HCL.HR

Amnesia: Rebirth plašit će igrače i po danjem svjetlu usred pustinje

Zoran Žalac 09.10.2020.   •   7 komentara


Tvorci nadolazeće horor igre Amnesia: Rebirth podijelili su priču o izazovima koji su proizašli odlukom da se radnja odvija u pustinji.

Pustinja je dosta netipično okruženje za horor igru. Može biti odlično – ali se ne koristi tako često. I upravo zbog toga nova Amnesia djeluje svježe. Iako će igra definitivno imati mračne tunele i hodnike u kojima ćemo skupljati paučinu, značajan dio avanture odvijat će se i u otvorenim prostorima za različitih doba dana – u zoru, po dnevnom svjetlu, u suton i sl.

Za razliku od prijašnjih Amnesija, Rebirth će češće mijenjati lokacije kako bi igrača držao u zanimanju. Posjećivat ćemo stare utvrde, podzemne spilje i zaboravljene ruševine, a bit će tu i nekih čudnih, da ne kažem vanzemaljskih okoliša. Neke od njih možete vidjeti u novom traileru.

Tvorci igre posebno su ponosni na ovu raznovrsnost jer, kako kažu, nije im bilo lako postići takvo što. Primjerice, spilje i utvrde su toliko različite da nisu mogli koristiti jedne te iste materijale te se oslanjati na iste mehanike jer npr. u spiljama nema vrata, zidova i sl. Samim time, drugačije je i skrivanje u tim različitim okruženjima, a iako je to ekipi Frictional Gamesa donijelo dvostruko više posla, na kraju kažu da su vrlo zadovoljni time što će to igri pomoći da igraču drži pozornost cijelo vrijeme.

Označeno sa: ,

Komentari (7)

  • XLBanana

    09.10.2020 - 18:27

    Ako je sve tačno na konju smo. The dark descent je bio odličan, mislim nema tu mnogo matematike, pravi horror. Machine for pigs ne mogu da nazovem horror, pre bi nazvao igra sa elementima horrora.

    • Demon90

      @XLBanana, 10.10.2020 - 01:59

      Probaj Penumbra dok cekas

    • mili1985

      @Demon90, 10.10.2020 - 13:48

      Penumbra je odlična, pogotovo drugi nastavak.

    • SanKa

      @XLBanana, 12.10.2020 - 09:13

      ništa me nije usralo u zivotu ko prva amnesia..mozda slender

  • Arthur

    09.10.2020 - 23:13

    Jedinica bila odlična a to dosta govori o igri u kojoj se susrećemo samo s jednim likom koji nije ni čovjek pa nemamo izravnih dialoga pa je priča trebala biti prenesena putem naratora i lettersa i to je izvedeno gotovo pa savršeno. Nadam se da će ovaj dio uspjeti dočarati atmosferu i priču kakvu je prvi dio uspio. Možda čak bolje s obzirom na to što nećemo biti u jednome okruženju tako da se ovo čeka i kupuje, ne sumnjam da će ispasti loše😀

  • Kosta99

    10.10.2020 - 12:49

    Bice to ekstra jos da su grafiku nadogradili ehh..

  • atlas

    12.10.2020 - 21:55

    Hm, i dalje su dosta tajanstveni s elementima zastrasivanja, mozda je tako i bolje, dok se jednom ne zaigra, bolje je sto manje znati kada su horor igre u pitanju, al ne sumnjam da ce poovno faliti donjeg veša

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?