HCL.HR

Ono kad se Pickle Rick kotrljao po kuhinjskom stolu

Bruno Barkić 22.04.2019.   •   3 komentara


Doba je godine kada mahnito probavljamo kisele krastavce iz francuske salate, no što učiniti kad jedan od njih progovori?!

Rick and Morty manija je unazad nekoliko godina zahvatila cijeli svijet, pa isto tako nije zaobišla i nišu društvenih igara. Kako to obično bude kod svakog popularnog branda, vidjeli smo već R&M Monopoly, Clue,Trivial Pursuit… no sigurno niste otvorili ovaj članak kako biste čitali o generičkim igrama koje brže bolje apsorbiraju popularne brandove i pretvaraju ih u n-tu inačicu svojih suhoparnih proizvoda…

Za one manje upoznate, Rick and Morty je animirana serija prvenstveno orijentirana odrasloj publici koja prati razne dogodovštine  ciničnog i ludog znanstvenika Ricka Sancheza i njegovog lako povodljivog blesavog unuka Mortya.  Izdavač Cryptozoic Entertainment  primio se ozbiljnog posla kako bi nam ovjekovječio neke od najpoznatijih epizoda u nama omiljenoj formi – kartona i plastike. Neke od epizoda koje su već zaživjele u analognom obliku su Total Rickall, Close Rick-Counters of the Rick Kind, Rickshank Rickdemption, te famozni Anathomy Park i svima omiljena plava ispomoć – Mr. Meeseeks.

I’m Pickle Rick!!!

Rick and Morty: The Pickle Rick Game pokriva radnju istoimene epizode iz treće sezone, u kojoj se Rick, ne bi li izbjegao posjetu obiteljskom terapeutu,  uspješno transformira u kiseli krastavac. Sama radnja igre prati drugu polovicu epizode u kojoj je Rick već uspješno prošao kroz evoluciju jednog nemoćnog krastavca u ubojiti stroj. No, ni kriv ni dužan, našao se u ustanovi punoj Ruske mafije i profesionalnog ubojice Jaguara koji sprječavaju njegov mukotrpni povratak kući.

Sama igra je primarno osmišljena za dva igrača, no dolazi i s pravilima za solo verziju. Jedan igrač će tako preuzeti ulogu Pickle Ricka, dok drugi kontrolira Ruse i Jaguara. Koncept igre je najlakše opisati kao jedan dungeon crawler u kojem Rick započinje svoj put od kupaonice, te postepenim probijanjem kroz Ruse pokušava doći do krova zgrade. Rusi s druge strane pokušavaju zaustaviti Ricka, ili kroz zavlačenje same igre, ili jednostavno agresivnim pristupom tijekom kojeg Rick ostaje bez svog healtha.

Gledano iz perspektive mehanika, sama igre je dosta jednostavna. Na početku svog poteza bacate 4 kockice koje možete koristiti za bazične poteze ili kao resurse za odigravanje karata iz ruke. Pa tako uz klasično napucavanje protivnika ili kretanje, kocke ćete koristiti kako bi ste došli do novih karata. Karte vam omogućavaju izlazak iz nekih napetih situacija ili pak slažu odličan combo pomoću kojeg ćete eliminirati nekoliko neprijatelja ili pak stjerati Ricka u neugodnu situaciju – ovisno za koju momčad igrate.

Svaki igrač dobiva svoj špil karta, te su isti odgovorni za dobar dio asimetrije koju igra pruža. Rick tako na primjer može izvoditi razne parkour(!) vratolomije i provlačiti se kroz ventilaciju, ali isto tako mu karte  služe kao jedini izvor napada na Ruse. Neke karte su puno efektivnije u određenim situacijama, stoga ih je ponekada i šteta ne iskoristiti u punom potencijalu, pogotovo kada računate i na činjenicu da Pickle Rick gubi igru istoga trenutka kada njegov špil karta presuši!

Rusi pak s druge strane pokušavaju što prije izbaciti Jaguara na ploču. Koliko god njihovih zaštitara bilo na ploči, ipak ne predstavljaju Ricku ništa više od najezde dosadnih muha.  Primarna svrha će im svakako biti blokirati Ricka ili odugovlačiti samu igru i tjerati ga da troši karte iz ruke.  Uz svoju brojčanu nadmoć, Rusi imaju mogućnost i korištenja kocki za obične napade na Ricka, te će mu na taj način malo po malo grickati health.

Solenya!

Morate uzeti u obzir da je velika količina faktora sreće uključena u samu igru, te ako niste fan ameritrash tipa naslova, Pickle Rick vas sigurno neće preobratiti.  No, taj isti randomness i trajanje partije od svega 20-tak minuta će vam svaki put osigurati potpuno drugačiji scenarij tijekom igre. Doživjet ćete situacije u kojima će Rick projuriti kroz Ruse u svega par poteza, dok će druga partija završiti pred samim vratima za krov zgrade, u trenutku u kojem Jaguar zadaje posljednji udarac Ricku.

U svakom slučaju, ova igra je svakako dobiva toplu preporuku od nas, a pogotovo ako vam Rick and Morty nisu mrski i tražite neku ‘figuricu’ iz same serije koja će krasiti vašu policu, jer je sama igra pakirana unutar mega plastičnog Pickle Ricka kojeg na posebnom držaču možete izložiti gdje god poželite. Možda da se prvo malo konzultirate s novčanikom, jer ga to posebno pakiranje može i malo više oštetiti.

Pickle Rick kao igra ne predstavlja veliku prekretnicu u dizajnu niti nudi neke revolucionarne ideje, no svakako je pokazatelj da igre bazirane na popularnim IP-evima mogu biti zabavne i tematske, za razliku od suhoparnih Monopolya i Clueova koji puno više štete samoj industriji modernih društvenih igara, nego što doprinose privlačenju novih igrača.

Čitamo se uskoro, a do tada svakako bacite oko na našu Facebook stranicu Gameri Okruglog Stola, za informacije i najnovije vijesti iz svijeta društvenih igara; naš YouTube kanal te pogledajte i naš Instagram!

Komentari (3)

  • Hellcream

    22.04.2019 - 12:58

    Serija je vrh vrhova, uz bok Futurami i Simpsonima(prvih cca 16sezona).
    Novi Disenchament netflixov isto nije los ako ste fanovi animacije.

  • MaliMicek

    22.04.2019 - 21:06

    Ma samo je jedan Shitpickle.

  • KhorneFlake

    22.04.2019 - 22:19

    Sama epizoda kad je bio krastavac je bila ludnica.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?