HCL.HR

Indie igra A Way Out nastavlja se prodavati jako dobro

Zoran Žalac 30.07.2018.   •   2 komentara


Igra za koju Electronic Arts nije vjerovao da će se prodati milijun primjeraka, u samo tri mjeseca od izlaska igru je zaigralo više od dva i pol milijuna igrača.

Zadnji put kad smo čuli za kooperativnu igru “A Way Out”, Electronic Arts je slavio milijun prodanih primjeraka. Bilo je to nakon svega mjesec dana koliko je igra provela u prodaji, a treba naglasiti da nitko u Electronic Artsu nije vjerovao da će igru zaigrati i upola toliko ljudi.

U tri mjeseca koliko je na tržištu bio u prvom fiskalnom kvartalu 2018., A Way Out je zaigralo oko 2.6 milijuna igrača. Kako se ta igra ne može igrati samostalno, ali i time da je drugom igraču igra besplatna, ovo ne znači da je igra prodana u više od dva milijuna primjeraka, premda to ne umanjuje njezin ostvareni uspjeh.

Zanimljiva je to informacija iz razloga što je A Way Out drastično drugačija igra od ostatka Electronic Artsove ponude. Samim time što ju toliko hvale, ne bi nas čudilo da ovakva manja iskustva ubuduće u potpunosti prepuste manjim ekipama u sklopu svog EA Originals programa. Doduše, uspjeh ove igre ne garantira uspjeh cijelog programa jer su u sklopu EA Originalsa ove godine izašli još i Fe te Unravel 2, a njihovim se prodajnim rezultatima EA baš i ne hvali.

Komentari (2)

  • svraka12_LIX

    31.07.2018 - 17:23

    Kad sam vidio prvi trailer za ovu igru mislio sam još jedna dosadna igra o bježanju iz zatvora, a zapravo mi je ova igra u top 5 igara ove godine.

    • Kotaku bot

      @svraka12_LIX, 01.08.2018 - 11:20

      Naucio si lekciju o knjizi i koricama ?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?