik, Emerson će vam javiti da otiđete do komunikacijskog tornja i navodite VTOL. Slijedeći dio je malo riskantan. Trčite prema naprijed kroz mala vrata pokraj prikolice sa streljivom. Hodajte dalje dok ne ugledate tenk, te ispraznite bacač raketa na njemu. Vratite se do prikolice i pokupite novi bacač raketa. Otiđite ponovno do piste i gledajte niz nju. Trebali biste vidjeti još jedan tenk na kraju. Raznesite ga i uđite u APC pokraj vrata. Vozite se prema jugu pistom, pritom komadajući protivničke vojnike. Sa lijeve strane ćete naići na prazan tenk, pa izađite iz APC-a i uđite u njega. Tenkovskim raketama uništite dva neprijateljska tenka koji će vas ovdje napasti.

Savjet: Pritiskom na Mouse 1 ćete pucati iz topa, dok ćete pritiskom na Mouse 2 ispaliti raketu (imate malen broj raketa).

Vozite se pistom dok se ne približite tornju, gdje će vas čekati novi tenk. Ako imate još raketa, raznesite ga. U protivnome izađite i pomoću bacača raketa se pobrinite za njega. Izađite i krenite prema tornju pješice, gdje će vas čekati velik broj vojnika. Također će istočnim dijelom patrolirati i APC. Pametno koristite sva oružja koja su vam na raspolaganju da bi se probili do tornja.

Savjet: Pripazite na vojnika sa Gauss puškom na sletištu ispred tornja. Skinite ga snajperom, da kasnije ne biste vi postali njegova žrtva. Ako ćete trebati još raketa, na sjevernom dijelu se nalazi vojnik koji ih nosi. Također se jedan bacač raketa nalazi pokraj komunikacijskog tornja na sanduku.

Počistite područje od svih vojnika, jer ćete u protivnome biti laka meta preostalim vojnicima kada ćete se penjati ljestvama na vrh. Koristite radio u tornju. Nebo će se sada smračiti i velik odred aliena će se spustiti na vas. Brzo trčite niz stepenice koristeći mod brzine. Cilj vam je stići do srušenog aviona na sredini piste da bi pokupili pokusno PAX oružje. Neka vam je mod brzine upaljen i trčite prema pisti. Pronađite prazno vozilo i uđite u njega. Odvezite se do srušenog aviona i pronađite dobar zaklon jer ćete se boriti protiv STOTINE Troopera i Scoutova, te i Orange Scouta. Nadamo se da još imate Gauss pušku. Imajte mod snage uključen i koristite zaklon aviona. Kada ste počistili područje oko aviona, uletite i uzmite PAX. Nastavite niz pistu i suočite se sa divovskim Exosuitom.

Final Boss Fight: Orange Exosuit

Počistite područje od manjih aliena prije borbe sa Exosuitom, jer ćete u protivnom brzo izgubiti živce i svoj život. Orange Exosuit ima tri glavna napada. Ako ste udaljeni od njega, ispaljivati će plave prateće rakete na vas. One su jako precizne i imaju velik domet. Najlakše ćete ih se riještiti ako ćete pucati u njih dok vam još nisu blizu. Kao zadnje rješenje možete koristiti mod brzine i izmaknuti se u stranu nešto prije nego će vas pogoditi. Kako mu se približavate, Orange Exosuit ima i dva plava lasera i snažan napad raketom koju će isplatiti iz čeljusti. Ovo je zapravo jednostavna bitka, jer mu se želite približiti da bi mogli upotrijebiti PAX. Pucajte u plave rakete kako mu se približavate. Ako ne uspijete i znate da će vas rakete pogoditi, prebacite se na mod oklopa i upijte nešto štete.

Savjet: Nakon što Exosuit zasvijetli bijelom bojom, tada ćete znati da ste ga oštetili.

Kada mu se dovoljno približite, oderite ga dobrano sa PAX-om. Budite u modu oklopa i krećite se u stranu da bi izbjegli potencijalne napade. Potrebno je samo 6-7 pogodaka da bi ga srušili. A nakon toga dajte petama vjetra jer će biti poveća eksplozija. O’Neill će vam javiti da se nađete sa njime kod spremnika. Prebacite se na mod brzine i otrčite do spremnika.

Čestitamo! Završili ste Crysis Warhead!

Ako vam i dalje nešto nije jasno oko ove igre bacite kakav komentar ispod ovog teksta ili pak pitajte na našem gamerskom forumu u Crysis Warhead topicu.

Niste čuli za Crysis Warhead? Ako je ovo slučaj trk do ovog linka i pročitajte našu recenziju ovog šutera. Naglasak na pročitajte. Nedajte da vas vješto skrivena konačna ocjena recenzenta smuti 😉

Uz recenziju i prohod imamo za vas spremne i Crysis Warhead šifre, kliknite ovdje i provjerite ih.

Komentari (3)

 • Seengeer

  18.10.2008 - 18:37

  Dobar prohod Tiegere i na pravo vrijeme.

 • xGAME

  18.10.2008 - 18:46

  dobar faq ali to čovjek mora biti glup da ne može proći tu igru…prošao sam je na najtežoj težini (elite ili kako već se zove) u roku od 3h i par minuta…

 • Tieger

  19.10.2008 - 06:42

  fala puno, nije da podcjenjujem igrachku populaciju, ali uvijek ce biti ljudi koji ce negdje zapeti, na tko zna kako banalnom dijelu, pa zato se delaju prohodi 😉 vecina ce sama zavrshiti igru, ali ce netko negdje zapeti, pa ce mu valjda ovo pomoci 😉

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!