HCL.HR

ARK nije na PS4 konzoli jer Sony ne podržava Early Access

Zoran Žalac 04.02.2016.   •   12 komentara


Tvorci ARK: Survival Evolveda poručili su kako će PS4 verzija profitirati zahvaljujući Early Access verziji na Xboxu, ali i da bi igra na PS4 platformi već bila dostupna da Sony podržava Early Access.

ark-survival-evolved

Popularni ARK: Survival Evolved trenutno je osim u PC verziji dostupan i na Xboxu One, gdje su igrači pohrlili na igranje iako se ne radi o dovršenoj verziji igre. Naime, ARK je i na Xboxu u tzv. Early Access programu, a kako tvrde developeri, bio bi i u već najavljenoj PS4 verziji, kad bi Sony podržavao prodaju i distribuciju igara koje su još u izradi. Sony to u pravilu ne podržava, ali nekoliko iznimki postoji.

“Nismo sasvim sigurni zašto su u Sonyju napravili iznimku za neke igre, a za druge nisu, ali ARK je trenutno u takvom stanju da neće izaći na PS4 konzoli dok ne bude gotov, ili dok Sony ne nađe neki program s kojim bismo to mogli napraviti.” – poručio je kreativni direktor Jesse Rapczak za Gamespot.

“Čudno je to tako reći, ali korisnici PlayStationa će srećom uvelike imati koristi od Xbox-ovog early accessa. Iako su to drugačije platforme, obje su konzole. Igrači na konzolama imaju mnogo sličnosti; bez obzira na kojoj se platformi igrali. S tim na umu, sve povratne informacije koje dobivamo iz Xboxovog testiranja dobro nam dođu za sve verzije.”

Ako u međuvremenu ne uslijedi novo ledeno doba, ARK: Survival Evolved trebao bi izaći u svojoj punoj verziji u šestom mjesecu ove godine.

Označeno sa:

Komentari (12)

  • baDarmageddoN

    04.02.2016 - 15:21

    Nekad nisam bio za early access ali moja je preporuka Sonyu ako me slušaju da je to puno puta jedna dobra stvar koja solidno funkcionira i na Xo i na PCu.

    • krs_cro

      @baDarmageddoN, 04.02.2016 - 18:18

      Sa EA su uništili gaming. Prodaju se nedovršeni poluproizvodi po punoj cijeni koji nikada neće biti dovršeni. Sony je pametan ima love i ne treba im takvo smeće ( mislim na EA ).

    • baDarmageddoN

      @krs_cro, 04.02.2016 - 19:51

      Pa i nisu uništili. Razlika je što sada manji studio ima preko early accessa šanse sakupiti nešto love da napravi igru kakvu žele napraviti. Ja sam bio isto protiv toga ali sam ipak par igara i sam “financirao” u early access modu i neke od njih su sada aktivne i vrlo uspješne i nakon izlaska. Vjerujem da će biti još jako puno igara koje su sa takvom formulom postale uspješne. Nije to nešto novo, to traje skoro tri godine i meni je drago da su mnoge igre uspješne i kada izađu iz early accessa i da su ispunile ono za što je novac bio tražen a ja sam ih (kao i jedan dobar dio drugih igrača) igrao i još igram one koje jesu i koje će tek izaći.

    • baDarmageddoN

      @baDarmageddoN, 04.02.2016 - 19:52

      nisam bio isto nego sam isto bio*

  • zokysk

    04.02.2016 - 17:22

    pa zar nije sony izbacio h1z1 u early,pa prodao u daybreak prava?ili se to odnosi samo na konzole…

  • mihx344

    04.02.2016 - 20:02

    Steta moj bratic jedva ceka da izađe na ps4 🙁 Biti ce tuzan kada mu kazem ovo!

  • GTA222

    04.02.2016 - 21:50

    Ta je igra svejedno namjenjena za PC publiku, tako da je šteta igrati na konzoli kad je na računalu mnogo mnogo lakše za igrat (izuzev tome su padovi fps-a i još neki problemi), a i na konzoli morate platiti za multiplayer koji je cijela čar ove igre.

    • alent2812

      @GTA222, 05.02.2016 - 11:42

      Nemoj zezat ajde, po toj logici ne bismo trebali igrati nijedan FPS na konzolama pa se igra masovno. Istina da je teže džojstikom nego mišem, ali teže je svima, ne igraju PC igrači s konzolašima tako da to nema veze.
      A što se multiplayera tiče, sranje je što se mora plaćati, da, ali mnogi plaćaju i za druge igre, zašto onda ne iskoristiti i za Ark?

    • baDarmageddoN

      @alent2812, 05.02.2016 - 12:42

      Igraju PC igrači sa konzolašima na PCu i moram reći da neki tek u replayu smrti primijete da ne igram mišem. Nije da stalno igram gamepadom ali dobar dio matcheva na PCu da. Govorim o BO3, čisto da se dotakmen “ne igraju PC igrači sa konzolašima”. Gamepadi su toliko dobri u današnje vrijeme da dobar dio igara možeš sa njima igrati, samo treba volje a pošto je teže nego mišem- zanimljivije je _D

  • Gospodar Svemira

    05.02.2016 - 09:16

    Igram na Xbox-u, za sad nemam nikakvih većih problema i sasvim je igrivo na konzoli(jasno je vidljivo da igra još nije gotova, ali daleko od toga da nije igriva). Što se tiče multiplayera, gold pretplatu ionako imam, nije toliko skupa i definitivno se isplati + uskoro dolazi split screen 😀

  • maks

    05.02.2016 - 21:47

    Jedva ga i PC podrzi jaka je mnogo igra.

  • GTgameplayTime

    08.02.2016 - 18:49

    igram Ark na PC-u i imam preko 400 sati igranja do sad … ali nemogu svatit zašto kad je upalim imam 45 fps-a , a nakon nekog vremena padne na 30 … pa opet 45 !!! nadam se da če tu optimizaciju nadebelo popravit 🙂 imam GTX 970 , pa očekujem da ču ju moč iskoristit u potpunosti u dx12 koji navodno i sad koristi pošto imam wind. 10

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?