HCL.HR

Football Manager 2024 brzo je postao najuspješnija igra u svom serijalu

Zoran Žalac 04.01.2024.   •   1 komentara


Kreatori serijala Football Manager pohvalili su se da su zadnjom igrom postavili rekord u broju igrača. Football Manager 2024 već je sada najigraniji u serijalu.

Football Manager 2024 je na svim platformama kombinirano došao do ukupno šest milijuna igrača.

Razvojni studio Sports Interactive slavi činjenicu da su do tog rezultata došli znatno brže nego u slučaju prethodne igre. Football Manageru 2023 trebalo je više od devet mjeseci da dosegne šest milijuna igrača, dok je verzija za 2024. to uspjela za manje od dva mjeseca, tj. 59 dana.

U igri je do sada odigrano više od 250 milijuna utakmica.

Naravno, ovdje se ne radi o prodajnim rezultatima igre. Football Manager 2024 bio je prvo izdanje svog serijala koje se pojavilo na čak tri pretplatničke usluge odmah po lansiranju. Na PC-ju i Xboxu mogao se igrati kroz Game Pass pretplatu, dok su mobilne verzije bile dostupne uz pretplatu na Apple Arcade i Netflix.

Podatke o prodaji nemamo, no od ranije znamo da su igre iz ovog serijala ostvarivale milijunsku prodaju. Serijal je do 2021. godine prodan u 33,3 milijuna primjeraka.

Komentari (1)

  • SanKa

    05.01.2024 - 10:06

    ocekivano. ovaj ja zaista najbolji dosad, iako ima jos mjesta za napredak. postoje neki AI problemi u interakciji s igracima , klubovima koji su isti 10+ godina i bas smetaju. SI boli kifla jer nemaju konkurenciju, ali nadam se da ce i to fixati. Iduca godina ce bit velika, Unity engine dolazi.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?