HCL.HR

Anthem je skrio tajnu za one koji se sjećaju Konamijeve šifre

Filip Zorić 03.02.2019.   •   3 komentara   •   Zanimljivosti


Konami code je šifra koja se pretežito koristila u naslovima na NES-u, ali se sad pojavila u nadolazećoj pucačini Athem.

Ako ste veteran starih dana originalne Nintendo konzole, onda ste vjerojatno upoznati s Konami kodom – šifrom koja se najviše koristila u igrama koje je stvorio Konami. Šifru je popularizirala pikselizirana pucačina Contra, u kojoj bi šifra dala 99 života (vjerujte nam, potrebni su svi ti životi za prelazak igre). Izgleda da Konami code možemo naći i u današnjem svijetu igara – šifra se skrila u početnom meniju Anthema.

Anthem, nadolazeći looter shooter naslov studija Bioware, u svom početnom meniju krije zabavnu tajnu. Naime, ako upišete Konami code dok ste u početnom meniju, početi će svirati retro glazba. Za vas koji ne znate, Konami code glasi ovako: GORE, GORE, DOLJE, DOLJE, LIJEVO, DESNO, LIJEVO, DESNO, B, A, START. Konamijevu šifru već sad možete isprobati u otvorenoj demo verziji Anthema.

Nažalost, PC igrači ovu šifru neće moći izvesti na tipkovnici – potreban je kontroler. Slova B i A su vjerojatno zamijenjeni botunima X i krug na kontrolerima za PlayStation 4, dok je Start zasigurno nadomješten tipkom Options.

Označeno sa: ,

Komentari (3)

  • ernadone

    03.02.2019 - 18:34

    Bez problema se starta na XBOX kontroleru. LOL

  • Dragon3

    03.02.2019 - 19:25

    BOTUNIMA ……svaka čast ??

  • Vanja98

    03.02.2019 - 22:54

    jedva cekam da izadje full igra 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?