HCL.HR

Evo kako glavni lik iz Final Fantasy 7 Remake izgleda kao žena

Zoran Žalac 31.01.2020.   •   4 komentara


Prikazan je novi trailer iz Final Fantasyja 7, a u sklopu istoga i scena u kojoj glavnog lika Clouda oblače u žensku odjeću.

Kad je davne 1997. originalni Final Fantasy 7 imao dionicu u kojoj se glavni muški lik oblači u žensku odjeću tada se još nije raspravljalo o pojavljivanju rodnih ideologija u videoigrama. Danas je situacija drugačija, a Final Fantasy 7 Remake svoje će scene prikazati s iznimno realističnim grafičkim izgledom. Samim time, možda ste se pitali kako će Cloud u ženskoj odjeći izgledati u preradi koja nam stiže ovoga proljeća.

E pa sad imate prilike vidjeti i to. U novom traileru za FF7 Remake, koji traje skoro četiri minute, prikazana je i scena u kojoj Cloud dolazi do kriminalca Dona Cornea, prerušen u ženu. I dok je u originalu to bilo donekle šaljivo, Remake u tom kontekstu nastoji prenijeti poruku koja glasi: “Prava ljepota je izraz srca, stvar bez srama na koju se poimanje roda ne primjenjuje.”

Serijal igara Final Fantasy inače ima dosta dugu tradiciju tzv. crossdressinga iliti prerušavanja lika u osobu suprotnog roda. Jedna je to od specifičnih stvari japanske kulture u kojoj takvo što nije tabu tema jer su muškarci u japanskom kazalištu stoljećima glumili i muške i ženske likove.

Komentari (4)

  • Žarko Ćurić

    31.01.2020 - 13:18

    Ovaj trailer <3

  • mili1985

    31.01.2020 - 13:26

    Ne znam. FF7 mi se nikada nije nešto previše dojmio. A sad i ovaj FF 15 gameplay koji je nekako meh. Ovdje mi se sviđa cinematic trailera i odličan soundtrack na tragu originala.
    S druge strane Chrono Trigger/Cross jesu feno- fenomenalni.

  • Darac83

    31.01.2020 - 16:57

    Luda misija… ?

  • chocobo_047

    31.01.2020 - 17:51

    Hm, Cloudina. Nisam nikada igrao original, niti me ova igra baš previše privlači. Ne znam zašto je tako jer je kao FF15 u kojoj sam uživao. Valjda sam se zasitio FF igara.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?