HCL.HR

Cliff Bleszinski kaže kako više nikad neće raditi videoigre

Zoran Žalac 17.11.2018.   •   7 komentara   •   Industrija videoigara


Glavni dizajner Gears of War trilogije i tvorac neuspjelog Lawbreakersa imao je epizodu na Twitteru te je poručio da se više neće baviti proizvodnjom videoigara.

Teška je godina iza Cliffa Bleszinskog, nekadašnje zvijezde Epic Gamesa i čovjeka koji je najvećim dijelom zaslužan za serijale Unreal Tournament i Gears of War. Njegova pucačina Lawbreakers s kojom se vratio na scenu nakon odlaska iz Epica nakon mučnog životnog vijeka od godinu dana ugašena je u devetom mjesecu, a Bleszinski je uzeo pauzu kako bi promislio što će i kako će dalje.

Prema nedavnim tvitovima Cliff se izgleda bacio na pjevanje karaoka, a kada ga je jedan korisnik Twittera prozvao da je sramotno što kupcima Lawbreakersa nije vratio novac nakon što je ugasio servere, Bleszinski je reagirao odgovorio ovako:

“Plaćao sam svoje zaposlenike čak i mjesecima nakon što se studio zatvorio. Da bi se mogli brinuti za svoje obitelji. Plaću nisam uzeo dvije godine. Shvaćam da si tužan, ali bože, upravo ovakva sranja su razlog zašto više NIKAD neću napraviti drugu igru.”

I čini se kako to doista misli jer je na upite novinara odgovorio kako je gotov s proizvodnjom igara. Barem dok se ne predomisli, s obzirom da je za sebe više puta naglašavao kako mu njegov ego ne dopušta da dugo bude izvan centra pozornosti.

Označeno sa:

Komentari (7)

  • gunnerst

    17.11.2018 - 20:29

    Meni je ovo bila stvarno odlična igra i ža mi je sta je ugasena

    • Negan

      @gunnerst, 17.11.2018 - 20:37

      Ja sam se dvoumio bih li uzeo ili nebi… dobro da nisam.

  • Chronosus

    18.11.2018 - 10:44

    Ovo je savršen primjer zašto su tvrdnje o smrti SP igara glupost. MP tržište se brzo zasiti i teško se izdvojiti i privući dovoljno igrača da cijela stvar ima smisla, a onda još održavati igrače da ne pobjegnu na next best thing. Ali opet, nekako si svi briju da su baš oni next best thing. I onda nakon godinu-dvije serveri zjape prazni (i to pod pretpostavkom da si ikoga uopće uspio privuć na početku), i igre kao da nikad nije ni bilo.
    Al da, ovima bi pomoglo da su imali manje generičko ime. Pratim gaming vijesti dosta ažurno i uopće nisam bio svjestan postojanja ove igre do sad.

  • Jokerhere

    18.11.2018 - 11:08

    Zahvalan sam mu na Gerasima i Unrealu.

  • Cro-K

    18.11.2018 - 20:55

    Eh da EA objavi da nece vise praviti igre tek tada cu moci mirno spavati

  • DjokaBA

    18.11.2018 - 23:23

    Zar nije imao i onaj jadni pokusaj battle royala, nakon Lawbreakersa ?

  • siblyx

    19.11.2018 - 09:37

    Neka, rijetko kome ce faliti. Lik ima prevelik ego i zbog toga im je propalo sve. To sto je prije 10+ godina bio faca, danas nista ne znaci i vise manje je potpuno nebitan u moru indrustrije igara.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?