HCL.HR

Capcom zabunom objavio Resident Evil 2 bez Denuvo zaštite

Zoran Žalac 03.05.2019.   •   3 komentara   •   Industrija videoigara


Capcomu se slučajno dogodio propust koji je pod drugačijim okolnostima mogao biti poguban za prodaju Resident Evila 2 na PC-u.

Kao i ostale Capcomove igre, Resident Evil 2 koristi spornu DRM zaštitu zvanu Denuvo. Hakere i pirate to nije spriječilo da izbace verziju igre bez te zaštite, ali sada je Capcom učinio uslugu i onima koji nisu imali veze s ilegalnim nabavljanjem Resident Evila 2.

Naime, na internetu se pojavila DRM-free verzija izvršne datoteke za RE2, bazirana na zadnjoj (1.04) verziji igre. Da stvari budu smiješnije, isto se Capcomu dogodilo prije dva mjeseca s igrom Devil May Cry 5.

Usporedbe radi, bez podrške za Denuvo datoteka teži 170 MB dok s Denuvom teži 362 MB. Dakako, datoteka je objavljena sasvim slučajno ili vjerojatnije – zabunom, pa je isto tako brzo i uklonjena. No, kao što znate, s interneta ništa ne može nestati dok god postoji netko tko ima interes u dijeljenju određenog materijala.

Ostaje vidjeti hoće li DRM-free verzija datoteke ikako utjecati na performanse igre. Denuvo zaštita u nekim je slučajevima bila sporna jer utječe na izvedbu i brzinu učitavanja. U slučaju Devil May Cryja 5, koji koristi isti pokretač kao i Resident Evil 2, Denuvo je znao usporiti igru za dobrih desetak sličica po sekundi, ali kako je igra bila dobro optimizirana, to se uglavnom događalo u scenarijima kad je fps ionako iznad 100.

Komentari (3)

  • Sackboy

    03.05.2019 - 15:48

    Ne kužim kakve veze ima ova vijest sa bilo čime kada je igra na torrent sajtovima već odavno…?

    • Rvatina22

      @Sackboy, 03.05.2019 - 20:09

      Pa sad kad su “slučajno” objavili verziju bez Denuvo zaštite i ona će se vjerovatno naći na torrent sajtovima te će se možda pružiti bolje performanse, zbog čega će ju ljudi početi koristiti

    • funky0308

      @Sackboy, 04.05.2019 - 14:13

      Kako ne kuzis? Ono je bila krekirana verzija, sada je raspoloziva verzija bez DRMa, kao da je izasla na GOGu. Velika je razlika

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?