HCL.HR

Divovi Praey for the Godsa od sutra gaze po Steam Early Accessu

Hrvoje Smoljić 30.01.2019.   •   2 komentara


Kao da istraživanje zimom okovanog svijeta nije dovoljno loše, u Praey for the Gods morat ćemo se penjati na leđa divovskih grdosija koji nas kao od šale mogu pretvoriti u kašu.

Praey for the Gods u razvoju je još od 2016. godine kada su sredstva za to prikupljena u Kickstarter kampanji. Igra je nedavno zauzimala medijski prostor zbog promjene naziva nakon što je Bethesda proizvođaču zaprijetila tužbom zbog korištenja riječi Prey u nazivu. Budući da je igra financirana putem crowdfundinga, proizvođač se nije htio upuštati u vjerojatno skup pravni spor te je u riječ Prey jednostavno dodao slovo “a”. Sad ta riječ malo čudno izgleda u naslovu igre, ali hej – barem nema tužbe.

Bethesda ovdje ispada kao zli gigant koji tuži mali indie studio, no važno je spomenuti kako je Bethesdin pravni odjel praktički morao reagirati tužbom u ovom slučaju jer su inače riskirali da će izgubiti registraciju zaštitnog znaka Prey za svoju istoimenu igru.

U svakom slučaju, nakon otklanjanja tog problema te nakon dvije godine zatvorenog testiranja Praey for the Gods sutra konačno stiže u Steam Early Access.

Ako vam Praey izgleda kao snježna verzija Shadow of the Colossusa – niste daleko od istine. Radi se o igri otvorenog svijeta koji zna samo za zimsko godišnje doba. Stalna zima ne predstavlja neki problem divovima koji lutaju svijetom, ali protagonist koji je tek obična klinka neće se dobro provesti.

Njena je namjera otkriti zašto je svijet vječno prekriven snježnim pokrivačem. U tom će pothvatu morati istražiti svijet, rješavati zagonetke, ali se i sukobiti sa spomenutim divovima. To će postići upotrebom mehanike penjanja nalik onoj u Shadow of the Colossusu i posljednjoj Zelda igri.

Proizvođač predviđa kako će igra u Early Accessu provesti od šest mjeseci do godine dana te kako će im dodatni prihod omogućiti da igru u potpunosti izglade, ali i dodaju još novog sadržaja. Kako igra izgleda u akciji, pogledajte u traileru ispod.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • trashgender

    30.01.2019 - 22:26

    Evo, sa VG24/7 prenosim:

    “Praey of the Gods depicts a female protagonist trapped on a snow-covered island, who tracks and hunts down the massive creatures that roam it.”

    Samo da ne bi bilo konfuzije.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?