HCL.HR

DayZ je dogurao do četiri milijuna prodanih primjeraka

Hrvoje Smoljić 17.11.2018.   •   3 komentara


DayZ, unatoč podjeljenim kritikama grabi sve veće brojčane uspjehe pa je tako, blizu datuma planiranog izlaska iz Early Accessa, dosegla brojku od četiri milijuna prodanih primjeraka.

DayZ, igra u kojoj u društvu preživljavate zombi apokalipsu se još od 2013. godine kuha u Steamovom Early Access programu, a još je u 2015. godini imala zabilježila tri milijuna registriranih korisnika. Taj broj je očito nastavio rasti s obzirom da je Bohemia Interactive, studio koji stoji iza igre, objavio kako je ista dosegla brojku od čak četiri milijuna prodanih primjeraka.

Prema riječima proizvođača, DayZ bilježi velike fluktuacije u broju igrača koji očekivano poraste svaki put kada u igru stigne veliko ažuriranje te zatim postepeno opada. Utješna činjenica, a i motivacija proizvođaču je činjenica da se značajan broj igrača koji su prestali igrati igru kasnije u nju i vrati, paralelno s njihovim naporima da u istu ubace novi sadržaj i postojeći ispoliraju koliko je god to moguće.

Velika baza igrača sa sobom donosi i značajna financijska sredstva pa je tako studio nedavno otvorio nekoliko novih servera i počeo eksperimentirati s uvođenjem modova u igru, a očekuje kako će igra iz Early Accessa izaći do kraja ove godine. 

Komentari (3)

  • djordje1110

    18.11.2018 - 12:08

    DayZ je jedina igra koja mi je dala osjecaj pravog adrenalina,igra u kojoj ces imati najbolje avanture i igram je i dan danas.Nakon 5 godina u ea jos uvjek ima igraca jeste da je mal’ tim koji radi na igri ali trude se koliko toliko,cist dokaz scum koji je trebao biti ubica dayZ igre izasao ove godine toliko igraca je prestalo igrati pao je zadnjih 30 dana na 2700 igraca a dayZ se drzi nakon toliko godina u ea..Svaka cast!

    • imagineak

      @djordje1110, 18.11.2018 - 20:56

      Slazem se u vezi adrenalina. DayZ vjerovatno ima najbolju atmosferu svih multiplayer survival igara. Probao sam mnostvo ostalih (Miscreated, SCUM, 7 Days to Die…). Iako neke imaju vise sadrzaja, ni jedna ne dostavlja isti osjecaj kao DayZ.

    • fr0sty98

      @imagineak, 19.11.2018 - 22:38

      Ako hocete osecaj pravog adrenalina probajte Escape from Tarkov verujte mi skakacete sa stolice 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?