HCL.HR

Firewatch će poslužiti kao inspiracija Blair Witchu

Pero Mlinar 25.06.2019.   •   5 komentara


Blair Witch je nadolazeći horor naslov koji će po riječima tvoraca iskoristiti Firewatch kao inspiraciju, između ostalog.

U središtu igre Firewatch nalazio se jedan naizgled vrlo jednostavan problem – kako ispričati dobru priču, a da se pritom izusti samo ono najbitnije? Jer kako stvari stoje, glavni lik u srce šume u Coloradu dolazi s vrlo isključivim ciljem – pronaći izolaciju. Kad se pak oko njega počnu zbivati prijeteći događaji pomoć može pronaći samo u dvjema stvarima. Walkie-talkieu te glasu žene, smještene u tornju njemu fizički nedostupnom. Oni povremeno razgovaraju. Inače je sam.

Tvorce Blair Witcha upitali su ovih dana koji će im naslovi poslužiti kao inspiracija pri gradnji vlastite priče. Svi oni u kojima se hoda kroz šumu, rekli su oni i valjda se nacerili u sebi. Ali slab je to odgovor, previše očit – novinari su htjeli znati više. Prvo su se tvorci sjetili Slender Mana, ali činjenica je da tamo i nema neke priče. Firewatch je bio drugi izbor.

“Iako ta igra nije strašna i zapravo je više naslov u kojemu se istražuje misterij, bilo je super istraživati mehanike, način na koji se priča odmotava, ritam”, rekli su. Dotaknuli su se odmah i nekih drugih uzora u kojima, istina, nema šume, ali ima šetnje. Outlast i Silent Hill trebali bi tako biti značajni inspirativni materijal. Isto vrijedi i za film The Blair Witch Project, iz 1999. Sama igra inače izlazi 30.8. Ako volite šetnju, bilježite datum.

Označeno sa: ,

Komentari (5)

  • karlod1997

    25.06.2019 - 20:43

    logično, u obe igre je oko 90 posto šuma, stabala, stijena i sličnog okoliša

  • Strahinja Radonjic

    25.06.2019 - 21:12

    Predivna igra, prešao je preko 5 puta. Kada će se Firewatch 2 desiti? 🙁

    • vuglaaa

      @Strahinja Radonjic, 25.06.2019 - 22:02

      Uskoro dolazi in the valley of gods ☺

    • sedf

      @vuglaaa, 26.06.2019 - 12:08

      Baš,gde su novosti o toj igri, zadnje sam čuo da Valve kupio studio

    • Strahinja Radonjic

      @vuglaaa, 26.06.2019 - 15:29

      Pa hoće li doći skoro? Kad je trailer iazašao, ni ne sećam se više. Samo znam da će dosta napredniji od Firewatch-a biti. U Firewatch-u nismo ni jednog živog čoveka videli. ?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?