HCL.HR

Animal Crossing: New Horizons sutra dobiva mogućnost transfera snimljenih pozicija

Zoran Žalac 17.11.2020.   •   12 komentara


Napredak u igri Animal Crossing: New Horizons više neće biti vezan isključivo uz jednu konzolu na kojoj igru pokrenete.

Jedna od bizarnijih Nintendovih “Nintendo odluka” ove godine bila je vezana uz najprodavaniju igru godine – Animal Crossing: New Horizons. Naime, ostvareni napredak u toj igri ostajao je zaključan na konzoli na kojoj ste ju igrali. Jedino u slučaju da vam se Switch konzola pokvarila ili su vam ju ukrali, tek tada ste se mogli javiti Nintendu i nadati se da će vam odobriti prebacivanje snimljenih pozicija iz Animal Crossinga na drugu konzolu. Dakako, pod uvjetom da ste ih sačuvali preko pretplate na Nintendo Online.

No, evo nas pred kraj 2020. i u Nintendu su napokon shvatili kako nitko nije impresioniran takvim bedastoćama. Stoga je najavljeno kako će sljedeće ažuriranje za Animal Crossing: New Horizons sutra, 18. 11., napokon donijeti mogućnost prebacivanja snimljenih pozicija s jedne konzole na drugu.

Za to neće biti potrebna pretplata na Nintendo Online, jedini preduvjet je taj da vam obje konzole budu pri ruci u isto vrijeme. Dakle, ako kupujete novi Switch i prodajete stari, prvo sa staroga morate prebaciti snimljene pozicije na novi – ne možete ih prebaciti na Nintendo Online pa kasnije skinuti direktno na novi Switch – to je ipak viša matematika, iako baš tako funkcionira ako vam prethodnu konzolu ukradu. Ah…

Na ovaj način također možete preseliti i sekundarnog igrača na njegov vlastiti otok, odnosno drugu konzolu. No, i dalje tu ostaje druga bedastoća – da samo prvi igrač koji pokrene igru na konzoli dobiva svoj otok. Što znači da će svaki drugi igrač i dalje biti samo “gost” koji može pomagati glavnom igraču na njegovom otoku, ali dok nema svoju zasebnu konzolu neće moći iskusiti sve što Animal Crossing nudi. Može kupiti svoj zasebni primjerak igre, ali ništa mu to ne vrijedi ako nema svoju konzolu.

Komentari (12)

  • personauser

    17.11.2020 - 16:20

    Nintendo je napokon poceo slusati igrace

  • Emperor Ghaleon

    17.11.2020 - 16:22

    Meni i dalje nije jasno zašto bi netko imao 2 konzole, a puno mu je dati 20 eura za godišnju online pretplatu; čak i manje ako ide u onaj family program.

    • Zoran Žalac

      @Emperor Ghaleon, 17.11.2020 - 16:28

      Pa da dvoje igrača mogu igrati različite stvari istovremeno? Ili u slučaju Animal Crossinga – da svatko može igrati svoju igru?

    • Emperor Ghaleon

      @Zoran Žalac, 17.11.2020 - 18:22

      Pričamo o prebacivanju sejva. Koliko sam ja shvatio, imaš samo jedan sejv po akauntu, a ne po konzoli. Što znači da ako u kući imaš dvoje ili više igrača, svatko ima svoj acc i svatko ima svoj sejv. Ako pak svatko ima svoju konzolu, zašto bi uopće prebacivao sejv sa jedne konzole na drugu? Pa ne pada mi na pamet igrat sa nečijim sejvom; to je kao da oženiš žensku koja ima troje djece iz prvog braka.
      Bilo bi super da se online pretplata na plaća, da. Slažem se. Ali ja dajem 20 eura jer imam cloud save i Tetris 99. Bar znam da su mi sejvovi sigurni u slučaju da se nešto poremeti.

    • Zoran Žalac

      @Emperor Ghaleon, 17.11.2020 - 20:35

      U slučaju ove igre to ne funkcionira tako. Onaj tko prvi pokrene sa svojim accountom dobiva otok. S drugim accountom ne možeš dobiti vlastiti otok / vlastiti sejv nego taj drugi account može samo igrat na otoku prvog igrača. I može radit jedva 50% stvari koje su dostupne vlasniku sejva – prvom igraču. Ne postoji način da dva igrača na istoj konzoli imaju dva sejva. U slučaju ove igre. Thanks, Nintendo.

    • Emperor Ghaleon

      @Zoran Žalac, 17.11.2020 - 20:56

      Ok, ispričavam se. Pogriješio sam kod odgovora. Ovo je prvi put da čujem takvo nešto. Watafak, Nintendo?

    • personauser

      @Emperor Ghaleon, 17.11.2020 - 16:33

      Bilo bi super da i godisnja pretplata PS+ i XLG bude otprilike 19.99 USD

    • LetMeBeFrank

      @personauser, 17.11.2020 - 17:22

      Zapravo bi bilo super da nema nikakve pretplate za online. Kupis igru i igras multiplayer (ako postoji), a ne platis 60$ i onda jos moras iskesiravat za opciju koja je dio igre. Sve ostale extra opcije mogu bit na pretplatu.

    • personauser

      @LetMeBeFrank, 17.11.2020 - 17:47

      Ova vijest me najvise odusevila danas posto sigurno izlazi nastavak The World Ends With You. Teaser igre cemo saznati tek 24.11.

      Square Enix Is Teasing Something Related To The World Ends With You (Again)

    • crolink07

      @personauser, 17.11.2020 - 18:09

      Jedan od najdražih RPG-ova.

    • LetMeBeFrank

      @personauser, 17.11.2020 - 18:32

      Vidio sam tu igru na switchu, ali nikad nisam gledao nesto detaljnije. Jel mi mozes usporedit s necim i rec zkj ti se svida i kolko je sama igra dobra?

    • personauser

      @LetMeBeFrank, 17.11.2020 - 19:12

      Ako volis igrati Kingdom Hearts, No More Heroes, Okami, Persona serijal…….. onda ce ti se svidjeti i The World Ends With You. Na igri je radio i Tetsuya Nomura. Svidja mi se zbog sustava borbe koja je prisutna u igri koja je stvarno odlicno odradjen. Prica je dosta zanimljiva, a glazba je odlicna jer igre koje radi SE imaju odlicnu glazbu. DS verzija je po meni najbolja verzija i cak je bolja od NS verzije. Igra je jos izlasla i za mobitele. Ako najave nastavak The World Ends With You bit ce sigurno ekskluziva za NS jer ta igra nikada nije izasla za PS.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?