HCL.HR

Amnesia: Rebirth imala je slabu prodaju, još nije pokrila ni troškove razvoja

Zoran Žalac 17.03.2021.   •   9 komentara


Razvojni tim Frictional Games objavio je rezultate prodaje svoje horor avanture Amnesia: Rebirth te priznao kako im ta igra još uvijek nije ostvarila profit.

Pet mjeseci od izlaska horor avanture Amnesia: Rebirth, studio Frictional Games još uvijek čeka da ta igra ostvari profit. U post-mortemu objavljenom na službenoj stranici tima navodi se kako je Amnesia: Rebirth do sada prodala oko 100 tisuća kopija, što je prilično razočaravajuć rezultat s obzirom da je Amnesia: The Dark Descent imala milijunsku prodaju, dok je prethodni projekt istog tima (SOMA) došao do pet milijuna prodanih primjeraka.

Frictional Games je priznao kako Amnesia: Rebirth nije dobro sjela baš svima. Iako su recenzije uglavnom bile pozitivne, neki su igri zamjerali što je igrače pokušala uplašiti brigom za lika umjesto na klasičan način kao u The Dark Descentu. Iz razvojnog tima kažu kako su ponosni na ono što su postigli i ne bi napravili drugačije ni da imaju drugu šansu jer smatraju da bi bilo loše kad bi išli za tim da naprave strašniju igru od The Dark Descenta.

Također navode kako start igre inicijalno nije bio loš te je na Steamu nekoliko dana bila najprodavaniji naslov. No, dolaskom većih igara (spominju Cyberpunk 2077), prodaja Rebirtha je usporila. Unatoč svemu, ekipa je optimistična te se nada da će igra jednoga dana pokriti troškove razvoja.

Komentari (9)

  • Rabbit47

    17.03.2021 - 09:55

    Možda najveći problem jeste to što su izašle druge igre koje su prosto odvukle pažnju…

    • Arthur

      @Rabbit47, 17.03.2021 - 10:18

      Ima i toga. Naravno da će se posvetiti više pažnje većim naslovima pa će ovi manji ispuštati ali i oni su se sami zeznilo jer je igra rađena na drugačiji kalup od prvoga dijela kojega mnogi vole. Da je igra napravljena više kao the dark descent milsim da bi ovaj članak bio drugačiji, ali nije njegu su išli drugim pristupom i to ih je dodatno zeznilo. Šteta, jer mi je prva amnesia dobro sjela a ovi ostali manje i manje.

  • Arthur

    17.03.2021 - 10:14

    Odličan pokušaj nečeg novog i stvarno je dobro ispalo ali za ovaj serijal to jednostavno ne odgovara a i fanovi su očekivali onaj stari stil kao što je the Darko descent a dobili su nešto skroz drugo. Vidio sam malo gameplaya i nažalost me razočaralo dok me the Darko descent oduševio u svakom pogledu, čak ga i dan danas ponekad zaigram. Čak me i machine for pigs razočarao. Makli su ono traženje itema koji su potrebni da imamo svjetla u mraku i neke potjere gdje nas likovi prate do određenog dijela i onda samo nestanu ili odustanu. Nadam se da ovo neće biti zadnji u serijalu i da će sljedeći biti povratak na staro. A ako ostanu bez ideja uvijek se može neki dobar remaster napraviti.

    • XLBanana

      @Arthur, 17.03.2021 - 12:07

      Normalno da te “the machine for pigs” razočarao kad niti je bio horror igra,niti je bio preterano dobra igra…

  • SonOfZeus

    17.03.2021 - 10:55

    Znači svi su krivi osim njih samih. Logično.

  • Marked91

    17.03.2021 - 12:51

    To je sve posao, dobijaš, gubiš, vrtiš lovu, stečaj …

  • kuky90

    17.03.2021 - 17:19

    Iskreno meni predosadna igra. Sve nekako nezanimljivo ispalo.

  • gamenote1

    17.03.2021 - 18:36

    kad je igra trash..

    tko oce pravi horor neg igra lust from beyond

  • Lazy

    17.03.2021 - 20:44

    Nisam je ni probao, al sumnjam da je i blizu SOMA,niti jedna njihova mi nij3 ko SOMA, ma svakako kupim kad naletim na neku jeftinjavu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?