HCL.HR

Daymare: 1998 je igra ekipe koja je planirala preraditi Resident Evil 2

Zoran Žalac 13.09.2016.   •   5 komentara


Nakon što im je propao projekt zvan Resident Evil 2 Reborn, ekipa Invader Gamesa okrenula je ploču te najavila sasvim novi horor.

daymare-1998

Prije nego je Capcom shvatio kako fanovi žele remake Resident Evila 2, na takvom projektu radila je ekipa Invader Gamesa, čiji je Resident Evil 2 Reborn izgledao skroz solidno. Međutim, kad je Capcom službeno odlučio napraviti RE2 Remake, tim Invader Games ostao je na ledu. S obzirom da su već uložili značajno vrijeme i novac u navedeni projekt, morali su se reorganizirati i naći novu perspektivu.

Produkt toga je Daymare: 1998, skroz nova horor igra koju planiraju izbaciti na PC-u negdje u skorijoj budućnosti. O samoj igri nemamo mnogo detalja, no po onome što možemo vidjeti iz prvog trailera, bit će to oda žanru klasičnog horor-preživljavanja pa možete očekivati malo streljiva, jezivu atmosferu, bježanje od neprijatelja i vrlo ograničen broj lokacija na kojima možete spremiti svoj napredak u igri.

Ako vas viđeni materijali neodoljivo podsjećaju na Resident Evil 2, znate da nije slučajnost. Ekipa je očito poželjela iskoristiti ono na čemu su radili proteklih godina, pa Daymare izgleda kao da se odvija u Raccoon Cityju. A što se dizajna neprijatelja tiče, ni tu nema slučajnosti – njih je dizajnirao bivši Capcomovac zaslužan za kreature RE: Code Veronice i Resident Evil 0.

Komentari (5)

  • krosis

    13.09.2016 - 14:08

    Ovaj glavni lik me podsjetio na onog iz Resident Evil: Operation Raccoon City……ne mogu se sjetit imena…..

  • Mixa

    13.09.2016 - 18:34

    Fino izgleda. Probacemo kad bude gotova. Grafika mi se svidja, Unreal Engine 4 je, inace, bas mocan. Samo mi se ne svidja kako su dizajnirani neprijatelji. Mogli bi to malo da poboljsaju. Mislim da ce to sve doterati pre izlaska igre.

  • mili1985

    13.09.2016 - 18:44

    Ako neprijatelji budu dizajnirani kao boss Nosferatu iz Code Veronice, bit će zajebano 🙂
    Usrao sam se od straha kad sam prvi put naletio na njega.
    Šteta što Code Veronica ne dobiva malo više pažnje. Uz RE1 i 2 mi je najdraži nastavak.

  • Zoran Žalac

    14.09.2016 - 17:19

    Sad tek primijetio na slici ovu reklamu – DOORS 98 :))) Dobri su.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?