HCL.HR

Final Fantasy 7 remake će se igrati osjetno drugačije

Juraj Bevandić 02.08.2015.   •   5 komentara


Square Enix je još jednom podvukao kako će remake Final Fantasy 7 biti potpuna prerada sa značajnim promjenama, a ne samo grafičko poboljšanje.

Svi koji se nadaju navali nostalgije kada Square Enix napokon izda Final Fantasy 7 remake mogli bi biti iznenađeni onime što vide. Radi popularnosti i kultnog statusa originala, direktor studia Tetsuya Nomura je neumorno ispitivan i intervjuiran. Naravno, svi su pokušali izvući što više detalja o preradi FF7, a gospon Nomura se nije pretjerano suzdržavao.

Priznao je kako to neće biti samo grafički poboljšana igra, već će i gameplay doživjeti ključne promjene. To opravdava činjenicom da novi lijepi 3D modeli poput Clouda i Barreta izgledaju pomalo bizarno u starom sustavu u kojem čekaju na svoj potez, skoče u napad i onda se istom putanjom vrate na mjesto.

Nismo sigurni što to točno znači za sustav borbe, jer je Nomura tu odlučio povući crtu, ali je dodao kako ne žele još jedan HD port igre nego definitivno potpuni remake. Utješio je fanove ipak izjavama da neće pretjerati te da daju sve od sebe kako bi zadržali duh originala, pogotovo što se tiče priče.

U razgovoru s Official Playstation Magazineom je rekao „Unatoč tome svemu volio bih razjasniti da nećemo igru pretvoriti u pucačinu ili nešto takvo. Unijeti ćemo dramatične promjene, ali cilj nam je da bude prepoznatljiva.“

Jedva čekamo vidjeti kako napreduje projekt i što će se točno promijeniti, a prema naznakama prve značajnije informacije mogli bismo dobiti krajem godine.

Raduju li i vas najavljene promjene ili biste radije da su ostali 100% vjerni originalu?

Komentari (5)

  • kaisersephirot

    02.08.2015 - 17:23

    Nemam ništa protiv promjena, nadam se sustavu borbe sličnom onome iz FF12 s većom potrebom za izmjenom komandi

    • cwenda123

      @kaisersephirot, 02.08.2015 - 19:07

      Slažem se,a ako i fail-aju original će uvijek ostat u srcu i biti će zapamćen

  • lahvos

    02.08.2015 - 18:22

    Hm, nisam bas optimistican, nekak mi izgleda kao da ce biti borba slicna kao u 13-ci i izbacen dobar dio price, to jest sidequestova….

  • Red Falcon 2

    03.08.2015 - 00:07

    Moždaborba bude kao ovaj u XV?

    • WaT30

      @Red Falcon 2, 03.08.2015 - 11:17

      Upravo tako. Ne kuzim kako svi misle da ce biti kao 12 ili 13….

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?