HCL.HR

Istraživačko akcijski RPG Ashen ugledao svjetlo dana

Stjepan Fikter 07.12.2018.   •   6 komentara


Tri godine nakon predstavljanja, akcijski RPG inspiriran Souls serijalom te “pasivnim” multiplayerom kojeg smo doživjeli u Jouneryu stigao je na gaming scenu.

Iako se prvotno činilo da zanimljivi indie naslov Ashen nećemo zaigrati do kraja godine, igra je danas lansirana u verzijama za Xbox One i PC. Privremenu ekskluzivu na igru dobili su Xbox Game Pass usluga te digitalna trgovina Epic Gamesa.

Za one koji su možda zaboravili o čemu se ovdje radi – Ashen je akcijski RPG koji nas vodi u istraživačku avanturu, a svoju inspiraciju crpi iz naslova poput Souls serijala i Journey. Upravo ovaj potonji naslov je poslužio kao inspiracija za “pasivni” multiplayer u kojemu se može igrati s potpuno nepoznatim ljudima, no to nije nužno ako se želi samostalno uživati u sivkastom svijetu.

Inače, igra je trebala biti dostupna i putem Steama, ali kako kreatori Fortnitea žele privući što više ljudi prema njihovoj trgovini, trenutno je to jedina opcija za kupnju na PC platformi. Kada će se pojaviti na drugim digitalnim platformama još nije poznato.

Komentari (6)

  • Hellblazer

    07.12.2018 - 18:49

    Kada bi barem malo ostavili na miru Souls serijal. Svako malo iskoči neka igra inspirisana Souls serijalom koja ga ili kopira ili uzima neke njegove dijelove. Volim Souls serijal, kao i indie igre, ali bi bilo lijepo vidjeti malo inovativnosti ili barem da traže inspiraciju i u nekim drugim igrama.

    • Aldin219

      @Hellblazer, 07.12.2018 - 21:29

      Souls serijal utiče na igre na milion načina. Doslovno je postao žanr.

    • Hellblazer

      @Aldin219, 08.12.2018 - 00:05

      Uticaj nije sporan, ali bih rekao da se u posljednje vrijeme ne radi o uticaju, nego o pomodarstvu, jer je jednostavno postalo popularno isticati da je Souls serijal bio inspiracija za neku igru. Ne bih išao ni tako daleko da ga nazovem žanrom, jer se, u suštini, radi o RPG-u koji je drugačiji po tome što te ne drži za ruku i tjera te da malo uključiš mozak i zbog toga je “jako težak” i onda ga se diže u nebesa. Mislim da je i ta reputacija “teške” igre na nekim mjestima i naštetila serijalu, kao što je slučaj sa DLC-om za trojku, Ringed City, gdje su devsi išli povećavati težinu na glupav, a ne kreativan način (ako si igrao, znaćeš o čemu pričam).

    • Aldin219

      @Hellblazer, 08.12.2018 - 13:35

      Da ako misliš da je glavna karakteristika souls igara težina, što je u svakom slučaju daleko od istine. Ali mislim da smo sve bliže “Souls žanru” jer kao što rekoh, uveli su i prije svega popularizovali bezbroj elemenata koji su doveli do toga.

    • jastreb

      @Hellblazer, 10.12.2018 - 14:25

      Dobar video na tu temu:
      https://youtu.be/Lx7BWayWu08

  • JohnSence

    08.12.2018 - 02:52

    Lici mi na zadnju zeldu, a to je jako dobra stvar!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?