HCL.HR

FIFA 19 bit će transparentna oko paketića za Ultimate Team mod

Zoran Žalac 30.06.2018.   •   3 komentara


Velika promjena dolazi u popularni Ultimate Team mod za Fifu 19. Igrači će od sada znati kolike su im šanse da dobiju ono što bi željeli dobiti.

Ranije ove godine Belgija i Nizozemska složile su se oko toga da se neke videoigre protive njihovim zakonskim odrednicama o kockanju. Po tom zakonu serijal FIFA igara jedan je od “krivaca” jer je se radi o igrama koje mogu kupiti i igrati djeca starija od tri godine, a zatim u njima mogu trošiti stvarni novac bez da znaju što će za njega dobiti. Electronic Arts je izjavio kako se ne slaže da u FIFA igrama postoje elementi kockanja, jer nije kockanje ako korisnik uvijek nešto dobije, a pritom ne može iskeširati dobiveno (barem ne službenim putem).

Međutim, čini se kako su nam Belgijci i Nizozemci svima učinili uslugu jer je EA Sports bio prisiljen učiniti neke izmjene za Fifu 19. Izmjene su male, ali bi mogle biti itekako značajne, a vežu se uz transparentnost oko šansi za dobivanje nagrada unutar FUT paketića.

Do sada smo za svaku vrstu paketa otprilike znali što sve u njemu možemo dobiti – primjerice 12 predmeta i jednu rijetku karticu. No, u Fifi 19 to će biti dodatno istaknuto pa ćemo npr. u postotku znati koja nam je šansa da izvučemo neku vrlo vrijednu karticu iz paketa. Šanse će za osvajanje ostati iste, ali sada će se ipak službeno znati iznose li one pet, sedam ili deset posto. Neke kalkulacije oko toga već su postojale, ali su uvijek bile neslužbene.

Doduše, nije još jasno do koje će razine šanse za osvajanje biti otkrivene. Vjerojatno nećemo imati informaciju koliko ćemo dobiti kartica nogometaša, a koliko ostalih stvari; no već je i ovo nešto što su fanovi Fife priželjkivali duži niz godina.

Komentari (3)

  • chupacabra1

    30.06.2018 - 12:25

    Katastrofa, gaming je spao na najniže grane ikad. Već vidim kako hrpa polumozaka sastanči do dugo u noć dok “rade” na igri smišljajući načine da povećaju broj mikrotransakcija, a kvaliteta samog sadržaja je u dvanaestom planu. Čude me jedino ljudi koji još uvijek kupuju taj šit.

  • TheGreatIdiot

    30.06.2018 - 15:40

    Svaka čast svima koji uplaćuju za mikrotransakcije. Jedan veliki bravo.

  • movie

    01.07.2018 - 09:57

    Ovo je druga riječ za čisto sranje. Možeš potrošiti 1000 eura i ne dobiti ništa ili možeš potrošiti 2 milijuna coinsa i dobiti karinu. To je problem a on neće biti riješen time što će mi pored packa pisati 1% šansi da ću dobiti recimo suareza. Ako tvrde da ovo nije kocka onda bi svakom igraču na potrošen određeni iznos coinsa trebali dati nekog vrijednog igrača. O potrošenim stvarnim novcima da ne govorim. Ovo što radi ea je čista pljačka igrača. Ne znam postoji li veća pljačka od ove u industriji video igri.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?