HCL.HR

Cristiano Ronaldo više nije glavni maneken Fife 19

Zoran Žalac 18.02.2019.   •   4 komentara   •   Zanimljivosti


Prošlog tjedna EA Sports je lansirao novu promotivnu kampanju za Fifu 19. Nekadašnja naslovna zvijezda više nije dio nje.

Ako ste se prošlog tjedna vratili igranju Fife 19 onda vam nije novost da je nešto u toj igri postalo drugačije. Ne, nije EA Sports od arkadne Fife nekom magičnom zakrpom napravio tvrdu simulaciju nogometa… promijenio se glavni meni igre, a s njime i naslovnice svježih izdanja.

S naslovnice je nogu dobio Cristiano Ronaldo, koji je Fifu promovirao unazad dvije godine. Umjesto njega glavna lica Fife sada su Neymar, DeBruyne i Dybala. U glavnom meniju također se pojavljuje i Alex Morgan, reprezentativka SAD-a.

EA Sports je za Fifu 19 pripremio ovo “osvježenje” povodom početka drugog kruga europskih natjecanja, odnosno prestižne Lige Prvaka. Iako je Ronaldo i dalje dio tog natjecanja sa svojim Juventusom, nije ovo prvi put da su iz EA Sportsa nastojali “sakriti” činjenicu da svoj proizvod promoviraju sa sportašem protiv kojega su se prošle godine pojavile optužbe da je počinio silovanje i platio za zataškavanje istoga. Uz to, Ronaldo je u Španjolskoj bio optužen za utaju poreza, za što je u konačnici pristao platiti kaznu od 18,8 milijuna eura.

Kako je Fifa jedna od najprodavanijih igara u industriji i kako ju kupuju svi uzrasti igrača, EA Sports pod svaku cijenu želi zadržati dobar imidž svog brenda pa se samim time nastoji distancirati od kojekakvih kontroverzi. Slično je, primjerice, bilo i 2016. godine kada im Lionel Messi više nije bio pogodan za naslovnicu, također zbog optužbi za utaju poreza. Doduše, ovo je prvi put da je EA Sports promijenio naslovnicu i menije same igre usred tekuće sezone.

Komentari (4)

  • MoGaming

    18.02.2019 - 15:24

    Ovo je očekivano bilo kad su ga izbacili iz mobilne verzije. Radi nekih optuzba za silovanje koje su vrlo vjerojatno i lažne,svim igračima je resetiran progres u fifa mobile na pocetak.

  • karlod1997

    18.02.2019 - 15:35

    neka de Bruynea ? …. Samo ovi glumac u sredini mi ide na…

  • GizdaviApolon

    18.02.2019 - 16:50

    Pa samo su naslovnu s ultimat teama stavila na početnu…

  • bozicni_zeko

    18.02.2019 - 19:04

    A jadan…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?