HCL.HR

Direktor Assassin’s Creed Originsa dijeli savjete kako bolje iskoristi Bayekove vještine

Petra Rukav 28.10.2017.   •   17 komentara


Ubisoft slavi izlazak Assassin’s Creed Originsa novim kratkim video materijalima koji će vam pomoći u razumijevanju noviteta koje je Origins uveo u franšizu.

ac origins savjeti

Assassin’s Creed Origins po mnogočemu je različit od svojih prethodnika, a da se ne osjećate izgubljeno direktor igre Ashraf Ismail pripremio je četiri kratka videa u kojima objašnjava razne aspekte ovog naslova. Ako smatrate da vas ne treba voditi za ruku te želite sve otkriti sami, ne morate se zamarati ovim savjetima te se jednostavno upustite u istraživanje starog Egipta.

Prije svega, trebate naučiti kako koristiti razne resurse:

Niste se uzalud naoružali. Vrijeme je da istražite prekrasan svijet Originsa:

Ne možete se igrati arheologa zauvijek, promijenite zanimanje i postanite ubojica iz sjene:

Ako ste više tip od akcije, onda je ovaj posljednji video vjerojatno najbolji odgovor za vaše potrebe:

Komentari (17)

  • Darcoolio

    28.10.2017 - 17:12

    Ovo će biti jedna od onih igara koju će pljuvati pvenstveno oni koji je neće ni igrati.

    • Duanador

      @Darcoolio, 28.10.2017 - 19:39

      kao i svaku igru. skoro uvijek pljuju upravo oni koi i ne igraju igru. Pljuju jer im je neki lik na youtube-u rekao da pljuju.

  • funky0308

    28.10.2017 - 17:25

    Igra je odlicna. Barem sto se tice prvih dojmova. Ako nekoga zanima kako radi uploadao sam jedav video, uskoro cu i drugi. Par minuta gameplaya samo. Nista nije montirano niti ima kakvog komentara. Radi stvarno dobro i odlicno izgleda. Atmosfera je pogodjena, aktivna izmjena dana i noci i vremenskih uvjeta se odvija lagano i prirodno, dobri dijalozi i OK lik. Meni na prvim videima koje smo vidjeli Bayekov glas i naglasak nikako nije stimao ali kada se slusa cijeli dijalog i kada si u igri sve je apsolutno savrseno. Kakva ce biti prica i side questovi vidjeti cemo veceras ali za safa je to jako jako dobro. Feeling da je to AC ja vise uopce nemam, sto zapravo i nije neki nedostatak. Jedino sto se meni za sada nije svidjelo, odnosno da sam ocekivao vise je crafting sustav i neseto vise mehanika oko toga ali kaobsto rekoh, rano je jos. Koliko vidim strijele lootam, ne craftam i to mi je malo blesavo. Odlican mi je sustav craftanja u Horzonu- jednostavan i dobar. Tako nesto sam ocekivao ali OK, neka je to jedina mana i ja zadovoljan. Da je sada ocjenjujem ocjena bi bila ekstremno visoka i to je jako dobro, stvarno mi se svidjela za sada. Tko ce sto reci za igru me bas puno ne pati, jedva cekam igrati dalje. Za sada odlicno.

    • Duanador

      @funky0308, 28.10.2017 - 19:43

      Vrlo fin i posten komentar. Nema hvalisanja puno, nema pljuvanja puno na osnovu procitanih recanzija. igras i osjetis i to je najpostenije.

    • ffranz13

      @funky0308, 28.10.2017 - 20:31

      Sve što si rekao je 100 % ispravno i potpuno se slažem. Igra je jako dobra i ne mogu je prestati igrati. Ubisoft je napokon smiksao nešto jako dobro i hvala im na tome.

    • moordrak

      @funky0308, 28.10.2017 - 21:46

      Funky imaš pravo. Sve je kako si rekao. Neću previše prigovarati igra mi je za sada super. Tek sam na 18% paaa… Ima toga za otkrivanje… Sve mi se čini da ću ovo igrati još mjesecima. Ovo definitivno nije AC ali pogodili su miks koji je baš po mojem guštu.

    • funky0308

      @moordrak, 29.10.2017 - 11:48

      Haha…ma da. Bas pricam s legom, ceka placu da kupi i on. Ovo ce se igrati jako dugo i to je odlicno. Igra je jako dobra, mapa ogromna. Izbjegli su zamku koja ih je znala zezniti u njihovim drugim igrama – velika, a prazna i dosadna mapa. Ovdje je sve tako dobro, smisleno i logicno i samo se nadam da ce pocetak igre potrajati jos dugo. Pa jbte ja sam jos u onom malom selu na pocetku, tri i pol sata igre imam, a nisam ni povrsinu zagrebao….i najbitnije jos mi se ne ide od tamo. Kada mi je jedan od likova rekao gdje mi je slijedece odrediste, pomalo minse i ide ali polako, sve ce se stici vidjeti i posjetiti. Ubisoft je uspio u onome sto su najavljivali, a to je fluidnost gameplaya. Istina, dogodi se ponekada da odem sa Semuom predaleko (nema glupih restrikcija, orao moze koliko hoce daleko) pa mi se dio mape oko Bayeka mota ponovno loadati ali pricamo o sekundama tako da ne vidim problem u tome. Fluidnost se vidi i u dijalozima, klinci pricaju kako se boje ili ne boje hrama gdje su hijene, prolazim pored njih i Bayek im dobaci nesto vezano uz misiju koju sam maloprije odradio, side questovi se odvijaju “usput”, u enginu se vrte animacije razgovora i davabja uputa za neki side quest ili misiju i nema se osjecaj prekidanja igre – jako dobro odradjeno. Ne znam koliko znate ali kada ste na konju ili devi i drzite tipku X pa pritisnete trokut, konj ili deva nastavlja put prema odredistu kojega ste zadali, a vi se mozete prebaciti na Semua i istrazivati okolinu ili letjeti ispred konja da vidite da li je sigurno. Znam da davim s Originsom ali ovako nesto cekam jako, jako dugo i ne da me nisu razocarali nego sam apsolutno odusevljen igrom. Opet ponavljam – tek sam krenio igrati i ne znam sto me ceka ali ako Petra trci igri nazad i nakon 30 sati igre, onda znam da cu i ja. Mogu misliti sto ce tek biti kada na devi krenem prema Aleksandriji ili dolini kraljeva i iz daleka vidim piramide i hramove. Uspjeli su docarati pravi misticni Egipat. Jedina mi je mana malo prejednostavan crafting sustav ali OK, ovo je akcijski RPG – necu mu uzeti to kao minus.

    • crolink07

      @funky0308, 29.10.2017 - 21:44

      Jel to znači da si napokon završio Horizon ZD??

    • funky0308

      @crolink07, 30.10.2017 - 07:44

      Ovo je bilo ispod pojasa 🙂 ma nisam lega. Odlucio sam ostaviti ga i odigrati ispocetka. Ta igra zasluzuje da se odigra od pocetka do kraja u komadu. AC ipak ima predonost pred svime ostalim. Nakon ocajne dvije igre konacno je stiglo nesto dobro iz AC serijala i to ne mogu gurniti sa strane 🙂

    • moordrak

      @funky0308, 30.10.2017 - 16:12

      Aleksandriju sam istražio. Pharos (odlična rekonstrukcija, možeš se pentrati po njemu), Library of Alexandria,Temple of Isis Phariae, Antirrhodos… uh. Prekrasno uglavnom. Trenutno sam zapeo u hm.. Dolini kraljeva. Neću spoilati, samo ću reći da sam se u jednoj od građevina na toj lokaciji doslovno izgubio. Svijet je segmentiran po zonama i nije linearan, u smislu težine, pa sam zalutao par puta gdje ne treba. Tip: ako kakva živina ili bandit ima lubanju iznad glave, briši u suprotnom smjeru. Dovoljno je da te okrzne i ode u desync, a ako misliš ubiti dotično blago, treba naučiti plesati. Dobro plesati. I da, težina igre na normalu je uf… čini mi se malo nebalansirana. Sa Legendary Warrior lukom skurim 33 strijele dok kažeš keks (imam legendary quiver isto 😛 ). Dosta vremena se zgubi na upgrejdanje opreme. Lako kada si na istoj razini kao i protivnik ali ako se mlatiš sa nekim jačim… ufff melee je mila majka (kahk.. sceptre of thaati.. pali i žari po prknu, je da znam, to oružje više liči na nešto iz Diabla , a ne iz AC-a ali uživam k’o prasac pržeći sve što stignem). Vrlo, vrlo lako završim natamburan ako naletim na 6-7 neprijatelja jer ne čekaju “na red” za mlaćenje nego svi simultano deru po meni. Na hard, to je sado-mazo. Gineš k’o budala. Da skratim, ne loše. Nema vodanja za ručicu i u početku sam totalno ignorirao main quest, gubio se po Egiptu, rezuckao kapetane i ronio po razno-raznim barama i uopće mi nije žao.

    • funky0308

      @moordrak, 30.10.2017 - 17:20

      POST SADRZI SPOJLERE NA AC ORIGINS!
      Hahaha…pa da. Ja se zaletio medju hijene 🙂 Nisam ja skuzio koliko su jake, nakon takvog susreta pocnes pratiti znakove koji im se pojavlju nad glavom. Jednom me sapom ogrebala i pao sam 🙂 . Meni je igra jako dobra. Odigrao sam cca 7h i tek sam dosao blizu Aleksandrije. Semuom sam nadlijetao piramide i kratko dosao i Bayekom do njih ali to sam si ostavio za kasnije. Jos uvijek se divim Aleksandriji u sumrak – pa to je nesto fantasticno. S druge strane, piramide izgledaju odlicno, pogotovo kada zalazi sunce. Super mi je sto sam odigrao 5-6 side questova i sve su bolji i bolji , sto bas i nije cest slucaj u Ubisoftovim igrama. A sto se tice gubljenja po hramovima, iako jos nisam dosao do Aleksandrijske knjiznice i ostalih hramova i vecih gradjevina, bio sam u onom hramu (side quest s borbom u pocetku, gdje mjenjas onog lika koji se demolirao rakijom pa bas i nije za borbu) koji je zapravo minijatura i kuzim da se u vecima stvarno moze izgubiti. Brutalno je sve veliko i dobro. Izgradili su stvarno impresivan svijet, cega sam se najvise i bojao – kako ce sve to raditi. Radi savrseno dobro. Tu i tamo mi frame rate padne na 56-67 ali je u 99% slucaja i vremena na stabilnih 60fpsa. U 1440p i u 60fpsa igra izgleda stvarno nevjerojatno dobro. Izveli su sve ovo stvarno majstorski. Ja i dalje hvalim igru na temelju svega nekoliko odigranih misija i to stalno ponavljam jer stvarno ne znam hoce li uspjeti do kraja zadrzati igru ovako interesantnom i iznenadjujuce dobrom. Vidjeti cemo uskoro 🙂 . Ako prica bude dobra do kraja iako mi vec sada Animus ide jako na k… (ali ajde, za sada je podnosljivo ali cim sam skuzio da moram igrati to muka mi je bila) , obavezno uzimam i Seasson Pass (ako igra ostane ovakva do kraja) jer bi on navodno pricu trebao prosiriti i dodati jos 20 sati igre. Sto im tocno znaci tih 20 sati ne znam, sumnjam da su pricu uspjeli toliko razvuci ali sto god da je, ako igra bude valjala mogao bi i Seasson Pass valjati. Ajmo igrati pa cemo vidjeti 🙂

  • invictum

    28.10.2017 - 18:02

    Vecinu stvari sam vec otkrio, ali vrijedi pogledati. Inace, igra mi je odlicna

  • Adam Jensen

    28.10.2017 - 23:11

    Nije im dosta što AC igre inače igrača vode za ruku i prvih 5 sati se dosađuješ dok ne izađeš iz tutoriala i konačno te puste da malo sam igraš, pa im i to malo nego osjećaju potrebu da i neke video tutoriale prave. Jbt kao da je Dark Souls u pitanju

    • Petra Rukav

      @Adam Jensen, 29.10.2017 - 09:45

      Jesi igrao Origins ili to zaključuješ na temelju prijašnjih nastavaka? Ja uopće nisam dobila dojam da te igra vodi za ruku. Objasni ti ukratko borbu, kako funkcionira Senu, detekciju i ostale sitnice po kojima je poznat AC. Crafting, ako se dobro sjećam, je tek jedva objašnjen kad si moraš popraviti breastplate.

    • Adam Jensen

      @Petra Rukav, 30.10.2017 - 10:37

      Nisam igrao Origins, drago mi je ako kažeš da su to popravili

  • goldfinger

    29.10.2017 - 01:56

    Dosta pozitivno se piše o ovom novom AC-u,tako da me(kao istinskom fanu serijala)ovo full zanima i jedva čekam zaigrati…

  • Dksaro

    30.10.2017 - 19:45

    Igra je top ima puno iznenadenja i zato je nadmašila očekivanje

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?