HCL.HR

Novi sustav simuliranja mečeva u Fifi 21 lagano podsjeća na Football Managera

Zoran Žalac 14.08.2020.   •   9 komentara


EA Sports je otkrio koji noviteti čekaju specifično Career Mod ovogodišnje Fife. Evo što je sve novo.

Mod karijere u FIFA igrama nekoć je bio glavna senzacija, a u zadnjoj je dekadi praktički postao zadnja rupa na svirali EA Sportsa. Kulminacija nemara mogla se vidjeti 2019. kada je Career Mode mnogim igračima po izlasku Fife 20 bio pokvaren. Nema garancije da ove godine neće biti tako, ali barem možemo reći da se ekipa potrudila oko uvođenja zanimljivih novih stvari u ovaj single-player mod Fife.

Za početak, potpuno su promijenili opciju simuliranja mečeva – dakle odigravanja istih bez izravne kontrole nad igračima na terenu. Sada je to interaktivna simulacija utakmice, što znači da igrač pred sobom ima “radar” po uzoru na starinski prikaz u Football Manageru, a u ključnim trenucima može uskočiti u utakmicu te preuzeti kontrolu nad nogometašima.

Primjerice, ne želite trošiti vrijeme na meč koji vam ništa ne znači pa ga stavite na simulaciju, ali želite izvesti jedanaesterac koji bude dosuđen za vaš tim. Interaktivne simulacije mečeva trajat će otprilike dvije i pol minute. No, ako ih ne želite gledati, postojat će i opcija da automatski simulirate rezultat meča bez sudjelovanja u simulaciji.

Drugi značajni novitet jest razvoj nogometaša. Bilo je toga i ranije, ali sada će se nogometaši moći specijalizirati za igranje na određenim pozicijama u timu. Isto tako, igračima će se moći pametnije raspoređivati atributi kako se razvijaju, isto tako prema važnosti na poziciji koju igraju. Postojat će i konverzija pozicije nogometaša, što znači da ćemo neke moći poslati na trening kako bi se naviknuli na igranje na drugom dijelu terena.

Bit će promijenjen i sustav treniranja. Ako to želite, sada s više igrača možete sudjelovati u treningu od tri sesije po danu. A trening će sada imati duplu važnost: ne samo da će igrač napredovati, nego će i biti pripremljen za meč. Naime, uvodi se aspekt “oštrine” za meč, isto kao u Football Manageru, kroz ocjenu 0-100. Što je igrač bliži maksimalnoj ocjeni, to mu je veći bonus na atribute. Ako nije utreniran, atributi mu opadaju. Ovo je nevezano za formu/izdržljivost igrača. Primjerice, kad napadač ima redoviti trening, redovito igra i ima Sharpness ocjenu 100, dobiva +5 na atribut finiširanja ili +3 na jačinu udarca.

Komentari (9)

  • vragec25cro

    14.08.2020 - 20:46

    I u Fifi 18 je to bio problem,rušenje igre i zamrzavanje u carera modu(ps4),a bogami i dvije karijere popušio na fifi 19(xone).

    • Bogy

      @vragec25cro, 14.08.2020 - 21:35

      Ja sam u fifi 18 imao problem u career modu kad pregovoraš u dovođenju igrača da automatski se uvijek ponudi plaća 0 eura ili najmanji iznos mogući 😂

  • Cikakure

    14.08.2020 - 22:26

    Pa dobro bice i fifa mozda nekada fudbal sad je trenutno nesto slicno fudbalu😂 Sreca pa je tu tata fudbala PES💪

    • Armin44

      @Cikakure, 15.08.2020 - 01:23

      Prelistao sam ti profil, ti nemaš nijedan pozitivan komentar ni o čemu, znam da je život težak ali daj malo razvedri se.

    • PppPP

      @Cikakure, 15.08.2020 - 04:13

      Pes je sprdačina od igre. Vidjet ćemo dogodine

  • Ki-ya Karate Monster

    15.08.2020 - 05:55

    Ne sjećam se koji je FIFA Manager kada si mogao instalirati i neku FIFA-u igru pa gledati u tada najboljem grafičkom pokretaču. Ali baš su ti trebale obje igre da bi ti ovo uspjelo. Nešto što FM sada radi u 2020 iako je FIFA Manager to imao decenijama prije. A da zvao se evo gamefaq, FOOTBALL FUSION Export your team from Total Club Manager 2004 into FIFA Football 2004, play the fixture, import the result back & continue your managerial duties.

  • Kratosov Boy!

    15.08.2020 - 10:04

    Napokon neke ozbiljne promjene u carrer modu. Ovaj mod je najbolji u cijeloj igri a ostavili su ga da trune već godinama. Nadam se da je s tim gotovo.

  • bomil12

    15.08.2020 - 17:08

    Ima sanse da bude dobra ali najverovatnije ista stvar od prosle godine samo prelakirana.

  • Fenner

    15.08.2020 - 19:53

    Bezveze, koncentrirajte se vi na gameplay, a ne na nepotrebne gluposti. I ptice na grani znaju da je gameplay u fifi za k**** vec godinama.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?