HCL.HR

Anthem od sada možete igrati za 30 kuna

Zoran Žalac 13.09.2019.   •   9 komentara


Anthem još nije dotaknuo samo dno, ali je pola godine nakon izlaska dostupan pretplatnicima Electronic Artsovog Access programa.

Nismo baš sigurni da je Anthem igra koja će živjeti još godinama. Isto tako nismo sigurni da će ju Electronic Arts pokušati oživjeti kao free-to-play naslov. Ipak, Anthem je od danas značajno jeftiniji – ako ga ne kupujete. Naime, Anthem je upravo ušao u katalog igara koje dobivate pretplatom na EA/Origin Access program.

Kako ta pretplata košta svega četiri eura mjesečno, može se reći kako Anthem sada možete igrati za tridesetak kuna. I to vrijedi za sve tri verzije – PC, PlayStation 4 te Xbox One.

Ovo nije neko iznenađenje i Anthem bi se kad-tad pojavio u sklopu Accessa. No, ovakav potez može se protumačiti kao očajnički jer od izlaska igre prošlo tek sedam mjeseci. Anthem je u međuvremenu dobio neka poboljšanja i nove sadržaje, no to je razveselilo samo zajednicu igrača koja je ostala uz igru. Kako bi postao profitabilan, Anthem mora privući nove igrače, a to je do sada bio težak zadatak s obzirom na cijenu igre.

Označeno sa: ,

Komentari (9)

  • GAMEmaher

    13.09.2019 - 14:34

    Očekivano i bilo ubrzo jer umjesto “poniženja” u free to play logičnije im je da ju puknu ljudima u Access pa će se bar naći nešto ljudi a i opet oni koji ju kupe da se skroz ne opeku!
    Nek još s vremenom uvale novi NFS Heat i super 🙂

  • Mihael5555

    13.09.2019 - 14:36

    Pa nebi igro ni za dzabe

    • BeLLicus

      @Mihael5555, 13.09.2019 - 18:49

      Ja ga nebih igrao ni da mi kupe igru.

    • Mihael5555

      @BeLLicus, 13.09.2019 - 19:09

      ??? Pa ako ti kupe igru onda ti je za dzabe

    • BeLLicus

      @Mihael5555, 13.09.2019 - 19:45

      Ma mislio sam na to da mi plate da igram, da nebih ni onda igrao 😀

  • livas81

    13.09.2019 - 15:36

    uplay+ je daleko superioran prema ovoj ea access ponudi. je 100kn ali zbilja dobiješ dobar katalog igara

  • funky0308

    15.09.2019 - 11:21

    Toliko i vrijedi..pametan potez iz EAa. Anthem ne moze prodisati ako ne dobije puno vecu “kolicinu” ljudi, a to ne moze napraviti sve dok se placa. Ovako je prakticki besplatna, sumnjam da ce itko samo radi Anthema placati pretplatu, prije da ce platiti radi FIFAe ili TitanFalla pa igrati malo i Anthem. Ako se jos stvari popravi i igra napraci zanimljivijom, mozda jednog dana nesto i bude od nje

  • bogda13

    15.09.2019 - 13:21

    Užas! Uzeo EA Access na 2 mjeseca. Igre su katastrofa…taman kad se odlučim otkazati daju Anthem besplatno. Skinem, kad ono ne možeš igrat jer ti treba PS članstvo. Kontaktiram njihovu podršku, kaže da se igra ne može igrati offline…tako da je pretplata otkazana.

  • moordrak

    16.09.2019 - 15:35

    Nije problem u cijeni igre nego u sadržaju. Uvijek je bio. Svi loot’n’shooteri imaju više-manje istu cijenu i vrte se oko istih stvari ali publika se drastično razlikuje. Timsko igranje u Anthemu ima svojih čari. Jedna od nevjerojatnih činjenica je kompletno ignoriranje headseta. U random playu, NITKO ne koristi headset. U timskoj igri koja zahtijeva dogovor, konkretno, u kataklizmi (raid u drugim igrama). Nevjerojatno, ali istinito. Objektivno, Anthem nije kompetitivna igra nego grupni loot’n’shoot za casual igrače. Postoji određena krivulja učenja složenijih sadržaja. Kada je savladamo, sve se svodi na ponavljanje istih radnji, nažalost po Anthem, bez utjecaja na učinak. U prijevodu, Anthem uopće ne cijeni ili honorira igračevo vrijeme provedeno u aktivnostima unutar igre što je ozbiljni idejni problem kojeg se ne rješava od dana 1. Kratko i jasno, probaš, igraš par sati, izbrišeš i zaboraviš da postoji.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?