HCL.HR

10-minutni prikaz Forspokena napokon je dobro objasnio kakva je to igra

Zoran Žalac 25.08.2022.   •   10 komentara


Nadolazeća next-gen ekskluziva Forspoken dobila je desetominutni prikaz gameplaya i pojasnila kako će izgledati jedna od misija u igri.

Nedavno je Square Enix na Twitteru imao mali fijasko zbog reklamnog spota za Forspoken, koji se svim silama trudio prikazati igru kao cool stvar pa su ga svi ismijavali. Istaknulo je to problem koji Square Enix ima s marketingom ovog akcijskog RPG naslova, činjenicom da sama struktura ove igre nije jasna većini igrača. Srećom, sad to više ne bi trebao biti slučaj.

Forspoken je dobio 10-minutni gameplay video koji pojašnjava osnove igre dosta razumljiv način. Doznali smo tako da će igra biti podijeljena na sigurnu zonu i divljinu. Jedna od sigurnih zona bit će grad Cipal, a ondje će junakinja Frey dobivati nove zadatke, trgovati predmetima i sl. Jedna od divljih zona zvat će se Praenost i ondje neće biti prijateljskih lica nego samo neprijatelja koji nas napadaju.

Po divljini su razbacane škrinje s predmetima i materijalima za crafting ili trgovanje, a osim njih skupljat ćemo i manu za otključavanje novih čarolija. Kako je Forspoken igra otvorenog svijeta, naravno da i ovdje imamo tornjeve pomoću kojih se skenira okolina i otkriva točke interesa. Igra će imati sustav opreme, a različitu odjeću moći će se nadograđivati na posebnim lokacijama koje služe i kao mjesta za odmor.

Sve u svemu, na kraju nema velike misterije – dobar dio ovoga prisutan je u svim drugim igrama otvorenog svijeta. Izdiže li se Forspoken iznad takvih igara, vidjet ćemo 24. 1. 2023.

Komentari (10)

  • Enrubius

    25.08.2022 - 11:20

    Znači klasika otvorenog svijeta. Treba vidjeti kad izađe što će biti. Lijepo izgleda, ali nisam vidio ništa posebno što bi me “navuklo” na igru. Nabavit će se vjerojatno na popustu.

    • MAJSTOR RINGO

      @Enrubius, 25.08.2022 - 22:50

      Iskreno u vezi ove igre nisam uopste optimista, barem ono sta sam video do sada, graficki ovo apsolutno ne izgleda next gen, cak sto vise grafika mi izgleda i pomalo smecasto za jedan AAA naslov u 2023, koji je radjen za current gen, na stranu grafika, i svet mi deluje dosta ispraznjen sa nekim mehanika koje smo vidjali u zilion drugim igrama.
      Slazem se, kad bude na nekom debelom popustu moze probati!

    • moordrak

      @MAJSTOR RINGO, 26.08.2022 - 07:29

      Previše očekuješ i slabo vidiš, nemoj se ljutiti. Usmjeri pozornost na fluidnost pokreta i kako to sve izgleda “u letu”. Analiziraj malo bolje detalje poput recimo one vodene kugle i particle dispersa kod eksplozija, pogledaj sjene i detalje na likovima/zgradama. I da, gledaj jubitubi u višoj rezi, a ne ovoj za ekrane na krumpirima. Tehnički, igra izgleda odlično. Onaj drugi dio, a to je popunjenost svijeta, a gle, neće ti pokazati baš sve u ovakvim kratkim trejlerima.

    • MAJSTOR RINGO

      @moordrak, 26.08.2022 - 08:30

      Ma ja vidim odlicno druze, ma nema ljutnje, ja uvek volim da polemisem cak iako se ne slazemo, samo da to bude normalna konverzacija, gledao sam ovaj video na dosta dobrom tv-u 55 incha u 4k, samo prvi video forspokena je bio zaista odlican, posle se islo u downgrade, ovaj i onaj pre njega, katastrofa za neki AAA naslov u 2023, prvo video sam sve to, nista spektakularno, pa to si imao u GOW iz 2018, mozda i bolje, sve te kreature i partical efekte i slicno, ali ok, pristojno izgleda ajde to, kretanje glavnog protagoniste je ok, nemam zamerke, ali nista epohalno, to imas i u drugim starijim naslovima koliko hoces, ono sto mi bode oci je generalno osvetljenje u igri, ono je katastrofa, teksture takodje, zgrade, enterijer takodje, NPC -jevi su neprirodni, kao roboti, lipsync ocajan, po meni za naslov koji je samo za PS5 u 2023, ovo izglega ocajno generalno. Videcemo ostalo gameplay, pricu, ako to bude vrhunski, meni licno nije toliko bitno da sve puca od vrhunske grafike!

    • moordrak

      @MAJSTOR RINGO, 26.08.2022 - 09:35

      Downgrade? Nekako ne vjerujem. Ne bi se igrali sa prvom većom ps5 ekskluzivom. Gle, moguće je sve. Gledao sam sve do sada objavljene filmiće i nisam baš osjetio tu nekakavu razliku na koju se referiraš. Kad smo kod razlika, jedina bitna je, između ove i prijašnje generacje konzola, framerate. PS5 može gurati više. Osim RT-a (koji se također da simulitrati i bez posebne hardverske podrške), već se godinama ništa nije toliko drastično mijenjalo. RT na kraju nije nova tehnologija. Novo je što smo napokon dobili hardver dovoljno snažan za vrćenje specifične matematike u realnom vremenu ne nekakvom renderu. Ono što se danas vrti u “letu” je stvarno impresivno. Hardverski, ne patiš li od milijun frejmova po sekundi, hardver PC-a ( i konzola) star pet godina dan danas može vrtiti većinu igara u 1080p rezi na high bez problema. I moći će još 5 godina 🙂 Hardveraši se vole pohvaliti moćnim igračkama u nebesima. Nu, za to vrijeme, na planetu zemlji, uistinu nemaš potrebe za 600FPS-ova u Fortnajtu… (ako me razumiješ što mislim reći ) Evo RTX40x serija samo što nije, a tek smo pravo iskoristili GTX10x. Prebrzo to oni guraju,a žao mi je što ću to reći, budale se pecaju.

    • MAJSTOR RINGO

      @moordrak, 26.08.2022 - 10:56

      Meni prvi video bio ono TOp Notch, ali ok, slazem se, spomenuo si RT, to i nije nista epohalno, na PC to imas odavno, jeste za konzole. I taj RT nije dovoljno jos implementiran na konzole, village, spiderman remaster ga ima i mozda jos par naslova.
      Ono sto ce biti revolucionarno je to sto donosi UE5, tacnije LUMEN i Nanite.
      Ja sam ti druze konzolas u srzi, igrao sam povremeno i na PC-ju najvise na Lap topu, i dan danas imam solidan lap top ali ga ne koristim za igre vec za neke druge stvari, kazem u srzi sam konzolas i to oko 23-24 godine, od PS1 kada sam ga uzeo 98′ mislim, ne secam vise ni ja, pa do dana danasnjeg, ne racunam one terminatore devedesetih kada smo imali kao skroz mali klinci ovde na Balkanu, jbg. kriza, inflacija, a to je bila valjda kopija Sege ili pitaj boga cega.
      Tako da meni taj FPS nije uopste bitan, ne patim od toga, 30 stabilnih je ok, 60 da i ne govorim, najvise zbog toga sto ne igram kako si spomenuo fortnite, ili cod, bf i slicne multipleyer igre, samo single player igre i to po par sati dnevno, naravno kada imam vremena.
      A jbg. brate uvek ce biti onih pacenika koje ce trositi novce, neka, njihovi novci, njihova stvar. Ja necu sigurno😁

    • Demon90

      @Enrubius, 25.08.2022 - 23:40

      A vjerovatno slicno. Ipak pricekam prve recenzije I onda odlucim. Ideja me privlaci al sve ovisi od realizacije

  • moordrak

    26.08.2022 - 07:38

    Ovo izgleda vrlo igrivo. Budemo nabavili.

  • Salty_BOI

    26.08.2022 - 12:07

    Izgleda bas dosando

  • Veseleilo

    26.08.2022 - 19:00

    Osim odvratnog konzolaskog interfejsa, ostalo izgleda dobro.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?