HCL.HR

Destiny 2 od sada nagrađuje igrače i ako ne igraju igru

Zoran Žalac 16.07.2019.   •   1 komentara


Igrači su pronašli načina kako farmati materijale u Destinyju 2 bez mnogo truda, a pokrenuli su i novi modni trend.

U Destinyju 2 trenutno su aktualne aktivnosti u kojima se na pojedinim dijelovima mape potiče igrače da stvaraju nova oružja. Ta aktivnost donosi nagradu čak i ako ju igrači ne ispune kako treba, odnosno ako nisu uspješni u njoj. Nagrada u tom slučaju dolazi u obliku planetarnih materijala koji se mogu koristiti za kupnju nove opreme i nadogradnju postojeće.

Planetarne materijale u Destinyju 2 nije teško osvojiti, ali za to obično treba vremena. A kako ih se sada dijeli nizašto, neki su igrači odlučili prevariti sustav tako da budu neaktivni tijekom igranja. U prijevodu, došlo je do farmanja te igrači masovno pokreću ciljanu aktivnost pa onda samo čekaju jednu minutu da ona prođe, ne radeći ništa.

Ovo je postao problem za one koji stvarno žele igrati Destiny 2 u timu, a igra ih spaja s “farmerima”. Iako rješenje vjerojatno stiže, interesantno je da se zajednica igrača dosjetila kako doskočiti tom problemu. Naime, farmeri namjerno koriste slabiju opremu i tako si smanjuju ukupnu razinu snage. Kako je za spornu aktivnost potrebno imati što viši level, na ovaj način igrači indirektno utječu na sustav matchmakinga.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • Negan

    16.07.2019 - 15:13

    Ovo nije ništa novo ili aktualno. Ta metoda farmanja postoji od izlaska Black Armory DLC-a, tj. 12. mjeseca prošle godine, al nek ste se što prije uhvatili vijesti. Također, igrači ne utječu na matchmaking kao što tvrdite. Kad igrač “equipa” iteme koji su ispod preporučenog levela, igra ih automatski stavlja same u match, tj. Forge. Dakle ako igrač br. 1 koji se uhvatio farmati spusti svoj level na recimo 500/750, ti kao igrač br. 2 nikad nećeš biti matchan s njim i on neće utjecati na tvoje iskustvo. Može ga matchati jedino s kretenom koji radi isto što i on jer kao što sam spomenuo bit će matchan sam ili s osobom približno istog levela. Na kraju krajeva ovo ne utječe na igrinu ekonomiju kao što bi čovjek pomislio. Da dobiješ pošten iznos tih planetarnih materijala moraš ostavit komp upaljen preko noći, a fakat si debil ako nemaš boljeg posla. Nadalje, isti materijali korisni su samo za nadogradnju opreme i ništa drugo, a banalno je koliko je to jednostavno.

    Drago mi je da pišete bar nešto o igri jer su stvari u zadnje vrijeme stvarno sve bolje, ali dajte drugi put proučite štivo…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?