HCL.HR

Dvojica igrača koji su varali u Fortniteu sada idu na svjetsko prvenstvo u toj igri

Zoran Žalac 04.06.2019.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Dvojica igrača koja su prethodno optužena i kažnjena za varanje u Fortniteu uspjela su ući u veliko finale svjetskog prvenstva u toj igri.

Svjetsko prvenstvo u Fortniteu ove godine neće proći bez kontroverzi, za što su se pobrinuli igrači pod nadimcima Xxif i Ronaldo. Naime, ta dvojica su prije mjesec dana u kvalifikacijama za finalnu rundu svjetskog prvenstva bili optuženi za varanje. Ispostavilo se da su neke eliminacije ostvarivali previše lako, što znači da su s pojedinim igračima prethodno dogovorili da im ciljano dopuste eliminacije kako bi ovi brže i lakše skupili bodove potrebne za kvalificiranje u završnicu prvenstva.

Dakako, to je protiv pravila natjecanja  te se smatra varanjem. Isto je potvrdio i Epic Games koji je tim igračima potom dao kaznu/ban u trajanju 14 dana. Dvojac je tu kaznu odslužio te su se nastavili natjecati u sljedećoj rundi kvalifikacija. I onda su se u konačnici i kvalificirali za finale čime su zaradili minimalno 50 tisuća dolara. 

Zajednica igrača Fornitea bijesna je na takav razvoj događaja. Iako su se Xxif i Ronaldo u konačnici kvalificirali bez varanja, ostaje činjenica da su jednom uhvaćeni “s prstima u pekmezu”, a činjenica da nisu strože kažnjeni daje izrazito loš primjer svim natjecateljima te pljusku svima onima koji su nastojali igrati pošteno.

Xxif je za Polygon izjavio kako su on i Ronaldo prvi put bili nepravedno optuženi i kažnjeni, ali da su svejedno odslužili svoju kaznu. Igrače koji ih prozivaju nazvao je mrziteljima te im je poručio da samo nastave “hejtati” jer njega to neće zaustaviti u osvajanju svjetskog prvenstva.

Komentari (2)

  • HyPo

    04.06.2019 - 13:43

    Epic Games je ovu situaciju trebao bolje riješiti

  • Marko Plavcic

    10.06.2019 - 06:51

    O moji likovi!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?