HCL.HR

Prikazan je The Witcher 3: Wild Hunt u next-gen verziji, ima Ultra+ grafiku

Zoran Žalac prije 6 dana   •   27 komentara   •   Trailer


CD Projekt RED otkrio je koja će poboljšanja donijeti besplatna nadogradnja za The Witcher 3: Wild Hunt, a prvi put je i prikazana next-gen verzija.

The Witcher 3: Wild Hunt bit će poboljšan i proljepšan od 14. 12. ove godine uz besplatnu nadogradnju koja će igru pretvoriti u Complete Edition. CD Projekt RED danas je prikazao grafički impresivniju verziju igre, ali i otkrio kako će se izvoditi te što će sve donijeti osim vizualnih unapređenja.

Krenimo s grafikom. Glavni pomak bit će u ray-tracing opciji, ali od ostalih efekata vidjet ćemo bolji ambient occlusion, screen-space refleksije, dinamično skaliranje rezolucije te podršku za FSR i DLSS u PC verziji. Poboljšane su teksture skoro svega, dodani su novi detalji poput dima koji je vidljiv na selima u daljini i sl. Sve to na PC-ju će biti ukomponirano u novu Ultra Plus postavku kvalitete.

Što se izvedbe tiče, PS5 i XSX konzole imat će dva moda izvedbe: performance koji cilja na 60 fps-a (bez ray-tracinga), te quality koji ide u 30 sličica po sekundi uz ray-tracing efekte.

Od novih funkcionalnosti Complete Edition će imati fotografski mod, podršku za prebacivanje snimljenih pozicija između PC-ja i konzola. Značajan novitet bit će nova kamera – slična onoj iz novih God of War igara. U gameplayu ćemo vidjeti opciju Quick Cast za brzo korištenje magije. Postojat će opcija sporog hodanja, bit će dodana mogućnost pauziranja cutscena, a konačno i opcija podešavanja veličine titlova.

CD Projekt je poradio i na sučelju te će famozni upitnici na mapi sada biti skriveni po defaultu kako bi se stvari na mapi otkrivale organski. Tu je i novo sučelje koje ne koristi mini mapu i ne prikazuje trenutni zadatak, ali ga se može aktivirati pritiskom na tipku.

Komentari (27)

  • GTA222

    23.11.2022 - 20:34

    Zanimljivo mora se priznat.

  • moordrak

    23.11.2022 - 20:52

    Pas mater… ovo i dalje bolje izgleda nego 98% novih igara….

    • lukinjo123

      @moordrak, 23.11.2022 - 22:53

      Lipo izgleda al nemoj sad pretjerivat

    • MAJSTOR RINGO

      @moordrak, 24.11.2022 - 08:29

      Pogotovo fizika i face motion capture.
      Daj druze, razumem da si fasciniran witcherom, da je za tebe to najbolja igra u istoriji gaminga, ali makar mrvicu budi realan, 98 % bolja od danasnjih igara?🤣🤣🤣🤣

    • moordrak

      @MAJSTOR RINGO, 24.11.2022 - 10:31

      Ne kujem Witchera u zvijezde ne (iako zaslužuje), ja gledam čisto vizualno. Igrao sam uglavnom sve relevantno za usporedbu u zadnjih par godina i jedino blizu je, kako Iceman73 kaže, RDR2. Sve ovo što je izašlo ove godine, drek je na šibici. Znači ovaj njihov red engine je fenomenalan. Za igru staru više od 7 godina, nemam riječi. Može se kad se hoće. A ne prodavati govno i polugotove proizvode. Ti možda voliš 8 bitnu grafiku i pixel art, ja sam tu fazu odavno prošao. I ne patim od nostalgije. I da, naravno da mi je u 2023. (uskoro), važna grafika ma koliko drugi pričali bajke.

    • Aldin219

      @moordrak, 24.11.2022 - 12:03

      Joj al si se ispisao gluposti u pm… nekad je bolje ne reci nista

    • moordrak

      @Aldin219, 24.11.2022 - 12:37

      Imaš nešto za reći? Nu, gukni, ne glumi mudraca.

    • Iceman73

      @moordrak, 24.11.2022 - 08:50

      RDR 2 x put ljepše izgleda…!

    • JCD-Bionicman

      @Iceman73, 24.11.2022 - 11:26

      Realnije da ali lepše? Ne.

  • elsan

    23.11.2022 - 21:26

    Napokon ću je odigrati. Krenuo jednom, ali nisam imao strpljenja jer je stvarno puno dijaloga pa ostavio za neka bolja vremena kad budem imao više strpljenja. Izgleda da su došla ta bolja vremena. Šteta što nema HR titlova. Barem je meni to bio pun pogodak u TLOU 2 i Ghost of Tsushima. Razumijem Engleski, ali ipak ne toliko dobro😄

  • VitMeR

    23.11.2022 - 21:28

    Taman mogu prec dlcove jedino mi to ostalo

  • seizure91

    23.11.2022 - 22:15

    Uzeo sam witcher 3 cim je dosao ps5 misleci da ce se odmah vrtiti u 60 fps, kad ono k, nisam je jos igrao i jedva cekam update da po prvi put odigram cijelu igru

  • pinkfloyd94

    23.11.2022 - 22:43

    Uzeo bas neki dan za 100 kuna goty. Uzivam trenutno u gowu pa cu taman iza tog poceti witchera. Bas se veselim, jebena zima ce bit.

  • JCD-Bionicman

    23.11.2022 - 22:54

    I opet će se naći neko ko će reći da izgleda identično kao i GOTY verzija ali opet govorim, nije vam ovo remake igre već samo poboljšana verzija.

  • AngryMosquito

    23.11.2022 - 23:41

    Ajde nek mi neko objasni kaj vi vidite u ovoj igrici? Ali ozbiljno mislim. Kupil sam je prije godinu dana na ps4 nakon 2 dana sam je zbrisal,meni je to tak sve prenatrpano i zbunjujuce,onog grifina nikako da prodjem… skinula sam prek torrenta knjigu i mapau(vodic za igricu) nikaj mi nije jasno. rdr2,fallout 4, Elden ring (da pace nisam ga igral puno),batman arkham knight itd i njih sam pohvatal (malo me batman zezal na pocetku i to samo skeniranje onih tragova na mrtvom tjelu)… ja bi je rado odigral,ali eto nek neko nekaj objasni

    • Darcoolio

      @AngryMosquito, 24.11.2022 - 01:33

      Vrhunska igra, vrhunska priča.
      Knjige možeš da čitaš i hronološki recimo.
      RDR2, Batman, to su igre koje ne mogu da se porede jer su baš proste za pohvatati.
      Knjige sam pročitao, obe igre pre W3 odigrao, pa mi dođe lagano.
      A oko grifina ne mogu da ti pomognem, to je već do tebe.

    • Krle91ITG

      @AngryMosquito, 24.11.2022 - 07:21

      Koliko ja mogu da zakljucim tebi je ovde problem zarn igre. Za razliku od navedenih the witcher jer RPG. Ne mozes samo piciti glavnu pricu. Moras cistiti mapu od raznih drugih sadrzaja, pa tek onda na kraju pomisliti da sredis grifona, da bi nabildovala lika. Ta prva mapa sluzi kao tutorijal i malo je linearna, trazi od tebe da je detaljno predjes. Mnogo puta sam vide da se ljudi zale kako ne mogu napredovati u Witchere, samo zato sto zele igrati samo glavnu pricu i nista vise. Ne moze brate Witcher je Rpg i zahteva takav pristup gameplayu.

    • AngryMosquito

      @Krle91ITG, 24.11.2022 - 09:51

      Pa ja i nisam picio glavnu pricu,isel sam tam di me igra vodila…prvo sam nasel ostatke grifina,i onda.me vodila da ga ubijem… pa ni u falloutu niti u rdr pa cak ni u batmanu nikad nisam isel samo na glavnu pricu…a bas sam bil nabrijan na w3,ali eto kaj je tu je….

    • Danilo Boljevic

      @AngryMosquito, 24.11.2022 - 10:33

      skill issue🤣

    • AngryMosquito

      @Danilo Boljevic, 24.11.2022 - 11:32

      Nije to skill issue (al dobro kak ti kazes),ne kuzim bas sam se potrudio da je skuzim al nejde… ali eto ima ljudi koji ce shvatit (ako kazes nekaj protiv igre) odma to osobno,ali nije ni cudo kad vam je iq na razini sobne temp…sad si u rangu onih koji kazu da je nfs unbound savrsena igra…

    • apache

      @AngryMosquito, 24.11.2022 - 14:07

      Brate dobro ti covjek kaze skill, skill za taj tip ige i skill samog lika tj. Witchera da bi se mogao mlatiti sa zahtjevnijim spodobama, nemoj pratiti i raditi ono gdje te igra vodi, to je pogresan pristup, istrazuj i radi po svojoj volji i po trenutnim mogucnostima tvog skilla itd., imas gomilu mogucnosti na tebi je kako ces ih iskoristiti. Sto se tice same igre nemozes kazati da nevalja samo zato sto jer je ti neznas igrati, bar si o Witcheru mogao sve zivo saznati prije nego si ga kupio, to sto kupujete igru samo radi imena a niste je sposoni igrati je vec druga prica.

    • AngryMosquito

      @apache, 24.11.2022 - 17:08

      Ti si prvi koj je rekel kak je i uputil me u pravu stranu,a svi ostali kenjkaju i ismijavaju… da jedino kaj sam igral je na ps4 gwent….

    • apache

      @AngryMosquito, 25.11.2022 - 14:54

      Pa eto ako sam ti imalo pomogao drago mi je bruda, samo polako igraj, nemoj nikud zuriti, uzivaj u slobodi, radi ono za sta si trenutno sposoban, istrazuj, nabijaj skill, pohvataj sve mogucnosti, kasnije ces moci i te teze spodobe srediti sa lakocom, Witcher ba uopste nije teska ni komplicirana igra, samo kad se malo ukljucis.

  • Rastmahatta

    24.11.2022 - 07:09

    Vrhunska igra i zaslužila je ovakva poboljšanja!

  • Zlo

    24.11.2022 - 08:41

    cekmo witcher 4 ako ikad izadje..

  • Lepoglava

    24.11.2022 - 08:50

    Izgleda bolje čak i od verzije za Switch (Switcher) mora se priznati

  • DjokaBA

    24.11.2022 - 11:06

    Jbt odlican trailer, opet sam se naprzio. Mozda odigram ponovo. 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?