HCL.HR

Besplatno se dijeli Europa Universalis 4, stignete ju zgrabiti

Lovro Maroševac 01.10.2021.   •   6 komentara


Jedna od najboljih strateških igara na tržištu trenutno se besplatno dijeli na Epic Games Storeu.

Novi tjedan, nova besplatna igra na Epic Games Storeu. Nakon prošlotjednog The Escapistsa, ovaj tjedan na red je došla odlična grand strategija Europa Universalis IV. Igra razvojnog studija Paradox Interactivea smatra se jednom od najboljih strateških igara na tržištu i bez sumnje ju sada vrijedi nabaviti.

Europa Universalis 4 bit će besplatna na EGS-u do 7. 10., a nakon nje dijelit će se PC Building Simulator. U EU4 uzimate državu i s njom krećete u osvajanje svijeta, a pritom morate održavati vojsku, paziti da ne odete u financijski minus i zadovoljavati sve potrebne strane kako se vaši gradovi ne bi urotili protiv vas. Ono što je negativna strana igre je ta da su vam potrebne ekspanzije za pošteno iskustvo igranja, ali dobra stvar je što u multiplayeru samo onaj koji radi lobby mora imati DLC-jeve, ne i ostali.

Epic Games Store još uvijek nema recenzije i ocjene koje možete ostaviti igrama. No zato Steam ima, a na Valveovoj platformi za igranje EU4 stoji kao vrlo pozitivna igra s 85% zadovoljnih igrača. Iako je spomenuti naslov izašao 2013. godine, Paradox nije odustao od njega i redovito uvozi nove sadržaje. Igra je krajem četvrtog mjeseca ove godine dobila novi DLC zvan Leviathan. Ova 14. ekspanzija donijela je neke nove mehanike u igru poput pljački glavnih gradova, mogućnost kolonijama da se specijaliziraju za određenu zanimaciju, krađe razvoja itd.

Komentari (6)

  • Rvatina22

    01.10.2021 - 12:40

    Odlična igra ali bez dlc-ova definitivno nije puno iskustvo. Razlika s svima dlc-ovima i nijednim je kao dan i noć

    • AceRimmer

      @Rvatina22, 02.10.2021 - 17:04

      Ja nikad nisam imao nijedan DLC i nemam osjecaj da ista propustam. Cini mi se kao da igram cjelovitu igru. Mozda grijesim, ali niti jedan DLC u svakom slucaju nikada necu nabaviti 🙂

  • Cobalt11

    01.10.2021 - 17:13

    Odlična igra, samo malo teže za početak. Ima dosta čitanja i slično ali igra odlična.

  • hyperion

    01.10.2021 - 17:52

    Ovo je u biti Crusader Kings tematski poslije srednjovjekovlja?

    • Wolfensteiner

      @hyperion, 02.10.2021 - 09:33

      Nema ovo veze sa CK, jedino sto se vremenski odvija iza CK. Ovdje igras bas kao drzava/imperij dok u CK igras kao odredjena osoba na odredjenoj poziciji vlasti/moci.

  • Sully

    01.10.2021 - 18:28

    Teška igra za shvatiti

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?