HCL.HR

Za bolju grafiku The Witcher 3 next-gen verzije bit će zaslužna korisnička modifikacija

Zoran Žalac 07.05.2021.   •   6 komentara


Čini se kako bi poboljšano izdanje igre The Witcher 3: Wild Hunt moglo sadržavati najpopularniju korisničku modifikaciju – HD Reworked Project.

The Witcher 3 će za PC, PlayStation 5 i Xbox Series X/S u drugoj polovici 2021. dobiti grafički poboljšano izdanje. Najavljeno je kako će u igru biti ubačeni ray tracing efekti, učitavanja će biti brža i sve će se izvoditi u glatkih 60 sličica po sekundi na svim platformama. Taj smo dio već znali, a nova informacija nam je ta da je dio tog next-gen ažuriranja igre možda već i dostupan u izdanju za PC.

Naime, kreator najpopularnije korisničke modifikacije za The Witcher 3 otkrio je ovoga tjedna kako je u pregovorima s ekipom CD Projekta oko uvrštavanja modificiranih tekstura HD Reworked Project moda u next-gen verziju igre.

Kako kaže, ništa još nije dogovoreno, ali je izgledno da će njegove oštrije (4K) teksture poslužiti kao baza za next-gen verziju Witchera 3. Za to će vjerojatno dobiti određenu kompenzaciju, što bi mu bila kruna petogodišnjeg rada na tom projektu.

Sama modifikacija mijenja teksture praktički svih stvari u igri. Negdje se radi samo u oštrijim teksturama, a drugdje pak objekti dobivaju potpuno nove detalje. Pri tome je sve u skladu s artističkom vizijom CD Projekta pa u sklopu ovog moda nećete naći teksture vlakića Tomice.

The Witcher 3: Wild Hunt HD Reworked Project verzije 12.0 možete preuzeti na Nexusu, ako ste nestrpljivi i ne možete dočekati poboljšanu verziju igre.

Označeno sa: , ,

Komentari (6)

  • funky0308

    07.05.2021 - 18:44

    Lik je cudo napravio i uvijek mi je bilo zanimljivo odakle mu volje i zelje za tako nesto. Gotovo sve teksture su promjenjene i to se vidi odmah, za to je trebalo stvarno puno zelje, znanja i vremena i super je ako stvarno zavrsi na tome da se jedan ovakav mod uvrsti i sluzbeno u igru. Prvo – radi svega sto je covjek odradio potpuno besplatno iz entuzijazma, a drugo da se sve skupa ubrza, a i on nesto i ima.od svega toga jer ovo sto je napravio je posao, to nije hobi i mala modifikacija kao sto ih je masa (novi lik za CP2077 ili neki sitniji mod za W3, ovo je stvarno nesto sto mozemo nazvati remaster). Biti ce svakako lakse instalirati gotov update od nekoliko reshadea, foldera i fileova sto ne znaju svi napraviti, a da i ne spominjem konzole koje ce dobiti nesto sto inace ne bi. Ukratko – super

    • TitanShifter

      @funky0308, 10.05.2021 - 11:54

      Momak je zasluzio ogromnu sumu novca. Ako mu ne daju, drugi minus za cd projekt i ne smatram ih vise najboljima u poslu. Skoro pa su postali standardni pohlepni studio, kao i svaki drugi.

  • d3x

    07.05.2021 - 21:58

    Tocno sam znao da ce se ovo desit…dat ce mu pare i dobit gotov proizvod win win

  • BoneDigger

    08.05.2021 - 07:08

    Kapa dolje CD Projektu sto mu nisu prijetili da ce ga tuziti kao neki drugi vec zapravo prepoznali necij rad. Ovo je odlican primjer i nešto što ce biti motivacija buducim modderima.

    • funky0308

      @BoneDigger, 09.05.2021 - 13:31

      CDPR je uvijek bio “na nasoj strani”, da se nisu proslavili sa CP2077 i dalje bi vecina vjerovala da i dalje jesu. WolvenKit je najbolji pokazatelj sto i kako rade sto se modanja idara tice, ne zele koristiti DRM zastite i gledaju da proizvod natjera na kupnju, ne restrikcija ali eto, CP2077 ih je poprilicno vratio u nazad. Nadam se da ce sto prije rijesiti problem sa Cyberom i povjerenjem, izdati novu igru na kojoj ce pokazati da je ono bila greska na kojoj su nesto naucili i idemo dalje. Sreca u nesreci je sto su do sada imali tako dobru komunikaciju s nama la se kroz modanje igre i CP2077 nekako provlaci, makar je to trenutno samo na PCu. Odlicnih modova ima koje uz malo glancanja slobodno mogu uvrsiti u jedan od iducih updatea. Ne znam kako se tocno zovu svi modovi ali onaj mod koji donosi puno raznolikosti sto se vremenskih prilika tice je genijalan i daje bas onaj pravi BladeRunner feeling, mod za ustimavanje kamere za first person kameru u autima koji cak i presete ima – savrseno. Police mod.. ma masa odlicnih stvari je odradjena zahvaljujuci zajednici i ovaj puta im je to jbno pomoglo

  • mg

    09.05.2021 - 14:53

    Evo što neki ljudi pišu na Nexus Mods.
    “CDPR is talking to Halk about including his mod/work in their next gen upgrade.”In other words, CDPR doesn’t want to put the work in for themselves, and wants to profit off the work that others have already done in the modding scene over the past 6 years? Just when I thought this company couldn’t be any more pathetic, it proves me wrong once again. it’s great to see modders like Halk getting recognition like this, but they won’t pay him what he deserves, and in the end CDPR will hoard the profit for themselves. If I were Halk, I would charge CDPR a huge premium for the 1000’s of hours he has spent on this graphics mod. If CDPR doesn’t want to pay, then they can pay top dollar for high priced in house designers to rework all the graphics in this game. Halk, don’t give in to this greedy, mismanaged corporation. Demand what you deserve.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?