HCL.HR

DayZ je nakon pet godina ulazi u beta verziju

Zoran Žalac 07.11.2018.   •   5 komentara


Obećanje da će DayZ biti dovršen ove godine još uvijek stoji, a igra je sve bliže izlasku 1.0 verzije nakon ulaska u betu.

U nekoliko navrata pisali smo kako je 2018. godina sudbinska za brojne igre koje su još prije pola desetljeća ušle u Steamov Early Access, a sada konačno dobivaju “dovršena” izdanja. I dok su neke od tih igara, poput The Foresta, iz Early Accessa već izašle; DayZ je ostao tamo gdje je bio zadnjih godinu dana. 2018. je lagano na izmaku i pojavile su se sumnje da će igra i 2019. dočekati u nedovršenom stanju.

Iz tima Bohemia Interactive uvjeravaju nas da da je izbacivanje 1.0 verzije do kraja godine još uvijek njihov plan. Štoviše, jučer su postavili temelje za ažuriranje koje će igru danas službeno lansirati u beta verziju. Ovo će značiti da do daljnjega DayZ neće dobivati nove sadržaje nego će njegovi tvorci raditi na ispravljanju problema i rafiniranju gameplaya. Ipak, za nove sadržaje mogli bi se pobrinuti sami fanovi jer uz beta verziju konačno stiže i eksperimentalna podrška za korisničke modifikacije.

Iako se čini pomalo nategnuto da će DayZ biti spreman za izlazak 1.0 verzije u manje od mjesec i pol, u Bohemiji vjeruju kako su im sada prioriteti posloženi te da kašnjenja i odgoda ne bi trebalo biti. Kako kažu, ostalo im je oko šesto ključnih bugova koje trebaju riješiti prije lansiranja 1.0 verzije te će se u predstojećem razdoblju fokusirati upravo na tu zadaću.

Komentari (5)

  • i_love_all_games

    07.11.2018 - 18:47

    Još je jedan naalov sličan ovome došao na mala vrata… Overkillov TWD. Nisam igrao dayz niti TWD ali TWDjev gameplay na youtubu je prikaz da je TWD igra kvalitete kakvu sam i očekivao- loša i to me ubija jer stvarno želim još jednu dobru igru u tom žanru. Daying Light sam odigrao podosta i mislim da pokraj nje nešto loše poput twd-a ne trebam. DayZ? Meni je nepotrebno opet početi je igrati. Ali mislim da je igra dobra. Može biti i puno bolja ali što je tu je.

    • i_love_all_games

      @i_love_all_games, 07.11.2018 - 18:48

      nisam igrao dayZ mjesecima* sam želio napisati

    • vragec25cro

      @i_love_all_games, 07.11.2018 - 19:49

      Po meni najbolja igra s zombijima bi bila nešto typa:ark,conan exile ili mix open world rpg s dobrim craftingom,+ posebno singleplayer posebno multiplayer.Samo multiplayer igre ne volim baš previše

    • i_love_all_games

      @vragec25cro, 07.11.2018 - 20:00

      Da. Survival ali pravi survival u singleplayer iskustvu i sa permadeath. Da moje odluke budu bitne i da igra ponudi više od pukog ubijanja zombija/ljudi. Ali to se neće dogoditi jer većina voli laganini, da se u igrama osjećaju bogovima i da su neuništivi.

  • Darcoolio

    07.11.2018 - 19:25

    Kakvi su oni meni bogovi.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?