HCL.HR

Call of Cthulhu pustio je svoje pipke u novom gameplay videu

Zoran Žalac 24.08.2018.   •   2 komentara


U montiranoj snimci od četiri minute imamo priliku vidjeti kako će funkcionirati gameplay mehanike nove Call of Cthulhu igre.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • Zvonimir Komar

    24.08.2018 - 13:29

    Nažalost, ne izgleda mi ovo uopće dobro. Ovaj “main objective” i svijetleci promptovi po ekranu interfejs, sve što je prikazano miriše na cinematičnu linearnost, te Lovecraft sveden na “rituals and tentacly things”, eh. A nažalost nisu izbjegli ni to da im protagonist mora izgledati kao neki badass.

    Lovecraftovsku igru je jako teško napraviti. I u smislu shvaćanja horrora i u smislu dizajna igre. A onda treba biti spreman i na to da igra neće imati jako široku publiku jer tip gameplaya koji takve igre trebaju danas nije baš popularan.

    Meni osobno su u tom naumu najuspješnije od onoga što sam igrao bio igre poput Darkfall serijala i Scratches. U puno manjoj mjeri i Penumbra / Amnesia serijali. Dark corners of the earth je imao neke iznimno uspješne dijelove (većinom prvi dio igre), ali nažalost nije cijeli uspješan. Na svoj način bih rekao da su u svoje vrijeme itekako uspješni bili i Alone in the dark i Shadow of the comet – tu se vidi i kako lo-fi grafika zapravo dobro djeluje u kontekstu ove tematike. Nešto što su tvorci The last door nedavno recimo jako dobro uvidjeli i iskoristili.

    • mili1985

      @Zvonimir Komar, 24.08.2018 - 19:32

      Slažem se sa svime što si napisao.
      Kada su najavili ovo bio sam baš zaintrigiran jer dugo nije bilo neke Lovecraftovske igre ( koliko znam ), ali nakon gledanja ovog trailera, izgleda mi kao svaka druga generična horor igra.
      Nadam se da griješim i odigrat ću je sigurno, ali za sada nisam nešto pretjerano oduševljen.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?