HCL.HR

Destiny 2 postaje besplatan za igranje, dolazi na Steam

Zoran Žalac 07.06.2019.   •   21 komentara


Plan reanimiranja igre Destiny 2 uključuje prelazak na free-to-play model, omogućavanje cross-save opcije te širenje na nove platforme.

Otkako se ekipa iz Bungieja odcijepila od izdavačke kuće Activision, njihovi planovi za Destiny 2 postaju sve interesantniji. Jučer je tako potvrđeno da nam 17. 9. 2019. stiže Destiny 2: New Light, novo izdanje kojim ova ambiciozna pucačina iz prvog lica postaje besplatna za igranje na svim dostupnim platformama (PC, PS4, XBO te u budućnosti i Stadia).

New Light će sadržavati osnovnu verziju igre, ali i DLC sadržaje koji su izašli u prvih godinu dana postojanja Destinyja 2. To uključuje proširenja Curse of Osiris i Warmind koja će također biti besplatna svim zainteresiranim igračima, postojećim i budućim.

Druga zgodna stvar koja je najavljena za Destiny 2 jest podrška za cross-save sustav, što znači da se ostvareni napredak u igri može koristiti na svim platformama. Na primjer, ako igru krenete igrati na konzoli, možete prijeći na PC, vratiti se na konzolu i sl., a sav experience i svo pokupljeno oružje za vašeg lika ostat će sačuvano za sve verzije igre.

Što se PC verzije tiče, nju će se od ove jeseni igrati preko Steama, a igra će nestati iz ponude na Battle.neta. Sav ostvareni napredak u Battle.net verziji moći će se prenijeti na Steam bez ikakvog plaćanja.

Igra također više neće imati ekskluzivne sadržaje za pojedine platforme, odnosno platformu (PS4). Nažalost, opcija cross-playa trenutno nije u planu.

Paralelno s tim promjena Destiny 2 će 17. 9. dobiti novu veliku ekspanziju (koja će se plaćati). Zvat će se Shadowkeep i zanimljivo je da će ju se moći igrati neovisno jeste li ikada prije zaigrali Destiny 2. Drugim riječima, bit će to standalone ekspanzija.

Shadowkeep će nas vratiti na Mjesec gdje se događaju neke vrlo mračne stvari. Imat ćemo zadatak ući u neprijateljsku bazu ispod površine Mjeseca gdje ćemo postati “ubojica noćnih mora“. U tome će nam donekle pomoći Eris Morn koju u Destinyju nismo vidjeli već neko vrijeme.

Dakako, uz novu priču i set misija, Shadowkeep donosi još jedan raid, smješten na lokaciji Black Garden iz prvog Destinyja.

Cijena Shadowkeep ekspanzije bit će 35 eura. Sve buduće ekspanzije slijedit će primjer ove te će se prodavati individualno, a ne kao dio Season Pass ponude.

Komentari (21)

  • HyPo

    07.06.2019 - 07:45

    ŠTA???? Ma ovo če biti super 🙂

  • locutus of borg

    07.06.2019 - 08:48

    Igra je super i drago mi je vidjeti da se jos uvijek puno ulaze u nju iako se sve vise prica o trojci (nesluzbeno).
    Dobio sam ju od battleneta kao nagradu za vjernost nakon 2 godine aktivnog igranja HOTS. Valja samo napomenuti da je ovaj besplatan dio samo kostur igre i sadrzava svega 20-30% igre, dok ćete za full dozivljaj morati kupiti nekoliko DLCova, a svaki je 35 eura. Na to treba jos dodati i season pass, tako da sve to skupa ispadne dosta skupo za igru koju se predstavlja kao besplatnu. Dakle sa besplatnim dijelom igre svog heroja mozete dotjerati do 20og levela (od 50) i najbolje stvari vam ostaju zakljucane.

    • Raba

      @locutus of borg, 07.06.2019 - 09:12

      Bit će uključeni DLC-ovi Curse of Osiris i Warmind. Nije uključen Forsaken i ovaj novi DLC što će tek izaći Shadowkeep.

    • locutus of borg

      @Raba, 07.06.2019 - 09:19

      To je super sto se nece morati svaki zasebno kupovati, ali svejedno je navlakusa koja te na kraju kosta 70-80 eura. Jednostavno je igra toliko dobra da se tesko zaustaviti na 20om levelu.

  • Jokerhere

    07.06.2019 - 08:51

    Imam je na battlenetu…ima li ova igra singleplayer kampanju ,ono klasicnu da ne moram da se udruzujem sa drugim vec nesto tipa COD kampanja jake produkcije sa dosta eksplozija, jer mi fali malo linearnog laganog gameplaya za opustanje?

    • Agent

      @Jokerhere, 07.06.2019 - 09:06

      Spajaš se na server sa drugim igračima ali sam rješavaš misije

    • locutus of borg

      @Jokerhere, 07.06.2019 - 09:08

      Ima singleplayer kampanju. Ali si cesto u otvorenom svijetu i susreces se s drugima. U otvorenom svijetu i kroz kampanju neprijatelj je isključivo AI, a PvP se igra zasebno.

    • Raba

      @Jokerhere, 07.06.2019 - 09:09

      Igra je always-online ali to ti zapravo neće smetati. Igra ima kampanju, traje nekih 12 sati, još više ako riješavaš i side missions. Izvan glavnih misija ćeš vidjeti i druge igrače na mapi, ali kada igraš kampanjske misije onda si sam, eventualno možeš pozvati prijatelja da igra s tobom ukoliko želiš. U svakom slučaju ja sam se dobro zabavio prelazeći kampanju i mislim da će ti se svidjeti.

    • moordrak

      @Jokerhere, 07.06.2019 - 10:15

      Destiny 2 ima odličnih sadržaja ali je ipak prvenstveno zamišljena kao MP igra. Kamapanja se, ako uračunam sve ekspanzije, dobrano proširila. Osnovnu priču možeš komotno završiti u desetak sati. Za Curse of Osiris treba možda 4 sata, Warmind je još kraći 2-3 sata najviše. Forsaken je poprilično velik, dodaje još najmanje deset sati igre. Koliko ćeš brzo sve prijeći ovisi o brzini leveliranja, a tu nema previše soliranja. Moraš odrađivati zadatke. Novi igrači su imali mogućnost instantnog leveliranja. Pojma nemam da li je to još aktualno. Soft cap je na 500 ma max lev.cap je 750. Isto tako, neke misije nećeš moći odraditi solo jer nisu tako zamišljene. Raidove i slične grupne evente bez nekoliko frendova jednostavno zaboravi. Neizvedivi su u solo modu. Nisam igrao neko vrijeme pa su možda to u međuvremenu promijenili, ali matchmakinga za raidove nije bilo. Uglavnom, za free-to-play Destiny 2 je postao sasvim OK igra 🙂

    • locutus of borg

      @moordrak, 07.06.2019 - 10:33

      Ima sada nesto novo, ubacili jucer. Menagerie na Nessusu. Nesto kao raid, ali sa matchmakingom za 6 igraca. Nije komplicirano kao raid i traje 30-45 min.
      Jednu mozes odigrati free, a za vise ti treba season pass. Minimalni level 690.
      Ja jucer odigrao tu jednu za free i navukao se. Sad moram kupit season pass ?
      A za ostale aktivnosti gdje nema matchmakinga koristis companion app.

  • Fusion14

    07.06.2019 - 10:53

    Ovo zvuci super, igrao sam na ps4 prije i sad bi se bas mogao vratiti na PC-u. Idu u dobrom smijeru definitivno!

  • TopkeBosanac

    07.06.2019 - 11:52

    Bilo bi dobro kad bi svi prethodni dijelovi ili ti ga dlcovi bili besplatni, npr. kad izadje ova free to play verzija shadowkeep ce biti placeni dio eh kad izadje poslije shadowkeepa neka verzija da shadowkeep postane besplatan xD jesam pametan.

    • locutus of borg

      @TopkeBosanac, 07.06.2019 - 12:30

      Za Shadowkeep nisam bas siguran da ce biti bespla jer je najavljen kao standalone verzija.
      Ostali ce valjda postati besplatni kako budu izlazili novi DLCovi.
      A povrh svega toga postoji i season pass koji nikad nece biti besplatan.

  • Darcoolio

    07.06.2019 - 11:55

    Propala igra

  • so_random

    07.06.2019 - 12:19

    Najgore potrošenih 50$ Ikad, igra je smece a sad su je dali f2p jer je doslovno vise nitko en igra pa da navuku budale da kupe expanziju.

    • locutus of borg

      @so_random, 07.06.2019 - 12:40

      Tako se to i radi. Nema dzabe ni u stare babe ?.
      A sa ovom selidbom na steam ce vjerojatno privuci jos novih igraca i malo oziviti igru. Iako je i sada dosta ziva usprkos tvojoj tvrdnji da doslovno nitko vise ne igra.

    • moordrak

      @so_random, 07.06.2019 - 16:58

      Življi je Destiny 2 od Anthema… a ovaj je izašao doslovno jučer 🙂 Bio je D2 free na plusu. Sa svim ekspanzijama se nudio za nekih dvjestotinjak kuna. Mislim da je to ok deal obzirom koliko sada igra traja u kampanji. Tko je volio MA, HALO ili GOW , D2 će mu biti više nego OK.

  • ck7

    07.06.2019 - 12:36

    Znači izlazi besplatna verzija, super, kao…samo znak da se lose prodaje i jos manje igra. A kad izlazi u tom stanju, free, jel, izlazi novi dlc kojeg moras plaćati, jer eto, ako bude praksa kao i do sad, onda zakljucaju brdo sadržaja iza dlc-a koji je prije bio normalno dostupan. Bas su velikodusni….

  • xxved

    07.06.2019 - 13:45

    E ja sam ga ugrabio dok je bio dzaba prije jedno godinu dana. Sad jos samo da dodju neki igraci pa cu igrati xD

  • GAMEmaher

    07.06.2019 - 15:21

    Jel bude i forsaken dlc free onda?

  • KhorneFlake

    07.06.2019 - 19:38

    Uzeo već besplatno na blizz accountu. Fina grafika, dobro optimizovana, kao i kontrole. Igra dosadna, izbrisao nakon par sati.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?