HCL.HR

Evo gdje najbolji igrači Apex Legendsa slijeću na mapu

Igor Belan 08.08.2019.   •   7 komentara


Netko je analizirao 120 000 mečeva Apex Legendsa kako bi ustanovio gdje igrači najčešće slijeću, odnosno koja mjesta najiskusniji igrači najviše vole posjetiti na početku meča.

Jedan igrač Apex Legendsa koristio je program za praćenje ponašanja igrača te analizom preko 120 000 odigranih mečeva došao do zaključka koja su najpopularnija mjesta za slijetanje u toj BR igri.

Korisnik Reddita iza nadimka ZYy9oQ onda je pomogao ilustrirati prikupljene podatke stvorivši nekoliko slika mape koje pokazuju najčešče lokacije. Ako mu želite pomoći u njegovoj misiji da prikuplja i analizira podatke iz igara poput Apex Legendsa i Overwatcha samo kliknite ovdje za više informacija.

U prvoj sezoni Apexa najviše se skakalo u Skull Town i Market, no dolaskom ranked sustava i izmjena na mapi u drugoj sezoni ponašanje igrača pomalo se promijenilo. Skull Town i Market i dalje su popularne lokacije za slijetanje, ali igrači su sve više počeli birati druga mjesta za to inicijalno lootanje.

PRVA SEZONA

DRUGA SEZONA

No stvar postaje još interesantnija kada bacimo pogled na malo drugačiju sliku, onu koja pokazuje gdje skaču igrači različitih rankova. Na sljedećoj slici možete vidjeti gdje igrači nižeg ranka (bronze, silver,gold, platinum) često slijeću u plavoj boji, dok je obrazac slijetanja igrača višeg ranka (diamond i predator) predstavljen u nijansama narančaste.

Po ovome vidimo da iskusniji igrači višeg ranka najčešće slijeću u Skull Town, oko Hydro Dama i Repulsora te u Swamps. Doduše, ove podatke treba uzeti sa zrnom soli, upozorava sam ZYy9oQ u reddit postu, jer je praćeno daleko manje mečeva na spomenutim višim rankovima, od ovih na nižim. Ali ovo bi i dalje trebalo dati jednu općenitu sliku o razlikama u ponašanju između iskusnijih igrača i onih manje iskusnih.

Gdje vi skačete?

Označeno sa:

Komentari (7)

  • SeaNN

    08.08.2019 - 18:56

    Samo skull town

  • Anthemm

    08.08.2019 - 19:43

    Skull Town je najjaci

  • Adel

    09.08.2019 - 10:58

    znaci da tamo ne idem nikad tnx hcl

    • Igor Belan

      @Adel, 09.08.2019 - 11:01

      Ne baš, nećeš ti biti spojen u meč s diamond i predator igračima 🙂

    • blacklist0907

      @Igor Belan, 09.08.2019 - 12:15

      Ufff kakav prc

    • Igor Belan

      @blacklist0907, 09.08.2019 - 12:48

      A nije zamišljeno ko prc zapravo 🙂 samo pojašnjavam da ne treba tako shvatiti ove podatke. Ako skačeš tamo gdje inače skaču top igrači, ne znači da će oni u tvom meču biti tamo.

  • Luka vrbanec

    11.08.2019 - 23:00

    Ja skačem tam di igrači nejdu da si lut mogu skupiti

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?