HCL.HR

Doom Eternal najavio dolazak na Xbox Game Pass

Zoran Žalac 25.09.2020.   •   7 komentara


U totalno očekivanom raspletu događaja, istog tjedna kada je Microsoft najavio kupnju Bethesde, paklena pucačina Doom Eternal potvrđena je za Xbox Game Pass.

Nije trebalo proći dugo vremena od sklapanja braka između Microsofta i Bethesde da igre pod okriljem ove druge tvrtke počnu dolaziti na Xbox Game Pass. Među prvima je nova, ovogodišnja hit pucačina Doom Eternal koja će se na Game Passu za Xbox konzole pojaviti 1. 10., dok će na Game Pass za PC doći malo kasnije u 2020. godini.

To znači da će Doom Eternal biti jedna od aktualnijih igara koju će se preko pretplate moći zaigrati na Xbox Series S i X konzolama u 11. mjesecu.

Doduše, neće Doom Eternal na Game Passu biti kompletno izdanje igre jer će se nadolazeća ekspanzija The Ancient Gods prodavati zasebno od 20. 10. No, jednog lijepog sunčanog dana, nekad u 2021. vjerojatno će i ta ekspanzija biti pripojena Doom Eternalu na Game Passu.

A sad još čekamo ono neminovno – Skyrim: Game Pass Edition. S “4x times the detail”.

Komentari (7)

  • personauser

    25.09.2020 - 13:46

    Bit ce i popust od 10% za ekspanziju Doom Eternal na microsoft store kada doom eternal bude ukljucen u XGP

  • vragec25cro

    25.09.2020 - 13:47

    Ni prva ni zadnja koja došla nakon par njeseci po izlasku na xgp.Shadow of war,shadow of tomb rider,jc 4,dmc5 i to su samo neke za kohe znam da došle u roku par mjeseci po izlasku na xgp.

  • drpiga

    25.09.2020 - 13:54

    Hm.
    Nego danas je objavljena vijest da Amazon ulazi u stremanje igara pa postaje jasnije zasto je Microsoft kupio Bethesdu. Ne zbog toga da bude konkurencija Sony-u (konzole vs konzole) nego da oslabi ulazak Amazona i Googla na mobile tj cloud gaming koji cine najveci dio svjetskog trzista. Microsoft sa “gamepassom” sada pokriva 70-80 posto svjetskog “gaming” trzista i jeb*no su odigrali pokrivanje cijele gaming industrije. Zasada je gamepass – super , jeftino, dostupno na vise platforma a kakva nas buducnost ocekuje to sam vrag zna.
    https://newzoo.com/wp-content/uploads/2020/05/Newzoo_Games_Market_Revenues_2020.png

    • Zoran Žalac

      @drpiga, 25.09.2020 - 13:56

      Jup, puno su učinili činjenicom da se više priča o njihovoj kupnji Bethesde nego o Amazonovoj potpuno novoj streaming platformi.

    • darkness666

      @drpiga, 25.09.2020 - 22:06

      Mislim da je za nas igrace game pass najbolja stvar koja se desila u gamingu zadnjih godina.. Jos uz to bathesda.. Jaaaako se radujem doomu.. Nisam fa htjeo kupovati zbog novih konzola al eto.. Besplatno

  • mirkunjaaa

    26.09.2020 - 08:53

    Bas neocekivano 😉
    Iako jedna stvar mi nije jasna nikako? Zanemarimo cinjenicu da Ms puno vise ulaze u marketing i popularizaciju G Passa ali opet zasto ljudi toliko podcjenjuju ps now??
    Nema nista losiji katalog igara (malo losiji,ali doslovno malo). Govorim o vec postojecem katalogu a ne o najavi ms-a da ce ubuduce sve njihove igre ic odma na gp.
    Ko nije,neka napravi usporedbu.
    Na gp imas gomilu halo-gears naslova,minecraft i jos pokoja dok na psn su sonyeve uzdanice kojih nema na drugoj strani.
    Ne znam,podcjenjivanje ili sta?

    • personauser

      @mirkunjaaa, 26.09.2020 - 10:55

      Problem je sta Sony ne ulaze toliko u PS Now, a dok Microsoft za razliku od Sonyja ulaze u GP.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?