HCL.HR

Anthem je pokvario zabavu igračima Fife i Battlefielda

Zoran Žalac 26.01.2019.   •   27 komentara


Demo verzija nadolazeće pucačine Anthem izazvala je poteškoće ne samo igračima koji su ju htjeli zaigrati, nego i igračima ostalih igara Electronic Artsa.

Sinoć je lansirana VIP Demo verzija nadolazeće SF avanture Anthem i kao što smo već pisali – stvari nisu završile dobro. Ova vremenski ograničena demo verzija brojne je igrače zaustavila odmah na “ulazu” uz poruku da su serveri puni.

Kasnije se situacija malo popravila, taman toliko da možete ući u igru, ali mi do ovoga trenutka još uvijek nismo bili te sreće da smo ušli u ekspediciju, odnosno dio igre koji je namijenjen kooperativnom, tj. javnom igranju.

Da stvari budu gore za Electronic Arts, čini se kako je demo verzija Anthema poremetila rad servera za većinu igara te tvrtke. Igrači Fife, Star Wars Battlefronta 2 i Battlefielda 5 također su osjetili poteškoće. U Electronic Artsu su se kroz šalu ispričali za ovu situaciju i obećali da će se stanje uskoro vratiti u normalu.

Ono što je začuđujuće jest da je Anthemu ovoga vikenda mogla pristupiti samo određena grupa igrača – oni koji su naručili igru ili su pretplatnici Access usluge. Ostaje pitanje što bi tek bilo da su pristup demo verziji imali svi zainteresirani igrači. Na to ćemo odgovor doznati idućeg vikenda kada Anthem demo postaje javan za sve igrače.

Označeno sa: ,

Komentari (27)

  • Lord_Sec

    26.01.2019 - 10:27

    I battlefield1

  • BeLLicus

    26.01.2019 - 10:42

    Odigrao nekoliko misija pa da napišem dojmove…

    – Kontrole letenja ( Vjerovatno dok se navikneš ali miš + tipkovnica očaj)

    – Užasna optimizacija ( Da na frostbite enginu nisu sposobni optimizirati igru, jedva na 60 fps medium high postavke, kolege sa buga čak kažu da sa i7 8700k i gtx 1080(ti) imaju uzasne frame dropove i nestabilnih 60 frejmova)

    – Loading,loading,loading (Gdje god da uđeš ili iziđeš loading, pa nismo u 2004 više)

    – Dosadno ( Igrao sam sam na hard težini i to sam jer sam stavio na private i bez problema sam riješio nekoliko misija, dosadno napucavanje gdje nemaš feeling nikakav samo pucaš i pucaš i pucaš)

    + Grafika (Lijepo izgleda igra ali to je sve)

    Sve u svemu dobro pa postoje ovaka testiranja pa da ne baciš pare na pogrešne stvari.

    • Lovac

      @BeLLicus, 26.01.2019 - 11:12

      Eh, znači točno što sam očekivao na žalost. Hvala na infou. Plus mikrotransakcije. Nisam htio “plakati” oko ove igre, al kad je tako…

    • Graveland

      @Lovac, 27.01.2019 - 11:39

      Pa to je bilo i ocekivati slicna stvar je sa velikom vecinom AAA igara danasnjice.

    • Duanador

      @BeLLicus, 26.01.2019 - 11:23

      Steta. Ocekivao sam puno vise od toga.

    • Zoran Žalac

      @BeLLicus, 26.01.2019 - 11:37

      Što se težine tiče, naglasili su da demo nije balansiran kako će konačna igra biti. Tj. znatno je lakši nego konačna verzija (bez obzira na postavku)

  • racetherace

    26.01.2019 - 11:23

    Fala druze znaci ipak cekamo na Division 2…

  • funky0308

    26.01.2019 - 11:26

    Ja u igru jos uvijek ne mogu uci. Kod loading screena stoji po pola sata i onda jednostavno ugasim sve. Katastrofalno su ovo odradili. Prvo problemi sa serverom, sada kada ne javlja vise tu gresku, samo stoji na 80ak posto ucitane igre i tako samo stoji. Steta..bas sam htio probati nesto sto mi se cini kao mix Destinya i Divisiona ali izgleda nista od toga.

    • Zoran Žalac

      @funky0308, 26.01.2019 - 11:37

      I meni je tako :/

    • delight353

      @funky0308, 26.01.2019 - 11:51

      Ako uspiješ uć, javi dojmove.

    • Acidart

      @funky0308, 26.01.2019 - 17:36

      ja sam na PS4 imao iste probleme, jedini nacin kako uspijevam zapravo pokrenut expediciju je kad imas loadind na 95, restartas igru, nakon restarta pokrenes iz menu prompta resume expedition

    • funky0308

      @Acidart, 26.01.2019 - 21:19

      Upravo to sam mislio samo si ti objasnio puno, puno bolje 😀 .. tako mi igra radi bez problema i uvijek udjem

  • funky0308

    26.01.2019 - 12:27

    Konacno sam uspio uci, naredio sve i krenio u igru, kada je stala na loading screenu ugasio je sa Alt+F4 i ponovno pokrenuo. Na pokretanju mi je igra dala info da vec imam pokrenutu misiju i samo sam odabrao nastavi i to je pomoglo da udjem u igru. Meni, na i7 @ 4400mhz i 1070 (igra je na SSDu) igra radi poprilicno dobro na ultra postavkama, tu i tamo stucne ali stvarno nemam nekih vecih problema s te strane. Nisam gledao koliko FPSa imam ali odokativnom medotom rekao bih izmedju 40 i 50 (igram u 1440p rezoluciji pa kontam da bi na 1080 i ultra postavkama sve bilo puno bolje). Igrao sam svega pola sata, sutra cu malo vise ako igra dozvoli i za sada mi se igra bas i nije svidjela. NPCi su mi nekako prestaticni, tezina nike dobro balansirana ali sve to moze biti iz razloga sto ne igram od pocetka, kao i nitko drugi. Ranger sam na 10 lvlu i moguce je da jednom ako i kada budem igrao od pocetka sve dobije drugaciju perspektivu. Letenje je fora i sve se to dosta lijepo vrti, tranzicije i animacije su lijepe i generalno to nije lose. Grafika nije nista posebno, cak bih rekao i da je ispod prosijeka za jedan ovakav naslov. Teksture, odnosno animacije vode u nekim dijelovima su bas lose odradjene i vidim da koriste istu animaciju i za lokvicu i za jezero/rijeku. Lokvica ima male valove i voda u njoj tece…kako tece ne znam, nije mi bas najjasnije ali OK, nije toliko strasno ali upada u oci. Sitnice jednostavno nisu dobro odradjene, ti mali, fini detalji na koje smo navikli…e pa ovdje ih nema (barem koliko sam u tih pola sata uspio vidjeti – npr, pucas u neku bocu ili konzervu ali ona i dalje stoji i ne da se). Probao sam igrati i sa kontrolerom i sa tipkovnicom i OK su mi oba settinga. Vidjeti cu jos veveras i sutra ali za sada mi je dojam da je ne zelim igrati. Nekako mi je sve prazno, nedoreceno i ne dovrseno. Ponavljam, moguce je da je sve to radi cinjenice da smo ubaceni u pola igre ali puno je pokazatelja da ce tako biti i kada se krene od pocetka. Neprijatelji u pola pucnjave jednistavjo nestanu – NPCi, ne ostali igraci, pogotovo leteci NPCi – one neke pticurine. Kada se ponovno pojave, ponovno ih se spawna isti broj iako sam vec dvoje od troje ubio. Tocno se vidi gdje je trigger koji poziva pojavljivanje tih neprijatelja i kada se vratis malo iza te linije jednostavno nestanu ti pred ocima. Nekoliko puta sam probao ici naprijed nazad i svaki puta se dogodilo isto. Treba igri dati priliku i dati cu joj sutra. Odigrati sve misije i probazi malo freelancati i pogledati svijet malo detaljnije ali preporucio bih ne zaljetanje u kupovinu Anthema prije testiranja i probe.. Nekako mi se cini da se ME Andromeda ponavlja i ovdje (ne doslovno, naravno). Uz sve ove probleme s ulaskom u samu igru i frustracijom oko nestajanja NPCa i pojavljivanja istih pola metra od tebe, odjednom, iz nicega…nije bas neko lijepo iskustvo.

    • vlaja

      @funky0308, 26.01.2019 - 13:25

      Frende, ako meni igra radi između 40 i 50 FPS-a, onda mi radi loše. Oči su mi osjetljive na FPS dropove. Ja smatram da su mogli još poraditi na optimizaciji. Kao primjer ću navesti borbu protiv onog pauk bossa. Tu mi je u full squadu FPS padao ispod 40 FPS-a kad je bilo puno jakih efekata, a igram na 1440p sa GTX 1080 Ti, 6700K i 16 GB RAM-a.

    • funky0308

      @vlaja, 26.01.2019 - 21:23

      I ja se, lega, slazem sa svakom tvojom rijeci 😀 . Lakse mi je igrati u 30fpsa neko u 45fpsa. Na konzolama mi 30fpsa jos i prolazi ali PC daje jako brz gameplay i svaki fps se osjeti. Bas sam nesto slicno komentirao na YTu gdje je Igor igrao Resident Evil 2 Remake. Animacija zavrsava, prebacuje se u gameplay, onu sekundu kada je dobio kontrolu Igor je izvukao pistolj i opalio tri headshota sa savrsenom preciznoscu. Tko to odradi s kontrolerom svaka mu cast ali ja sam uvjeren da nitko me moze. I bas tu su biti frejmovi. Sve je puno brze i nekako preciznije i ne smije biti frame dropova (ne smije ni na konzolama ali vecina igara se vrti u 30fpsa sto nikako ne smije trzuckati na modernim konzolama)

  • lukakeanu

    26.01.2019 - 21:06

    Prvi dojmovi.
    Nakon sat vremena sam uspio uc.jedva.
    Igrica je neopisivo dosadna. Ako se udaljis od ekipe on te prekida loada i vraca di je ekipa.e da loading.sramota je da tako dugi loading ova igra ima.od 30 minuta igranja nas 4 u partiju proveli smo 15 minuta gledajuci loading screen.
    Combat je dosadan i nema ni trunke varijacije.samo drzis r2 i to je to.hvala dragom bogu da nisam ovo smece kupio.mapa ima nevidljive zidove sto se tice vertikale.ljudi moji 2019. je.zalim onoga koji je kupio ovo sranje.vec vidim do kraja godine anthem ce bit free na ps plusu ili na 80% popusta.bioware je mrtav

  • Frog

    26.01.2019 - 22:34

    Da,jucer mi zafrkavali serveri za bf5.
    Danas je sve bilo ok.

  • dandelion

    26.01.2019 - 23:44

    BF5 danas nekoliko sati,sve radi savršeno

  • moordrak

    27.01.2019 - 03:07

    Igrao Anthem na PS4Pro. Eto kako je prošlo:
    – problemi sa čekanjem servera na ulaz u igru, čeka se po nekoliko minuta
    – prvi ulaz u hub, plejka se zagasila sama od sebe, idući pokušaj prolazi ok
    – pokretanje ekspedicije rezultira greškom, load zapne na 95% i neće dalje
    – gašenje paljenje igre, ulazi se u prije pokrenutu misiju i igra kreće
    – gameplay je jako dinamičan, nema nikakvih nestajanja neprijatelja, potrebno je koristiti cijeli arsenal oružja posebno na bossevima, a bez cijelog tima koji radi zajedno nema prelaska zadatka
    – NPC-ova ima hrpa, rade priličnu štetu kao i bossevi odnosno elite jedinice
    – kontrola letenja je odlična , možda ponekad nespretna zbog R3 tipke
    – napucavanja ima više nego previše, treba biti dosta uporan za prijelaz, odabir težine ne utječe na gameplay dok su oružja prilično šarolika i možda malo loše balansirana
    – framerate u hubu je očajan, u borbi mi se čini stabilan.
    – vizualno, Anthem izgleda dobro, nema raspadanja tekstura, propadanja kroz površinu i sličnih gluposti, hub izgleda fenomenalno dobro zajedno sa populacijom, objektima, prostorom…
    – misije su jednostavne, svijet je malo praznjikav, animacije su na razini filmskih i vrlo dobro izgledaju, nema ih previše
    – loading screenova nažalost ima na svakom kutu, dugo se čeka učitavanje što ubija imerzivnost
    – ovo je čisti loot & shoot i ako je netko očekivao bilo što drugo, zeznuo se, nakon malo istraživanja i viđenog demo-a, ne očekujem bogznakakvu SP kampanju, ako je uopće bude
    – loot kutije već postoje u igri, vrlo vjerojatno će se moći nešto kupiti ekstra, kozmetike već sada ima koliko hoćeš, a koristi se i ingame valuta koja će sigurno biti dobavljiva za prave novce. Za sada, nisu prikazali ekonomiju.
    – look and feel like GOW ili HALO, moglo bi biti jako igrivo i zabavno sa ekipom. Oni koji vole ovakav tip pucačina, biti će zadovoljni.

    • funky0308

      @moordrak, 27.01.2019 - 16:20

      Nema nestajanja onih letecih zmajeva? Ajde probaj krenuti u fight s njima (sa tla) i povuci se iz njihovog videojruga pa se ponovno vrati. Upravo igram i upravo mi se to ponovno dogodilo. Alt+F4 na PCu je obavezan pa task manager da je skroz ubijes i onda nastavak ponovnim pokretanjem. Sada kada sam je nesto duze igrao igra ima potencijala i zanimljiva je. Usao sam u neku zanimljivu ekipu i bas je OK ali ovi loading screenovi ubijaju sve sto je dobro. Customizacija je OK, zanimljiva i stvarno se svasta da iskombinirati, samo da poprave probleme s ulaskom u igru i servere, malo brze ucitavanje, ako vec mora biti loading screenova i biti ce OK. Division 3 🙂

    • moordrak

      @funky0308, 27.01.2019 - 17:46

      Lega prva rečenica: igram na PS4Pro 🙂 Očito su drugačije posložili demo na konzoli.

    • funky0308

      @moordrak, 27.01.2019 - 18:07

      Krivo sam se izrazio. To je trebalo biti vise – de vidi hoce se i tebi to dogoditi ako napravis isto sto i ja…ne bitna stvar, zapravo, nakon par sati provedenih u igri, par matcheva u freelanceu i zavrsenog demoa, slazem se s tobom. Sve stoji sto si rekao. Izuzetno je iritantno to konstantno reloadanje i paljenje igre jer nakon svakog loada misije igra blokira (vidim da je pach neki izasao ali zavrsavamo svakako sa igrom pa ne planiram testirati patch. Loading screenovi (kada se igra ne blokira) su iritantni kao i blokiranje ili smrzavanje igre, konstantni su i ako takva igra bude u full verziji, a biti ce, to joj je mozda i najveca mana. Bas ubija inmerzivnost i svu zabavu (evo upravo opet moram end taskati igru). Svijet je malkoc prazan i dosadan ali u isto vrijeme poprilicno lijep. Nista posebno, zapravo tocno ono sto se od ovog enginea i ocekuje. Izmedju Anthema i Divisiona ja bih odabrao Division ali OK, nekome ce mozda i Anthem biti zanimljiviji nego meni. Zabavna je igra, pogotovo s ekipom iako i sah je zanimljiviji sa dobrom ekipom pa koliko je to mjerilo ne znam bas ali zabavna je. Napucavanje je OK, kontrole na PCu kod letenja ipak malo lose rijesene (kao letenje u NMSu, – nije bas precizno, lakse je s gamepadom taj dio igrati). Sve u svemu, kada bi se rijesio taj dio oko dosadnih loading screenova, ako ce single player kampanja biti zanimljiva, a mogla bi (bas me zanima sto ce dalje biti s tim multipliciranjem)…i da, svijet je takav kakav je pa je veliku vecinu neprijatelja zapravo lako nadmudriti, samo se popnes na neko visoko mjesto i mlatis abilityima po njima ali svijet je poprilicno horizontalan pa je tako nesto bilo tesko izbjeci (pticurine malo smetaju ali nista strasno). Vidjeti cemo kakva ce biti full igra ali nakon tih par sati ipak moram reci da nije to na kraju ni lose. Nista spektakularno ali kako i sam kazes, oni koji vole ovakav tip igara biti ce zadovoljni uz manja nezadovoljstva koja se daju podnijeti. Ono sto treba naglasiti je – svaka cast EAu koji je ustupio dva demoa, korektno i posteno. Nadam se da ce se ta praksa nastaviti i u buduce (rade to malo malo i kako ih stalno pljujemo za neke stvari, na ovoj treba priznati korektnost). Meni je, koliko se tu dalo vidjeti ovo recimo za nekih 80ak od 100.

    • moordrak

      @funky0308, 27.01.2019 - 22:21

      Eto i ja se napucavam cijelo popodne u Anthemu i mogu reći da je Storm javelin težak za igranje. Izbuše me k’o balon čim se pomislim kur*it okolo. Elementalni napadi su prilično efektni. Kad lupiš ultimate svijetli k’o u lunaparku. Bilo je trenutaka kada nisam klinca vidio od silnih eksplozija i makljaže. Recimo onaj dio kada braniš rampu u fortu…
      Ono malo SP-a što su pustili u istraživačkim misijama me nije posebno očaralo. Kako si rekao, prilična pustinja i beskonačni respawn. Vidjeti ćemo. Crafting sustav i ekonomija, kvačica kvačica, modanje opreme po kalsičnom RPG predlošku, kvačica, grindanje kvačica, interesantan MP kvačica, itd. Ovo je živa zaraza za igranje.
      Uspiju li sve pokrpati, odnosno isporuče li igrivi paket bogat sadržajem, Anthem bi mogao dobiti respektabilnu publiku.
      Ovaj model igranja dugoročno, dakle tim od 4-5 ljudi u grupi mi se čini održiv čak i ako populacija igrača za koji mjesec ili godinu bude niska. Vidjeti ćemo u što će se Anthem pretvoriti. Siguran sam da smo tek na početku druženja sa ovim IP-om.

    • funky0308

      @moordrak, 28.01.2019 - 11:22

      Da, to je fora i meni. Satima ne dira ekipu koju je spojio matchmaking i to mi je super. Bas mi ide na zivce kada se uigram s nekom ekipom, prodje match i uletim u drugu ekipu. Ovako je bas dobro

  • funky0308

    27.01.2019 - 19:28

    Ukratko – online coop je super zabavan. Nista novo ali fora je. Single olayer jos treba vidjeti. Da je dobijem igrao bi je, da je 20ak eura kupio bih ali za 60ak necu. Ne zato sto je igra smece, nije ali nije bas ni nesto sto sam ocekivao. Kao sto sam i rekao, tko voli Destiny i Division u ovome bi mogao uzivati, tko trazi pricu i neke nove mehanike koje do sada nismo vidjeli – nece to pronaci ovdje. Sve u svemu, na kraju i nije lose. Malo je sve skupa upropastilo to sa serverima i smrzavanjem igre, jednom me je izbacio sa servera (ali moram biti fer i reci da se to dogodilo nakon sigurno 2h igranja u istoj ekipi pomocu matchmakinga koji kada radi, radi dobro)… ne lose…

  • funky0308

    27.01.2019 - 19:34

    Opet ja ali htjedoh jos jednom reci hvala HCLu za kod. Nisam dva tjedna sigurno upalio komo, kad stignem igram RDR2 ali jedva u zadnje vrijeme stignem. Danas sam si oslobodio skoro cijelo popodne i bas sam se naigrao Anthema. Na iduci demo necu stici, barem ne na neko ozbiljnije igranje i bas sam happy sto sam uspio probati (konacno) Anthem

  • jastreb

    28.01.2019 - 10:29

    Čudi me da nitko ne spominje ograničavanje prostora u freeplay modu. Ono, vidiš prekrasnu uvalu, zaletiš se do nje a igra te upozorava da si izašao iz polja misije i ako se ne stigneš vratiti ne gine ti loading screen. Zašto napraviti prekrasan, otvoreni svijet ako te ograničavaju. Bolje da ti daju nekoliko točaka za ulaz u svijet ali da onda nema ograničenja kretanja. Inače, freeplay sam većinom igrao sa grupom ljudi koji bi se raštrkali po dostupnoj mapi i eventualno ti se pridružili kad bi vidili da se fajtaš sa većim brojem neprijatelja. Uglavnom, meni se igra svidjela, problemima unatoč. Sjećam se da je i The Division imao sličnih problema u beti pa sam opet odigrao cijelu igru i razvio tri različita lika.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?