HCL.HR

Baldur’s Gate 3 mogli bi zaigrati kroz Early Access već ove godine

Svan Hlača 24.02.2020.   •   3 komentara


Hasbro, vlasnik izdavača Wizards of the Coast, objavio je da će dugo očekivani treći nastavak Baldur’s Gate sage biti dostupan u Early Access obliku već ove godine.

Doduše, točan datumi izlaska Steam Early Access i službene 1.0 verzije još uvijek se drže u tajnosti, ali imajući na umu niz odgoda kojima smo ove godine svjedočili, jasno je zašto se izdavač ne zalijeće s preranim najavama.

Za Larian Studios, razvojni studio koji radi na ovom naslovu, ova praksa nije novost. Divinity: Original Sin i Divinity: Original Sin 2 su prvotno izašli kao Early Access naslovi da bi nakon godinu dana bili izdani kao punokrvne inačice. Uzmemo li to u obzir, Baldur’s Gate 3 možemo očekivati već sljedeće godine. Iako je najavljeno kako će igra biti PC naslov, igre Divinity: Original Sin serijala su eventualno došle na konzole pa se možemo nadati kako će ista sudbina pratiti i Baldur’s Gate 3.

Ljubitelji D&D-a imaju razloga za veselje jer je Hasbro otkrio svoje planove za izdavanje igara sve do 2025. godine. Prema navedenom, svake godine možemo očekivati barem jednu D&D igru, a trenutno je u razvoju čak 5 naslova. Već u jesen ove godine nas očekuje kauč multiplayer naslov Dungeons & Dragons: Dark Alliance koji, kako smo već pisali, prati Drizzta Do’Urdena u njegovim avanturama.

Nije poznato ulazi li u tu brojku i novi futuristički RPG naslov kojeg nam priprema Archetype Entertainment, novoosnovani studio iza kojeg stoji Wizards of the Coast. U njemu su okupljeni veterani industrije videoigara predvođeni Jamesom Ohlenom koji je bio vodeći dizajner iza naslova kao što su Star Wars: Knights of the Old Republic, Baldur’s Gate,  Baldur’s Gate II: Shadows of Amn i Dragon Age: Origins pa vjerujemo da nam dobrih RPG igara u sljedećih 5 godina sigurno neće nedostajati.

Hasbro očekuje veliku dobit od ovih naslova, a prema njihovim pretpostavkama, tržište RPG igara godišnje donosi 12 milijardi dolara, a među obožavateljima ovog žanra, čak je 65% upoznato s Dungeons & Dragons franšizom.

U svakom slučaju, uskoro nam stiže i gameplay premijera trećeg nastavka Baldur’s Gate serijala, a ako ste nestrpljivi poput nas, znate gdje ste 27. 2. u 21:30.

Komentari (3)

  • Zeolard

    24.02.2020 - 15:59

    Pogreška !!! Nema više D & D od 2000. godine. Sada je AD & D !!!

  • KPsrna

    24.02.2020 - 16:12

    svan hlača? il je svenu nešto ispalo iz hlača? 😛

  • DeadStar

    24.02.2020 - 19:46

    Mogla bi ovo biti dobra godina za RPG-ove.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?