HCL.HR

Igramo Raft (EP5): Veliki pustolov naletio na otok i skoro umro

Igor Belan 27.07.2022.   •   9 komentara


Nakon dvije epizode ponovno nailazim na veliki otok, ovaj put spreman da ga zapravo i malo istražim. Barem sam tako mislio…

Komentari (9)

  • Bijeli stakor

    27.07.2022 - 21:26

    Igore napravi large crop plot. Tu možeš zasaditi sa sjemenkama mango kokos ananas i lubenice. Kada zasadiš kokos ili mango naraste stablo pa dobiješ drvo i hranu. Btw kad će ark.

  • Šljivovica23

    28.07.2022 - 00:47

    HCL ekipa nisam siguran kad ste mi stavili slovo Š umjesto S, ali hvala lijepa, pozzzz. 😄

    • Igor Belan

      @Šljivovica23, 28.07.2022 - 18:55

      Živio rođo.

  • kqrlo

    28.07.2022 - 01:41

    Igore nemoj se još s onim Trading Postom zamarati jer ti prvo treba Recycler kao bi putem njega dobio Trash Cubove, a za njih treba jako puno resursa tako da ti je bolje da prvo napraviš više onih Collection Netova kako bi dobio resurse koje plutaju po vodi. U vezi toga što ti morski pas napada non-stop raft, možeš ga ojačati metalom pa ga neće napadati, no to kad Smeltera napraviš, a onda čak možeš i bolji Anchor napraviti kojeg ne trebaš bacati i craftati svaki put. I na kraju u vezi onih životinja koje su pasivne na otoku, njih ti je bolje uloviti i sa njima napraviti farmu na svojem raftu, jer možeš dobiti jaja, mlijeko i vunu ovisno o tome koja je životinja.

    • Igor Belan

      @kqrlo, 28.07.2022 - 18:56

      A lijepo to sve zvuči, ali daleko sam ja još od tih metalnih stvari… prvo baš to što kažeš – pojačat broj collection netova.

  • hopzy

    28.07.2022 - 13:53

    Igore, pod i sve ostale objekte koje gradis mozes removat iskljucivo sjekirom, a ispred collestiona moras staviti pod, kako ih morski pas nebi mogao pojesti. Takoder collestioni rade iako je isped njih pod. A collectione okreni tako da je mreža od njih okrenuta prema raftu. I počni sakuljati clay, pjesak pre otocima jer su ti nuzni za bolje stvari. a morskog pasa mozes ubiti obicNim kopljem kad si pre otoku udi u vodu i kad se priblizava prema tebi idi prema iza i udari ga kad je dovoljno blizu i nece ti moci napraviti nikakvu stetu, a ti ces ga ubiti sa kakvih 5 do 10 udaraca. Tako ces dobiti i hranu i vrijeme da mozes sakupljati sto je pod vodom. I kad si na otocima posto si pocetnik sakupljaj sve resurse pod vodom jer je svaki bitan a ne samo malo

    • Igor Belan

      @hopzy, 28.07.2022 - 18:59

      Ovo ubijanje morskog psa sa 5 do 10 udaraca… jedan po jedan udarac… samo kad se dovoljno približi… hmm, djeluje kao posao od 5 minuta 🙂

    • hopzy

      @Igor Belan, 02.08.2022 - 16:33

      bez brige, kad nabavis metal ici ce to puno brze, a da nabavis metal samo jos taj smetler trebas

  • MaTaCS

    28.07.2022 - 17:00

    Zdravo Igore, evo malo podulji komentar no bit će ti od koristi što se tiče Raft-a.

    U research table pokušaj stavljati što više stvari jer se skoro svaki resource da research-at. Kada roniš skupljaj visoku morsku travu, samo dođeš do nje i pokupiš seaweed. U smelter možeš stavljati: metal ore, copper ore, seaweed, sand i titanium. Od seaweed-a se dobija vine god.

    Djelove splava možeš lomiti sa sjekirom, kada ćeš da radiš 2. kat trebat će ti stupovi, svaki stup iznad sebe podržava 4 platforme te ih je najbolje stavljati na 2 bloka razmaka po raftu. Reciever i antene se moraju nalaziti na drugom katu i moraju biti dovoljno daleko jedan od drugog isto tako i antene ne smiju biti preblizu jedna drugoj.

    Ovnove, ljame i kokoši nema koristi ubijati nego ih kasnije hvataš bacačem mreže. Ako ubiješ svinju dobit ćeš meso i kožu, od ptice dobiješ perje i meso, a od medvjeda isto kao i od svinje. Kad kopaš u plićaku razgledaj da nebi bilo puffer fisha, oni su rijeđi, ali su potrebni za craft-ovanje mreže za bacanje.

    Onu kućicu možeš koristiti kasnije kada dobiješ blueprint za recycler te s njim praviš one trash cube-ove kojima kupiješ stvari iz T1, a kad kupiš bait uzmeš metal fishing rod i držiš desni klik da staviš drugi bait.

    Nadam se da će ovo pomoći i samo tako nastavi.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?