HCL.HR

Engleska Premier liga dobit će svoje službeno esports natjecanje

Zoran Žalac 04.10.2018.   •   2 komentara   •   Esport


Engleski Premiership postaje prva nogometna liga koja će imati svoje elektroničko natjecanje u FIFA igrama.

Elektronički sportovi danas su dobili jedno od najvažnijih priznanja od strane klasičnih sportova. Naime, engleska nogometna Premier liga sklopila je novo partnerstvo s Electronic Artsom koje će lansirati njezinu elektroničku / esports inačicu. Svih 20 engleskih klubova u Premiershipu bit će predstavljeno u ePremier League, velikom turniru u Fifi 19. Evo kako će to sve funkcionirati.

Od 3. 12. ove godine kreću prijave za kvalifikacijsku rundu. Za sudjelovanje će se moći prijaviti svi stanovnici Velike Britanije stariji od 16 godina, a prilikom prijave moći će birati koji klub žele predstavljati te na kojoj platformi žele igrati (PS4 ili XBO). Igrači će se zatim međusobno natjecati s drugim igračima koji su odabrali isti klub.

Šesnaest najboljih igrača po svakom klubu na svakoj platformi zatim će se natjecati na lokacijama koje odabere sam klub. Na kraju tog natjecanja svaki će klub imati po dva predstavnika (jednog za PS4 i drugog za Xbox) koji potom idu u veliko finale u Londonu gdje će predstavljati jedan od engleskih klubova. Da stvari budu bolje, natjecanje će se prenositi na Sky Sportsu.

Nagradni fond još nije otkriven, ali onaj tko osvoji ePremier Ligu zasigurno može očekivati izdašnu cifru, što od organizatora samog natjecanja, što od kluba kojega predstavlja.

Označeno sa: ,

Komentari (2)

  • i_love_all_games

    04.10.2018 - 20:06

    E ovo se gleda. Najs 😀 Možda nije simulacija ali Fifa je očito mnogima (uz to što je nekima trn u oku) interesantna i za ovakve stvari. Ovo je baš super, ideja mi se sviđa makar bi radije da se prenosi na youtubeu da bude još više gledatelja ali eto…

  • Dragan[MKD]

    05.10.2018 - 12:35

    Osjecam da ovo nije fer sprema ljudi koji su odabrali Huddersfield, Cardiff City, Fulham i ostali, jer neki su klubovi OP nasprema ostali.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?