HCL.HR

U BioWareu tvrde da je Mass Effect Andromeda bila prekretnica i da se takva igra više ne smije ponoviti

Zoran Žalac 17.04.2018.   •   9 komentara


Generalni menadžer u BioWareu poručio je fanovima da se ne trebaju brinuti o budućnosti tog tima jer je ekipa naučila iz fijaska zadnjeg Mass Effecta.

Prethodna godina Electronic Artsu nije bila godina za pamćenje, baš kao ni njihovom BioWareu, nekad najvećem RPG studiju u industriji. Ove godine pojavile su se glasine kako je sljedeći BioWareov projekt, akcijska SF igra Anthem, u velikim problemima, što je donekle potvrdila i odgoda istoga za 2019. godinu. Mnogi su tu situaciju vidjeli kao posljednju šansu za BioWare – ako ju uprskaju, nikoga ne bi čudilo da ih Electronic Arts pošalje u povijest, baš kao što su to učinili s hrpom drugih studija.

Da bi uljepšali situaciju i unijeli optimizam među najtvrdokornije fanove, iz Electronic Artsa i BioWarea nekako su sinkronizirano lansirali obećanja da će sve biti u najboljem redu. Prvo je financijski direktor Electronic Artsa izjavio kako u monetizaciji budućih igara tvrtka neće žrtvovati svoj odnos s kupcima, a zatim se i generalni menadžer BioWarea iz čista mira odlučio obratiti fanovima te im objasniti zašto će Anthem biti super igre, a ne totalni promašaj.

“Kad sam se prošlog ljeta vratio u BioWare, Mass Effect Andromeda tek je lansirana na tržište i dosta je igrača tražilo DLC koji bi proširio priču i odgovorio na pitanja o sudbini Quarianaca. Kao što znate, nismo mogli dostaviti taj DLC za Andromedu i to je za nas bilo frustrirajuće te smo znali da je to nešto što moramo izbjeći u svojim budućim igrama.

To iskustvo na kraju je postalo definirajući trenutak u ponovnom fokusiranju BioWareove misije. Moramo oduševiti igrače novim iskustvima i inovacijama, ali u isto vrijeme moramo ostati fokusirani na važnost svijeta, likova i narativnih elemenata kakve igrači očekuju od naših igara… U tom duhu razvijamo Anthem – igru koja će biti različita od svega što ste do sada igrali, ali će u isto vrijeme imati ono nešto što je distinktivno BioWareovo.” – stoji u obraćanju Caseya Hudsona.

U prijevodu, Hudson se poslužio nultim govorom – rekao je svašta i ništa, ali je dobra stvar što su u BioWareu svjesni da su sa Mass Effect Andromedom podbacili.

Označeno sa:

Komentari (9)

  • delight353

    17.04.2018 - 13:49

    “Prekretnica”? Prije kamen spoticanja.

    • Darcoolio

      @delight353, 17.04.2018 - 16:07

      Više kao kulminacija višegodišnjeg proseravanja koje EA odavno plasira.

    • shepard-fan

      @Darcoolio, 17.04.2018 - 17:34

      Što se mene tiče meni je andromeda dobra nije sada ono vauuu ali ima neki svoj štih animacije su popravili meni toliko nije bilo bitno jer meni nije bitna grafika više priča a što se tiče EA njima je samo do para ali nisam nikad pročitao ili vidio neku lošu vijest o FIFI

    • Darcoolio

      @shepard-fan, 17.04.2018 - 21:31

      MEni je takođe ok, nije mi bilo žao da dam pare, ali mi je razočaravajuće da nekako taman kad igra dobija zaplet oni stave tačku i niti izbacuju neki DLC niti išta slično, podseća me na Dragon Age 2 po tom pitanju.

  • mOOha

    17.04.2018 - 17:56

    Misli reći da se više izdavaču neće dopuštati da brlja po timu, rasijeca ga pa ponovno spaja, pa mijenja direkciju i vodstvo tima koji radi razvoj na igri i praktički na koji god način nesposobnošću sabotira razvoj igre?

    Ako da, onda super… jer to je bio najveći problem čitave stvari …

  • snooker

    17.04.2018 - 18:08

    Meni zvuči nerealno da bi raspustili čitav Bioware – ekipu koja im je dosad donijela hrpu para

    • Darcoolio

      @snooker, 17.04.2018 - 21:33

      I da ih raspuste drugu bi ih dočekali raširenih ruku i dali ljudima slobodu u radu.
      Dok su to imali igre su im bile vrhunske.

  • Vexido

    17.04.2018 - 20:39

    naprave single player sa dosadnom pricom , hvala bogu da ce podbaciti , nisam je ni zavrsio jer .. nedami se… , ali nije ni prica toliko nezanimljiva koliko je sam glavni lik sa kojem igras dosadan za popi*?*?*t … cijelo vrijeme dok igram andromedu razmisljam o tome da pocnem ponovn igrati mass effect 2 ili 3 …, i onaj glavni negativac je lose napravljen… sve je lose napravljeno samo grafika, i borba su ok …ali mass effect je uvijek bio fenomenalan zbog price, oduzmi mu to i dobijes ku?*c …

  • Virty

    18.04.2018 - 10:20

    Meni je Andromeda odlična.
    Nadam se da ovo nije zadnja ME igra.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?