HCL.HR

Recenzija

FIFA 21

NAPADAČKI CIRKUS EA PYTHON

Žarko Ćurić

Ponekad je nezahvalan posao recenzirati igru znajući da će recenzija izvući prepirke neovisno o napisanome. Najžustriji primjeri takvih prepirki obično se pojavljuju kod nogometnih simulacija, iz godine u godinu. A dok igrači konstantno vrte iste rasprave o tome je li dodavanje „vanjskom“ Luke Modrića izvedeno bolje u Fifi ili PES-u, tvorci tih igara isto tako  iz godine u godinu okreću jednu te istu spiku, stvarajući probleme samo da bi ih nagodinu mogli popraviti.

Početna cijena Recenzirana verzija Recenzentski primjerak
59,99€ PlayStation 4 Ustupio proizvođač igre

Ništa drugačije nije ni ove godine kada je FIFA 21 u pitanju. Sve je izmijenjeno barem minimalno, pa ne možeš reći da nisu napravili baš ništa novo. Ali, sve se to čini nekako nedovoljno, kao da je tu da nam zamaže oči do sljedeće verzije. Uzmimo za primjer sam gameplay, koji se svake godine čini kao jedan veliki pomični gumb između obrambenog i napadačkog nogometa. Ove godine izgleda da je EA pomaknuo gumb do kraja prema napadačkom nogometu. I slobodno me držite za riječ – nagodinu će to popravljati fokusom na defanzivni gameplay.

Animated GIF

Ubačaji i udarci glavom ponovno su postali ubojiti u odnosu na 20-ku, što donekle ima smisla kada pogledamo stvarne utakmice. No, ono što nema smisla jesu generalno udarci izvan šesnaesterca koji su u Fifi ili čisti gol ili prilika za nastavak napada. Kao da ne postoji drugačiji scenarij. Imam osjećaj da koji god nogometaš da opali loptu prema golu, to ne može rezultirati katastrofalnim pokušajem. Čak i kad lopta ne završi u mreži, golmani dobar dio lopti odbijaju u svijeću na rub šesnaesterca, umjesto da boksaju loptu preko vratnice.

Golmani dobar dio lopti odbijaju na rub šesnaesterca, umjesto da boksaju loptu preko vratnice.

Uvedeno je nekoliko novih mehanika što se tiče napada, poput nove vrste agilnog driblanja. Riječ je o novom načinu upravljanja loptom sitnim dodirima s obje noge, a tu je primarno za naglu promjenu smjeru i izbacivanje protivnika jedan na jedan. Potrebno je određeno privikavanje na samu opciju i kada ju je najbolje iskoristiti, no može vam brutalno pomoći u lomljenju boljih defenzivnih igrača.

Osim ovoga, uvedena je i nova opcija upravljanja nogometaša u sklopu takozvanih kreativnih utrčavanja. Do sada smo na pritisak tipke mogli zapovjediti jednom igraču (kojeg ne upravljamo) da trči prema golu ili prema nama. Sada se aktiviranjem ove opcije te pomicanjem desne gljive kontrola igrača prebacuje u vaše ruke te vam otvara prostor za brutalne napadačke opcije. Dijagonalna utrčavanja u prostor, lopte iza leđa spremne za udarac ili odvlačenje obrambenih igrača samo su neke od opcija koje vam se otvaraju.

Dijagonalna utrčavanja u prostor, lopte iza leđa spremne za udarac ili odvlačenje obrambenih igrača samo su neke od opcija koje vam se otvaraju.

I tempo igre je djelomično sređen te se čini više balansiran u odnosu na prošlu godinu. Napokon je moguće izbaciti obrambenog igrača i otrčati do gola, bez straha da će vas isti obrambeni igrač magično stići poput Usaina Bolta. No, kao što je vidljivo, ovo su sve poboljšanja za napad, dok smo za obrambene akcije dobili bolja uklizavanja. Sada napokon igrač ide na loptu prilikom uklizavanja te ju pokušava osvojiti, a ne pada na pod poput balvana u prethodnim dijelovima.

I to je to što se tiče obrane. Uz sav arsenal novih napadačkih opcija sada se prilično teško obraniti, što je jasno vidljivo na rezultatima online utakmica. Dok su mi FIFA 20 utakmice obično završavale s 2:1, 0:2 ili sličnim  rezultatima, u ovogodišnjem su izdanju “normalni” rezultati 4:3 ili 5:5. A nije do korone.

Dok su mi FIFA 20 utakmice obično završavale s 2:1, 0:2 ili sličnim  rezultatima, u ovogodišnjem su izdanju “normalni” rezultati 4:3 ili 5:5.

Ipak, sve to barem na prvi pogled izgleda djelomično stvarnije. Animacije upravljanja loptom su realističnije, sve izgleda uvijek malo fluidnije i bolje u odnosu na prije. I prošlih sezona igrač bi znao preskočiti drugog igrača, no to sada je češće i djeluje dosta prirodnije. Nažalost, ostatak vizualne strane nije baš dobio neko veliko unaprjeđenje. Da se isključi sučelje,  većina igrača ne bi mogla razaznati koja se verzija FIFA-e vrti na ekranu: 20 ili 21.

Ove godine nema ni novih modova nego se više išlo u proširivanje postojećih. Na primjer, Ultimate Team je napokon dobio opciju kooperativnog igranja s jednim suigračem te slaganja zajedničkog tima. Naravno, taj isti prijatelj mora imati igru na istoj platformi kao i vi, jer EA odbija čuti za crossplay opciju.

Ultimate Team je napokon dobio opciju kooperativnog igranja s jednim suigračem te slaganja zajedničkog tima.

I sami izbornik FUT-a dobio je određene izmjene, poput brzo dostupnog menija za postavu (super korisno) i postavke stadiona (potpuno beskorisno) pritiskom gore ili dolje. Volio bih da su umjesto stadiona ubacili transfere na gornji ekran, kao i da nije potrebno dugo držanje tipki gore/dolje za aktivaciju opcije.

Osim toga, popularni FUT konačno je izbacio naporne Fitness i Training kartice koje nitko nije volio, no usput ih je zamijenio sa podjednako dosadnim karticama za uređivanje vlastitog stadiona. Izmjene poput pirotehnike, tribina i natpisa ničemu ne doprinose osim većoj mogućnosti da potrošite novac za grbove svojih omiljenih klubova.

Kao i uvijek, koristim priliku da popljujem mikro transakcije u igrama s punom cijenom koje nisu kozmetičke prirode. Predatorske metode oglašavanja prema maloljetnicima ne pomažu čitavoj priči te se iskreno nadam da će više zemalja slijediti primjer Belgije u reguliranju ovakvih stvari.

U modu karijere pomalo je ironično kako najveći novitet pomaže da igru zapravo ne igrate. Simuliranje mečeva od sada je interaktivno i radi dvostruko brže od standardnog meča, a igrač može preuzeti kontrolu nad svojim timom u bilo kojem trenutku ili se vratiti u simulacijski mod. Primjerice, vodite 3:0 na poluvremenu i želite uštedjeti na vremenu – ostatak utakmice možete “ubrzati”. Zgodna stvar, pogotovo jer je tranzicija između menija i meča dosta brza. Osim toga, genijalno je što simuliranje meča prate komentatori. Čim sam ih čuo pomislio sam – da bar Football Manager ima ovakav tretman!

U modu karijere pomalo je ironično kako najveći novitet pomaže da igru zapravo ne igrate.

Drugi značajan novitet je indikator “oštrine” igrača tijekom meča, koji se puni treningom i sudjelovanjem u mečevima. Ovaj aspekt ima značajniji utjecaj na izvedbu igrača na terenu nego moral (npr. brzinu reagiranja), pa je sada važno balansirati odmornost i oštrinu igrača. Zanimljiv dodatak, ali moram priznati da se trening brzo počne ponavljati pa se utjecanje na oštrinu svodi na to tko će kada igrati, a kada sjediti na klupi. Sve u svemu, pohvala za pokušaj, no i dalje se Carrer mod igra jednako kako se igrao i do sada. Samo je malo fleksibilniji pa npr. možete promijeniti ulogu nogometaša na terenu, tipa prebaciti krilo na bok obrane i sl.

Volta, simulacija uličnog nogometa koja je premijeru imala prošle godine, dobila je sitne izmjene u 21-ici. Novi mod s pričom zove se The Debut, ima dosta cringe dijaloge te nema opciju preskakanja animacija između utakmica. Tako da nažalost morate preživjeti svu priču ako želite prijeći ovaj mod do kraja. Osim toga, dodane su i istaknute borbe, nešto kao Squad Battles iz FUT-a, s kojima možete otvoriti popularne zvijezde.

Volta je dobila online mod, ali isti nije osobito popularan među igračima.

Iskreno, kao i prošle godine, Voltu sam zaigrao svega nekoliko puta i to mi je bilo dosta. Čak smo dobili i online mod za istu, no većinu vremena prilično je teško pronaći protivnika. Jednostavno, nije ni blizu zabavno koliko sam očekivao od spiritualnog nasljednika FIFA Streeta.

Možda svi noviteti koje sam nabrojao zvuče korisno i značajno, ali istina je da ove godine nismo dobili ništa drastično novo od Fife. Napadački dio utakmice dobio je nekoliko zanimljivih novih opcija, no nisu urađene ekvivalentne akcije na obrambenom dijelu. Kao posljedicu toga dobili smo veliku feštu golova i konstantne akcije, bez velike prilike za iskazivanje svojih obrambenih vještina na terenu. Golmani su i dalje očajni, grafika očigledno čeka bolje dane na novoj generaciji konzola sljedeće godine, a mikrotransakcije su i dalje tu. No, kukanje i prepiranje fanova očigledno nije važno za EA Sports, dok god ekipa kupuje FUT kartice i puni njihove račune.

Dobra igra za ljubitelje napadačkog nogometa, i one kojima ne smetaju mikrotransakcije. Svima ostalima možda je pametnije pričekati verziju za nove konzole, ili možda sljedeću godinu.

70 Naša ocjena
  • agilno driblanje daje više opcija u 1 na 1 situacijama
  • upravljanje dvojicom nogometaša otvara brdo taktičkih mogućnosti
  • bolje i prirodnije animacije kretanja igrača
  • prevelik fokus stavljen na napadački nogomet
  • nema novih modova ni značajnih novosti u postojećima
  • grafički igra stoji na mjestu zadnjih par godina

Žarko Ćurić

Štovatelj japanske kulture i energetskih pića. Njegova gaming utočišta su čudni RPG naslovi u kojima likovi imaju šiljaste frizure. Ne nosi šiljastu frizuru, ali jednoga dana želio bi napraviti jRPG igru.

Komentari (126)

  • departed1983

    21.10.2020 - 19:57

    Dosadilo Zoranu da ga razapinju svake godine 😀

  • Tony77

    21.10.2020 - 20:11

    Ja neznam kome to može bit zanimljivo više izlizalo se na maks … Niti oni mogu više inovirat jer bi i nogomet sam mora naprodavat da bi igra napredovala … Kako god samo mogu shvatit kao što i sam radim bacit kakav turnir s ekipom uz roštilj al ruku na srce to mogu odradit i sa PES13 i bilo kojom starijom netribas mi najnovija verzija za taku vrstu užitka 😁

    • lepiakadodo

      @Tony77, 22.10.2020 - 08:41

      Gle, nogomet kao sport sa skupom pravila je takav kakav je. Nema tu nekih znacajnijih pomaka. Daljnje napredovanje, osim grafickog, bilo bi vidljivo u kolicini parametara lopte sa nogom (kopackom, bedrom, potkoljenicom-nisu svi igraci jednako vjesti), sa tijelom (prsa, udarac u trbuh ili leda cak) te glavom—> ZA SVAKOG IGRACA NA TERENU. E sad, dodaj tu parametre uopce dodane lopte od nekog igraca, utjecaj terena, vjestine, snage dodavanja, umora (igra to jako dobro optimizira pa igrac napucanu loptu s 3m ljepi na prsa-nerealno). Ajmo dalje, utjecaj o formi igraca (one strelice u pesu recimo): svaki igrac mogao bi biti “normalan” i onda u tekmi, ovisno o uspjesima, raspolozenje raste ili pada…ili se cak mijenja tijekom utakmice. Kuis? I sad pomnozi sve te faktore koje sam opisao (vrijedi i za pes i fifu) pa ces vidit koliko izracuna je potrebno za jednog jedinog igraca. Na terenu ih 22! Znavi nesto sto trenutnoj generaciji nije moguce isprogramirat. U sljedecoj- nadamo se. Mozda niti tada…

    • Tony77

      @lepiakadodo, 22.10.2020 - 14:25

      Sve su to nebitni faktori za uživanje u igri … Samo kažem nemaju nikakvog opravdanja izbacivat novu igru svake godine tribaju izbacit jednu FIFU i amen … Pa je updateat redovito itd i nek žive od mikrotransakcija

    • movie

      @Tony77, 22.10.2020 - 15:28

      Čisto logičko pitanje. Zašto ne izdavati igru svake godine ako je svake godine prodaš za milijardu dollara? Gdje bi te novce mogao nadomjestiti? Uz igru još toliko zarade na mikrotransakcijama. Znači imaš zlatnu koku i ti sugeriraš da je treba zaklati?

    • Tony77

      @movie, 22.10.2020 - 17:41

      Ja nisam reka da to njima neodgovara … U tom i jest problem uzimaju pare za ništa … Oni uživaju jebe se njima … Al dok ima ovaca da to kupuju oni će nastavit radit ovo što rade najgora stvar u Gaming industriji EA I još par njih

    • Darac83

      @Tony77, 22.10.2020 - 21:50

      Pa što te briga. Kupi novu svake 3-4 godine i ne sekiraj se… 😉

  • 312AE

    21.10.2020 - 20:11

    Ja si za 6 Eura nabavil Fifu 20 retail. Za par rundi s ljudima, meni super. Još se psihološki zavaravam, pa mi je kao da sam si novu Fifu kupil. Treba pobjediti taj japanski kup. 😁

  • personauser

    21.10.2020 - 20:16

    FIFA iz godine u godinu postaje sve losiji i losiji

    • XLBanana

      @personauser, 21.10.2020 - 20:18

      Šta ćeš tek reći za pes.

    • personauser

      @XLBanana, 21.10.2020 - 20:28

      PES ce od buduce koristiti UE. FIFA mora pod hitno promijeniti engine

    • movie

      @personauser, 21.10.2020 - 21:57

      Fifa je 4 puta mijenjala engine dok je konami sve te godine koristio jedan te isti. Ne znam zašto bi fifa morala opet mijenjati engine?

    • movie

      @movie, 21.10.2020 - 22:08

      Krivo sam tipnuo, 3 puta su mijenjali engine

    • personauser

      @movie, 21.10.2020 - 22:14

      Bilo bi im bolje rade u UE

    • PppPP

      @personauser, 21.10.2020 - 22:37

      Zašto mora promijeniti engine? Kaj ti misliš da je to, promijeni engine i odmah imaš 3 puta bolju igru??

    • personauser

      @PppPP, 22.10.2020 - 00:38

      Frostbite je po meni bolje izgleda u Battlefieldu negoli u samoj FIFA-u. Sa UE FIFA bi izgledala daleko bolje

    • PppPP

      @personauser, 22.10.2020 - 15:07

      zašto bi izgledala puno bolje? ajd objasni nam programeru

    • Toma1982

      @XLBanana, 22.10.2020 - 08:56

      Nema se šta reći osim da je zadnje 3 godine bolji od fife.

    • mr. Poo

      @Toma1982, 22.10.2020 - 10:37

      O čemu ti? PES 20 je bolji od Fife 20 jer je Fifa bila smeće. Fifa 19 je duplo bolja od PES 19. To već i ptičice na grani znaju. Ti si šta, isto jedan od fenboj carstva?

    • Toma1982

      @mr. Poo, 23.10.2020 - 11:16

      Nisam. To je tvoje mišljenje i imaš pravo na njega. Da li si igrao uopće aktivno i Pes i Fifu da bi mogao komentirati ili samo napamet trolaš?

    • mr. Poo

      @Toma1982, 23.10.2020 - 11:49

      Šta imam pravo na njega? Gledaj dječače, ja ne gajim osjećaje/perverzije/naklonost prema nikakvim materijalnim stvarima. Isto tako kažem ti već treči put, ako imam doma Fifu 19 i PES 19, i ako Fifa ima duplo bolji gameplay iz moje neutralne pozicije, zašto bi lagao? Pa isto ti milijuni kažu diljem svijeta. Jedina naklonost koju imam je ljubav prema muškima i ženama u isto vrijeme, ali to tebe ne zanima.

    • Toma1982

      @mr. Poo, 23.10.2020 - 12:35

      Imaš pravo na svoje mišljenje ali daleko si ti od neutralnog stajališta. Uporno drugima namečeš svoje a kao objektivan. Meni je zadnja 3 nastavka bolji Pes jer samo igao i jedno i drugo. Nisam nikakav fanboy.

    • mr. Poo

      @Toma1982, 23.10.2020 - 12:54

      Onda si fenboj! Ako su i žestoki ljubitelji PES serijala rekli da im je 19 sezona bila loša, a Fifa bolja – o čemu uopće raspravljati? To tvoje začarane oči vide da je bolje, međutim nije. Znači ja sam neutralan, i valjda peti put ti kažem – 19 bolja Fifa, 20 PES. Znači da sam faking neutralan, ne gajim ljubav prema nekom serijalu. Ajde još jednom reci da sam u krivu i dobit ćeš svoje.

    • Toma1982

      @mr. Poo, 23.10.2020 - 13:17

      Evo da malo potkrijepim svoje stajalište odi na Gamespot čisto da vidiš ocjene. Zadnja 3 pesa su dobila veće ocjenđe. Ne kažem da je Fifa loša, dapače.

    • mr. Poo

      @Toma1982, 23.10.2020 - 13:27

      Odi na IMDB pronađi super filmove i loše filmove. Da slušam IMDB, ne bi nikad pogledao kvalitetne filmove, ali bi gledao željku ogrestu i gosti: kako nositi štrample

    • Toma1982

      @mr. Poo, 23.10.2020 - 20:46

      Pošto vidim da te ne zanima uopće tuđe mišljenje pa tako ni moje, barem malo usporedi ocjene recimo na Metacriticu:
      Fifa 19 – user score 2,0
      Pes 19 – user score 6,4

      Gamespot:
      Fifa 19 – ocjena 7, user score 4,4
      Pes 19 – ocjena 9, user score 6,7

  • NormalanLudjak

    21.10.2020 - 21:04

    Bome si dao i visoku ocjenu. Za igrače koji prvi puta kupuju igra je 80 ali za nekoga tko ima stariji nastavak tipa 2019 ili 2020 pretpostavljam da ako je ista priča kao prošlih godina onda je i 50 poena previše za tu igru.

  • Chaos777

    21.10.2020 - 21:10

    Poslednja Fifa vredna paznje je bila Fifa 16, posle toga je krenuo zaista strmoglav pad ali ne zbog konkurencije vec zbog halapljivosti i nezainteresovanosti kompanije da cuje svoje dugogodisnje igrace i sta im zapravo treba, ali naravno kada su videli da gomila ne bas pametnih ljudi na svetu trosi ogroman novac svake godine na najvecu glupost u istoriji video-igara onda sto bi oni nesto bolje ponudili i trudili se kada im ovo donosi profit, na kratke staze (na koje je danasnja ekonomija uglavnom naviknuta) to je pametno na duze svi se nadamo ne i mislim da se polako vide ti gubici i EA Sport igara i 2K igara, samo nemoj da kupujete i doci ce bolje sportske igre, nekad, ali sigurno sa tom taktikom ce biti u buducnosti…

    • marjanovicut

      @Chaos777, 21.10.2020 - 21:37

      Ima udela i u tome sto kvaziprofesionalni igraci traze “fer” gameplay, pa tako fudbalska igra postaje sve manje fudbalska a sve vise MOBA, najdebilniji komjuniti na svetu. Više nemas promil sanse da das gol sa 30 metara jer je par debilnih deteta od 14 godina skontalo da to nije “rewarding”.

    • movie

      @Chaos777, 21.10.2020 - 22:00

      O kakvim gubicima pričaš? Ljudi su prošle godine oborili novi rekord u zaradi a tako će biti i ove godine. Nebitno je je li igra smeće ili nije, činjenica je da ljudi kupuju i igraju igru. Nije EA kriv što nema konkurencije pa mogu drketati i opet pomesti pod sa svima. Još kada sljedeći mjesec izađe next gen fifa samo nebo im je granica.

    • personauser

      @movie, 21.10.2020 - 22:15

      Vise su zaradili na mikrotransakcijama negoli na samoj prodaji FIFA-e

    • movie

      @personauser, 21.10.2020 - 22:30

      Podjednaka je zarada po godišnjem izvješću koje je bilo objavljeno ako se ne varam i na ovom portalu.

    • Momentum

      @movie, 22.10.2020 - 03:14

      Mogu oni biti uspješniji ponajviše zbog američkog tržišta ali Fifa Pesu nije ni do koljena što se samog gameplaya tiče,a to je ono najvažnije.

    • movie

      @Momentum, 22.10.2020 - 13:40

      Potpuno krivo. Fifa se najbolje prodaje u europi. Najviše na otoku a potom u francuskoj, njemačkoj, italiji i španjolskoj. Znači sve nogometne nacije najviše kupuju fifu. Naravno, to ne znači da je fifa bolja niti ja to tvrdim. Samo je činjenica da ljudi u tim zemljama preferiraju fifu i da pes nema trenutno nikakve šanse pored fife. osobno mislim da je razlog tome fut koji prodaje fifu. Konami godinama gleda kakao se EA bogati na jednom modu i nisu u stanju ga prekopirati i uzeti dio tržišnog kolača.

    • personauser

      @movie, 22.10.2020 - 13:50

      Ako neko zeli igrati sa Barcelonom onda treba kupiti PES posto Konami ima ugovor sa Barcelonom

    • Žarko Ćurić

      @personauser, 22.10.2020 - 13:59

      Barcelona je dostupna i u FIFA 21. Aj pliz nemoj nepotrebno iznositi neke činjenice za koje nisi siguran. Shvatili smo, ti voliš PES više i bolje ti odgovara, sasvim legitimno. No pričaš često stvari koje si pročitao negdje na internetu, bez da si proispitao istinu tih tvrdnji. Ja osobno ne igram PES pa ne mogu iste uspoređivati, ali barem ne tvrdim da je bolja A ili B.

    • movie

      @personauser, 22.10.2020 - 15:29

      Sva sreća pa barcelone nema u fifi. Daj prestani pisati gluposti.

    • personauser

      @movie, 22.10.2020 - 16:24

      Konami je trenutacno globalno partner Barceloni, a dok EA nije.

      https://www.konami.com/wepes/2020/eu/en/ps4/partner/fcb

    • funky0308

      @personauser, 23.10.2020 - 19:04

      Sve su to nebitne stvari za prodaju… Moze ti Barca nositi logo na dresu ali prodajni rezultati govore sto govore. OK, vise volis PES ali FIFA je prodavanija i igranija igra u nazad par godina..

    • espots36

      @movie, 22.10.2020 - 08:38

      Ko nema konkurenciju?? Ti si na opasnim drogama!

    • movie

      @espots36, 22.10.2020 - 13:33

      Gle, ako ja prodam igru u 20 milijuna komada a ti u 800 000 komada, mi se ne možemo smatrati konkurentima.

    • espots36

      @movie, 24.10.2020 - 21:34

      Nemoj gledati prodaju? Proizvode prodaje reklama a ne kvalitet zapamti to!

    • Toma1982

      @movie, 22.10.2020 - 08:57

      Kako nema konkurencije? Pa Pes je bolji zadnje 3 godine.

    • NormalanLudjak

      @Toma1982, 22.10.2020 - 09:44

      Je je… Hahahaha Zato ga i nema ove godine jer je toliko bolji i svi ga igraju 🤣😂🤣😂

    • personauser

      @NormalanLudjak, 22.10.2020 - 10:43

      Naravno da nema kada ce od iduce godine PES koristiti UE i samim time ce pojesti FIFA-u za rucak

    • NormalanLudjak

      @personauser, 22.10.2020 - 12:09

      Pa vi tvrdite već 10 godina da će PES pojwsti Fifu. Zadnji PES bolji od Fife je bio još tamo 2010. Bilo bi vrijeme nakon 10 godina da ta loša igra postane dobra pa možda potakne i EA da napravi bolju igru

    • personauser

      @NormalanLudjak, 22.10.2020 - 13:11

      FIFA postaje sve losija i losija nakon FIFA 14. Proslo je zlatno doba FIFA-e

    • NormalanLudjak

      @personauser, 22.10.2020 - 13:17

      Ma 20tka je najbolja u serijalu. 14 je bila bugovita, drugo da si rekao 12tka ili eventualno 16tka. Ja ove godine neću kupiti niti jednu ali nema niti jedan utemeljen dokaz da se pes stavi niti uz bok fife.

    • movie

      @personauser, 22.10.2020 - 13:36

      Prošlo je zlatno doba fife? Svašta. Prošle godine su ostavrili najveći prihod u povijesti serijala. O čemu ti pričaš?

    • personauser

      @movie, 22.10.2020 - 13:51

      Proslo je zlatno doba FIFA-e sta se tice grafike

    • movie

      @personauser, 22.10.2020 - 15:31

      Neumoran si u pisanju gluposti. Jesi ti uopće vidio kako fifa izgleda na 4k tv s upaljenim HDR?

    • personauser

      @movie, 22.10.2020 - 16:10

      FIFA se potpuno srozala nakon FIFA 14. Svake godine je jedna te ista igra i gameplay uopce nije napredovao. FIFA mora imati realisticniji nogomet, a ne da uvodi svakakve inovacije koje nema veze sa nogometom, npr. magicne lopte u FIFA 20

    • soul_eclipse

      @personauser, 22.10.2020 - 21:10

      Nije tačno ,možda vizuelno ali kad udjes u detalje i kad se malo zaigras Fifa 19,20 i 21 su tri različite. igre.

    • personauser

      @soul_eclipse, 23.10.2020 - 08:52

      Grafika je ostala nepromijenjena nakon FIFA 14 jer uopce nisu unaprijedili grafiku

    • Zoran Žalac

      @personauser, 23.10.2020 - 09:16

      Ok, ideš na hlađenje zbog pasivnog trollanja i konstantnog iznošenja dezinformacija. Svi se možemo složiti da je PES u nečemu dobar ili bolji od Fife, ali ti uporno sugeriraš nešto oko igara koje nisi ni igrao čak i kad ti drugi ukažu da nemaš pojma o čemu pričaš. Evo npr. ovaj zadnji komentar o grafici. Prvo trkeljaš o tome kako bi Fifa trebala promijeniti engine da bi izgledala bolje, a onda tvrdiš da od 14 nisu unaprijedili grafiku iako su prešli s impact enginea na frostbite. I ne, nije istina da nisu unaprijedili grafiku od 14. Dodali su podršku za HDR, tamo negdje od fife 17 su dodali masu toga detalja oko terena i za publiku, uveli su depth of field efekt, realističnije osvjetljenje… Grafički pomak s Fife 16 (dakle, 16, ne 14) bio je masivan – evo ti dokaza samog Digital Foundryja kroz direktnu usporedbu. Istina je da u zadnjih nekoliko godina nije bilo pomaka u grafici, ali to nije od Fife 14 kako ti govoriš. I ne, ne ide ti ban za jednu krivu informaciju – ti ih iznosiš konstantno i često bez ikakvog konteksta i relevantnosti.

    • Darac83

      @Zoran Žalac, 23.10.2020 - 10:33

      Banaš sve najzanimljivije… ☹️ 🙂

    • movie

      @personauser, 23.10.2020 - 21:38

      Opet pišeš gluposti. Od fife 14 EA je mijenjao engine tri puta. Stoga grafika ne može biti ista ili da se nije mijenjala. Uporan si u pisanju stvari koje nemaju veze s mozgom.

    • espots36

      @movie, 24.10.2020 - 21:36

      Ti ili si glup ili balavac koji bali evo 5 godina po fifi i nece da otvori oči kako bi imao šire shvatanje okoline. Dijete drago ne postoji samo fifa od nogometnih simulacija. Mani se prihoda i prodaje. Svi kupe pa se zajebu i pljuju.

    • Toma1982

      @NormalanLudjak, 23.10.2020 - 20:31

      Realno za obe igre bi bilo bolje da izlaze na dvogodišnjoj bazi ako ne i više. Igra se Pes itekako.

    • funky0308

      @Toma1982, 22.10.2020 - 12:57

      Ma da bolji, odlican je. Nece ga ljudi ni dzaba.. ima i FIFA puno prostora da bude bolja igra ali svakako je kompletnija igra kao takva.. Meni FIFA stima u vecini izdanja ali ja je igram jako malo, samo solo ili lokalni MP i tu mi je skroz OK. Vidjeti cemo kakva je ovogodisnja FIFA ali ne sada, sada se pare ostavljaju za Fenyx ako bude OK, Valhallu, CB2077 naravno i najvjerojatnije COD. Ima tu jos kandidata za kupnju ali neceno nabrajati sve. Mozda nesto dobro naleti i na Switch. Neka igra tko sto voli ali meni je nekako uvijek draza bila FIFA. Igram je od 95 godine iz starog dobrog DOSa i uvijek mi je bila OK. PES mi jednostavno nikada nije sjeo. Ona prva recenica je tu radi Konamijevih idiotarija, ne igram PES iako sam ga probao u par izdanja i jednostavno mi nije stimao. Je li stvar u meni ili u igri nije ni bitno ali meni ne stima.

    • NormalanLudjak

      @funky0308, 22.10.2020 - 13:12

      Sve OK ali za sada razmisli o Black Opsu. Ne znqm da li si probao ali nije baš neka igra za kupiti, osim na popustu

    • funky0308

      @NormalanLudjak, 23.10.2020 - 19:00

      Meme igra zanima samo u single playeru, MP nisam probao ali cini mi se ono na brodovima zabavno… bez obzira, samo kampanja me zanima. COD je imao jako dobrih kampanja, bas sam neki dan ponovno zavrsio MW2 remastered i predobar mi je. Nadam se ponovno jednoj dobroj hladnoratovskoj prici, a MP niti igram niti mogu puno komentirati jer jednostavno premalo o COD MPu znam.

    • movie

      @Toma1982, 22.10.2020 - 13:35

      Valjda si shvatio kako svijet funkcionira? Nije bitno što je bolje već što bolje prihvate kupci. Rezultati prodaje sugeriraju da fifa trenutno nema konkurencije. Da je ima ne bi se godišnje prodavala 20 puta bolje od pesa.

  • marjanovicut

    21.10.2020 - 21:33

    Prevelika ocena za igru koja nije promenila grafiku od 2016, 100% tacna recenzija. Ovo je najbolja fifa u poslednjih 5 godina, ali je problem sto to nije dovoljno, bilo bi dovoljno u 2017, sada ne, jer je fifa odavno dotakla dno, kao i sve sportske simulacije. Oflajn gameplay je odlican za igru, ali onlajn je toliko isforsirani napadacki fudbal, da nije zdravo.

    • movie

      @marjanovicut, 21.10.2020 - 22:07

      Ne znam kako očekuješ da će na hardveru starom 8 godina biti vidljivih grafičkih pomaka? Konzole su dale svoj maksimum i bolje ne ide. Daljnja evolucija grafike bit će moguća na novoj generaciji konzola. I ove godine su iscrpili konzole do maksimuma s nekim novim grafičkim detaljima koje većina niti ne primjeti. O gameplayu nema smisla pričati. Nekom se sviđa, nekom se ne sviđa. da riješe neke vidljive probleme igra bi bila sasvim pristojna. Definitivno je bolja od prošlogodišnje ali i dalje ima problema koji iritiraju. Sad se čeka izlazak next gen konzola pa da vidimo što su to ponudili. Ionako im je fokus ove godine bio na next gen konzolama a ne na sadašnjoj generaciji konzola.

    • marjanovicut

      @movie, 21.10.2020 - 22:17

      Gameplay je nikad skriptiraniji, nikad vise odbitaka, nikad vise nezasluzenih golova. Odbrana nije manuelna, odbici na sve strane, golmani ispucavaju loptu na 16 umesto sa strane ili u korner. Ocajno, ocajno, ocajno. Igra sve manje lici na fudbal, ali da, bolja je od 17,18,19,20 to je sigurno kao sto sam i ranije rekao.

    • mr. Poo

      @marjanovicut, 22.10.2020 - 06:58

      Fifa 19 i 20 nisu iste. 20-tka je koma. Doma imam 16,19 i 20. Fifu19 sam najviše igrao i stvarno mi je dobra osim tih momentuma, 16 sam manje igrao pa ne mogu full presuditi. A fifu 20 ne želim komentirati, toliko plastičan nogomet da je užas.

    • marjanovicut

      @mr. Poo, 22.10.2020 - 09:57

      Fifa 20 je toliko losa za igranje, da od toga nije moglo gore.

    • mr. Poo

      @marjanovicut, 22.10.2020 - 10:36

      Ali 19 je stvarno odlična Fifa, ja sam najviše igrao multiplayer doma sa frendovima, brutala.Da nema momentuma bila bi još bolja. A dvadeset je baš užas.

    • marjanovicut

      @mr. Poo, 22.10.2020 - 11:24

      Slazem se, i 21 je odlicna za igru u odnosu na prethonde fife, ali nije u stilu u kome volim da igram. Ali nema veze, prinavikao sam se i ide mi dobro za sad 😀

    • mr. Poo

      @marjanovicut, 22.10.2020 - 11:49

      Pa meni je dosta 19 da imam doma, ne planiram kupiti drugu dok god ne bude neki veliki pomak.

  • MioBabic

    21.10.2020 - 22:43

    Da bi osetio neku razliku izmedju fife ili pesa treba igru kupovati na bar 2god a neretko 3,4 primer ja sam prvu fifu( ranije sam pes) kupio 2015fifu 16 onda sam 2018 uzeo 19 i 2021 ce uzeti fifu 22.Tada ce biti neke vece razlike izmedju mog sadasnjeg iskustva u fifi 19 bice mi veca razlika u fifi 22 (narucito sto ce fifa 22 biti za XB i PS kao next gen igra.

    • marjanovicut

      @MioBabic, 21.10.2020 - 22:48

      Izmedju ove i fife 20 ima ocita i drasticna razlika. Fifa 20 je bila ultradefanzivna fifa, fifa 21 je ultranapadacka fifa, sta je tu problem, problem je sto oflajn i onlajn gejmplej nisu isti. Jednostavno stvari koje se desavaju oflajn, ne desavaju se onlajn zbog skupine kmecavaca od 14 godina “wannabe” pro igraca koji zahtevaju “rewarding” igru gde nemas suteve sa 30 metara, gde su ubacaji beskorisni, udarci glavom ne postoje itd itd. Fifa 21 oflajn je bozanstvena za igranje, i predobra jer ima i tih suteva sa 30 metara, ima odlicnih ubacaja ima svega, ali onlajn, nije igrivo. ali da izmedju fife 17,18,19,20 jedva da je bilo razlike.

  • Momentum

    22.10.2020 - 03:06

    Jedino kod Fife što mi se svidja je ovaj mini nogomet,ništa više i ti driblinzi su zanimljivi ali djeluju pomalo nerealno,jer prebrzo izvode fore.

  • vragec25cro

    22.10.2020 - 05:52

    Pes 2009>fifa2018>fifa 2019 tako sam igrao ove nogometne igre.S tim da 18 i 19 dobio uz konzole.Kolko ju odigram kauč multiplayer ili koji meč singleplayer svejedno mi koji broj u naslovu 🙂

    • marjanovicut

      @vragec25cro, 22.10.2020 - 10:04

      Fifa 09, Pes 11,12,13, Fifa 14. Najboljih 5 godina za fudbalske igre bar meni, kad se nesto zapravo menjalo u tim fransizama 🙂 Pes 13 i Fifa 09 su mi omiljeni 😀

    • vragec25cro

      @marjanovicut, 22.10.2020 - 11:42

      Ne bih znao jer baš kako sam gore napisao s pes 2009 prešao drito na fifu 18 🙂

  • pleto

    22.10.2020 - 07:29

    Pa jel bolji onda PES ili FIFA? 🙂

    • personauser

      @pleto, 22.10.2020 - 08:10

      PES jer ima bolji gameplay

    • Zoran Žalac

      @personauser, 22.10.2020 - 08:19

      Čisto onako me zanima, igraš li uopće obje igre i koji je zadnji PES/FIFA naslov kojega si igrao?

    • personauser

      @Zoran Žalac, 22.10.2020 - 08:53

      Igrao sam obje igre. Zadnji PES koji sam odigrao je PES 18, a zadnja FIFA koju sam odigrao je FIFA 14 mada sam igrao FIFA 20 kod frenda. PES je po meni uvijek imao bolji gameplay od FIFA-e jer je uvijek imao zreliji nogomet

    • NormalanLudjak

      @personauser, 22.10.2020 - 09:44

      😂🤣😂🤣

    • pleto

      @personauser, 22.10.2020 - 10:03

      Ja sam igrao obje 15-ice i onda pes2017, poslije nisam ni jednu kupovao, ma bezveze mi to svake godine uzimat pored tolko drugih igara koje imam. Volim odigrat protiv prijatelja al ono kad je kod mene da se možemo podsprdavat a ovako online mi nije neki gušt tako da nisam baš lud za tim igrama.

    • Zoran Žalac

      @personauser, 22.10.2020 - 10:46

      Što je to zreliji nogomet?

    • lepiakadodo

      @Zoran Žalac, 22.10.2020 - 11:24

      Ima ljepsu grafiku, pa sunce bolje sija, pa je samim tim zreliji nogomet. No brainer 🙂

    • personauser

      @Zoran Žalac, 22.10.2020 - 11:41

      Htio sam reci da ima realisticniji nogomet od FIFA-e

    • mr. Poo

      @personauser, 22.10.2020 - 11:50

      ne lupaj, PES 19 je bio jako loš, dok Fifa 19 je bila stvarno odlična Fifa! Pauza 5 godina od obe igre, pa ćemo vidjeti jel će se opametiti.

    • mr. Poo

      @personauser, 22.10.2020 - 13:12

      Dakle, pored PC fenboj rase, Sony fenboj, fortinte fenboj, sad i ti pokazuješ da si PES fenboj. Pa sami neki fenboj klubovi ovdje lool hahahaha.Ne mogu ti ništa potvrditi globalno, jer toliko iz je izašlo da svake godine drugi nosi pobjedu. Osobno imam doma Fifu 19 i PES 19, Fifa je 10 puta bolja nego PES, tj puno zanimljiviji nogomet. Dok sasvim suprotno sa Fifom 20 i PES 20, PES je bolji.

    • personauser

      @mr. Poo, 22.10.2020 - 13:16

      Onda se za tebe moze reci da si FIFA fanboy

    • mr. Poo

      @personauser, 22.10.2020 - 13:23

      sori ali ne razumijemo se. Prvo, ne postoji jedna igra Fife i PES-a. Ja sam odrastao na PES-u (ISS davno), pa sam šarao. Fifa 19 je bolja nego PES 19, imam oboje, i to ne tvrdim samo ja nego bilo tko tko je neutralan. Drugo, također sam igrao (demo) fife 20 i pes 20, i pes mi je bolje legao. Dakle da sam ove godine kupovao, uzeo bih PES20. Još tvrdiš da sam fenboj?

    • personauser

      @mr. Poo, 22.10.2020 - 13:54

      Krivo sam te shvatio sta se tice toga, ali ima ovdje i koji su FIFA fanboy, npr. movie. Imao sam i ja FIFA-u i PES, ali mi je PES uvijek bio draziji jer ima bolji gameplay

    • movie

      @personauser, 22.10.2020 - 15:33

      Kako ja mogu biti fanboy ako stalno kritiziram igru? Daj pročitaj moje osvrte na svaku fifu do sada. Nisam fanboy zbog toga što ti kažem da lupaš kao otvoren prozor i pišeš bedastoće jer to su činjenice.

    • personauser

      @movie, 22.10.2020 - 16:17

      Pomislio sam da si FIFA fanboy posto vecinom igras samo FIFA-u.

    • personauser

      @personauser, 22.10.2020 - 13:24

      Nisam PES fanboy nego mi je PES uvijek bila bolja igra od FIFA-e

    • Zoran Žalac

      @personauser, 22.10.2020 - 13:15

      Možda u nekim aspektima, ali generalno baš i ne. Sudci u PES-u ne funkcioniraju prema pravilima nogometa. Primjerice, robotski sude zaleđe, umjesto da gledaju utječe li igrač u zaleđu na igru ili ne. Za njih je automatski zaleđe čim lopta ide prema igraču. Zato npr. sviraju zaleđe čak i kad protivnički nogometaš prekine putanju lopte prema igraču u zaleđu. Ili Čak i kad igrač u zaleđu propusti loptu. Tako je barem u 2020. bilo, nisam siguran jesu popravili u 2021., ali ne bih se tome nadao. Uglavnom, realističan nogomet po meni je nogomet koji se igra po svim pravilima tog sporta. Koliko god fifa imala sulude bugove ili nerealne animacije, sama realističnost je na strani Fife upravo zbog Konamijevih propusta kod sudačkog AI-ja.

    • pleto

      @Zoran Žalac, 22.10.2020 - 13:34

      isss Zorane, pa možda ljudi imaju VAR pa im tako sugeriraju preko slušalice, lol. Persona ti pokušava objasnit za sam nogomet da mu izgleda realističnije koliko sam ja skužio(vjerojatno nije prebrz ni prespor nego je sve posloženo sličnije pravom nogometu), a što si zaleđa tako napravljena (nemam pojma jel jesu jer ne igram) to je sigurno isto minus. Al nije ni realistično napucat loptu s 30 metara i zabit gol, recimo to se događa u stvarnosti jako rijetko, to je meni savršen primjer kad pričam o realističnosti a ne sudci, publika, stativa…

    • personauser

      @pleto, 22.10.2020 - 16:15

      Na to sam mislio kada sam rekao da PES ima realisticniji nogomet

    • Ajdin7

      @Zoran Žalac, 22.10.2020 - 15:55

      Totalno subjektivno i fanatično. Kao da zažmuriš na jedno oko kada igrač FIFU, a isčeriš oči kada igraš PES. Naveo si smiješan primjer koji se dešava jednom u 30 utakmica, i na osnovu toga kažeš na kraju “sama realističnost je na strani Fife upravo zbog Konamijevih propusta kod sudačkog AI-ja”. Možda da spomeneš i to da je u realnom nogometu nemoguće uzeti loptu na svojoj polovici, proći 6 igrača strašnim driblinzima i zabiti gol u rašlje.

    • Zoran Žalac

      @Ajdin7, 23.10.2020 - 08:31

      Jesi ti ikad gledao nogomet?

    • Zoran Žalac

      @Ajdin7, 23.10.2020 - 09:31

      Mislim, to što ti kritiziraš nije baš kritika realističnosti, da se razumijemo. Misliš da Ronaldo ili Messi ne bi mogli izvozati tako nogometaše nečije druge ili treće lige? O tome odlučuje koliko je protivnik kompetentan. A u Fifi je (online) teže igrati obranu nego u PES-u, po mom mišljenju, jer se traži više interakcije uz držanje L2, dok u PES-u imaš tri tipke za obranu ako se ne varam. Da, fifa je napadački nogomet u kojemu iole svaki prosječni igrač zna izvesti niz driblinga, i nije realističan nogomet kad je online u pitanju, ali to je dobrim dijelom zbog igrača koji koriste ono što im je na raspolaganju. Jer, u stvarnom nogometu trebaš imati vanserijsku koordinaciju nogu i ostatka tijela i snalaženje na terenu i vrhunsku vještinu disanja da ne ostaneš bez daha pretrčavanjem polovice terena… ali to je stvarnost – kad igraš igru ništa od toga se ne uzima u obzir. Jedno je kad nogometaš gleda situaciju iz prvog lica, a drugo je kad neki igrač fife ili pes-a gleda istu situaciju kamerom iz zraka.

    • movie

      @personauser, 22.10.2020 - 13:41

      Nije ti neugodno komentirati nešto što ne igraš već 6 godina?

    • funky0308

      @personauser, 23.10.2020 - 19:11

      Moj druze al ga i ti lupetas… nisi godinama igrao igre ali iskomentirao si sve i svasta. Skoro sam isao Zokija pitati zasto ti dade temp ban ali covjek je potpuno u pravu. Pa ne mozes na taj nacin pricati o necemu sto godinama nisi probao i igrao.. kao da komentiras petu setonu neke serije, a gledao si samo prve dvije.. OK je imati misljenje ali ne mozes znati nista o novostima gameplaya, feelingu kada igras i sveukupnom dojmu ako ne odigras. OK ako kazes igram PES i nista drugo me od nogosa ne zanima ali ti pricas kako je jedno bolje od drugoga.. nemoj tako jebemu..

    • Darac83

      @pleto, 22.10.2020 - 12:13

      😂😂😂

  • espots36

    22.10.2020 - 08:44

    Prevelika cijena za igru koja je prošlogodišnji UPDATE a ocjena je za nekih 50-60 realno. Ljudi igraju i kupuju jer EA je licemjeran i nije omoguciu editovanje pa zbog tog ljudi kupuju. Da može se ubaciti patch sa transferima i dresovima niko ovo smece ne bi ni kupio još od 2015 godine. Svaka godina je ista samo naplate transfere za punu cijenu. Gameplay nije se pomakao s mjesta od izlaska PS4. Ovo sa pravim nogometom nema veze. Prebrzi driblinzi, prebrza tranzicija, veznog reda nema, sad si u napadu sad u odbrani.

  • funky0308

    22.10.2020 - 12:49

    Toliko sam upucen u ovogodisnju FIFAu da ne znam ni da je vani..haha, bas me iznenadila ova vijest (puno se nesto ja cudim ovih dana 🙂 ) … i kakva je? Jel opet bolja od PESa? Hahaha (sala naravno, takve izjave ovdje pokrecu ratove, samo se salim 🙂 )

    • pleto

      @funky0308, 22.10.2020 - 13:38

      Evo ljudi su podjeljeni u mišljenju, lol

  • pleto

    22.10.2020 - 13:39

    Zašto nema ankete jel bolji PES ili FIFA???

    • personauser

      @pleto, 22.10.2020 - 16:25

      Bilo bi super da se vidi koliko igraca preferira PES, a koliko FIFA-u

    • pleto

      @personauser, 23.10.2020 - 07:48

      Ja ne bi ni glasao jer ne igram pa ni ne mogu odredit šta je meni bolje. Al baš me zanima kakvo je neko ukupno mišljenje, koja igra ima više fanova. Iako bi opet na kraju probao obje i izabrao ono što se meni više sviđa da mislim kupit. Ne bi gledao šta drugi kažu.

    • chocobo_047

      @pleto, 24.10.2020 - 21:50

      Slažem se makar ja ne bih kupio ni PES ni FIFU, ne igram te igre od PS2.

    • cmicko22

      @pleto, 22.10.2020 - 16:52

      Zato što obje igre proizlaze iz tzv. McDonalds koncepta nije bitna kvaliteta već samo štancaj do besvjesti te standardiziraj mene osobno baš zanima kakve revolucionarne promjene se dešavaju na godišnjoj razini mislim licence za klubove su valjda najsmešnija stvar koju sam čuo da postoji mu zadnjih par godina općenito sportske igre tipa NBA2K,UFC i Madden su prodali destke milijuna kopija a trud je bio minimalan

    • pleto

      @cmicko22, 23.10.2020 - 07:45

      Potpisujem, zato ja i ne kupujem te copy paste igre, al neko voli pa onda mora imat stalno najnoviju i tako to ide.

    • personauser

      @pleto, 23.10.2020 - 08:49

      Dosta igara je postalo copy-paste, npr. Watch Dogs, Assassin’s Creed, NFS….

    • personauser

      @personauser, 23.10.2020 - 08:50

      I COD je isto copy-paste igra

    • pleto

      @personauser, 23.10.2020 - 10:32

      Novi gradovi, mape, priča, poneka nova mehanika, novi likovi… Nije to ista razina kao ove sportske igre koje laiku ko meni izgledaju zadnje tri godine isto. Da mi upališ neku i pitaš koja je to FIFA/PES pa ne znam da li bi pogodio, možda po nekom igraču ako je prešao u neki klub pa da po tom možda zaključim. Doslovno se naprave transferi, sitne neke grafičke promjene i to je to. Puno je to manje truda nego AC, WD, NFS i ostale slične igre.

  • undisputed_kiki

    22.10.2020 - 14:00

    Skriptirano smece kao i uvijek.. nece biti razlike ni na nextgenu. Dam ruku u vatru da ce izgledat jednako golom oku, puno ljudi ce biti razocarano.. vec sad je igra u nativnik 4k na one x i ps4 pro konzolama!

  • Premelo172

    22.10.2020 - 14:16

    Ajde ajde svima sad nevalja, a kad se alemki i viliju digne da nemožete više na termine svima će bit dobra 😁

    • Darac83

      @Premelo172, 22.10.2020 - 16:49

      Na gejming portalu pričaš o terminima za fucu? Jes, svih 6 haklera s HCL-a će bit ljuto… 😂

    • Premelo172

      @Darac83, 23.10.2020 - 09:18

      A valjda ih ima više, pa nisu valjda svi gejmeri poluinvalidni prištavci

    • Darac83

      @Premelo172, 23.10.2020 - 10:31

      Ma nisu naravno. Ali koliko neki tvrde da igraju, čudim se da imaju vremena i jest, a kamoli za neku drugu aktivnost…

    • pleto

      @Premelo172, 23.10.2020 - 10:35

      I alemka i vili plešu kako drugi svira, zato i jesu smješni. Kod njih je danas ovako, sutra onako, mjenjaju mišljenje i izjave svaki dan.

  • funky0308

    23.10.2020 - 19:41

    Ja bi dao jednu sugestiju ako nije problem, da ili maknete korisnicke ocjene ili da se racuni otvaraju (sto su drugi vev predlagali) verificiranjem racuna kroz brojeve mobitela, ne mailove nego bas preko mobitela. Ovo postaje zalosno za gledati i ljudi koji bi htjeli znati sto drugi misle nailaze na hrpu trollanja, davanja ocjena koje nemaju veze sa zdravom pameti i sl. Jbte toliko sam volio doci ovamo i porazgovarati s ekipom, sada mi je mucno vidjeti sto rade od portala. Kako netko moze igri dati 0 ili 5 ako su ocjene do 100? Pa jbmti i ljude i prava koja isti ti ljudi misle da imaju. Radim cijeli dan, uhvatim pola sata izmedju posla i obitelji i onda gledam ovo. Stvarno pdredjeni dio ekipe moze biti sramota koliki su debili. Ne svidja ti se igra? OK, pustite druge na miru.. nisi je sigurno kupio i igrao jer joj ne bi dao ni nulu ni pet.. uzas. Dajte admini poduzmite nesto i pokusajte rijesiti nekako problem. Znam da nije lako ali implementirajte nekakav sustav da se svi skupa jos dugo druzimo na portalu. Ne kazem da nitko ne smije reci da nesto ne valja ako ja mislim da valja, ja sam tu nebitan ali mislim da nisam jedini kojega ovo vec poprilicno smeta i koji radi takve ekipe sve manje i manje vremena provodi na portalu.. Komentari su izuzetno hitan element portala i ovo treba zaustaviti. I komentare i ocjenjivanje..

    • funky0308

      @funky0308, 23.10.2020 - 20:13

      Haha… nisu hitan element portala nego bitan element portala 🙂

  • jrus7000

    28.10.2020 - 11:58

    Jel zna netko jel postoji obrana u ovoj igri?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?