HCL.HR

Fortnite je prošlog vikenda imao najbolji dan u svojoj povijesti

Zoran Žalac 06.11.2023.   •   16 komentara


Fortnite je jučer istovremeno igralo najviše igrača u povijesti, a nakon dugo vremena gledanost je ponovno skočila i na streaming platformi Twitch.

5,8 milijuna igrača u jednom je trenutku jučer bilo aktivno u Fortniteu, što je najveća zabilježena razina aktivnosti otkako ta igra postoji. Od toga je skoro četiri milijuna igrača igralo Battle Royale mod, milijun igrača bilo je u Zero Buildu, a ostali u Creative, Save the World i drugim modovima.

Ovakav je rekord za Fortnite došao nakon što je igra jučer vratila staru mapu koje nije bilo od 2019. godine.

Osim aktivnosti u igri, Fortnite je narastao i na streaming platformi Twitch, gdje je skočio iznad Valoranta, Counter-Strikea i League of Legendsa te je, za sada, vratio titulu najgledanije igre na Twitchu. Ruku na srce, to i nije izravna zasluga same igre koliko streamera. Dobar dio publike ionako gleda što god streameri u tom trenutku igraju, a tek manji dio gledatelja ciljano traži specifične igre.

Fortnite OG sezona, kako ju u Epicu nazivaju, trebala bi trajati samo tijekom ovog mjeseca. Međutim, vjerojatno se ni u Epicu nisu nadali ovakvom odazivu igrača pa nije isključeno da će možda produžiti boravak stare mape u igri.

UPDATE: Iz Epica su otkrili kako je subota bila najbolji dan u povijesti Fortnitea. Igru je zaigralo sveukupno 44,7 milijuna igrača, a na igranje je kolektivno potrošeno 102 milijuna sati.

Komentari (16)

  • soypi

    04.11.2023 - 15:30

    Počeo i Fortnite na nostalgiju privlačiti igrače -.- Tako sam i ja počeo razmišljati kako polako da odustanem od gaminga, igram rdr2 i razmišljam kako to više nije to, možda su najbolji dani bili dok sam bio klinac, nije do igara, do mene je… Ali onda sam upalio elden ring. I još sam tu, dobro je… Ipak je do igara bilo. Možda je u ovom slučaju stvarno do mape.

    • Nemanjazzz

      @soypi, 04.11.2023 - 15:47

      moguce da ti ne odgovara tempo rdr2. U vise navrata mi se desilo da skinem igru i ako treba da hodam u igri do lokacije duze od 30ak sekundi krenem da razmisljam kako gubim vreme i obrisem je. A tu su pak druge igre kao sto je dragons dogma ili dark souls remastered gde igras po 4-5 sata jer je napredak u igri zarazan. Samo ti se promenio ukus i mozda imas manje slobodnog vremena pa gledas da ga sto bolje iskoristis pa ti ne prijaju igre gde ti treba 10ak minuta da dodjes do misije.

    • mocii

      @Nemanjazzz, 04.11.2023 - 17:07

      Upravo to, dosta nas ne podnosi svojevrsne walking simulatore gdje ne 80% gameplaya samo odlazak od a do b. Tu bas dobijes osjecaj da gubis vrijeme. “Igra” se sveda na cutscene i pricu plus 80h hodanja/jahanja/trcanja.

    • moordrak

      @soypi, 04.11.2023 - 18:18

      Probaj promijeniti žanr igara, možda pomogne 🙂 Svi volimo RPG-ove, dobo, možda ne svi ali velika većina gejmera. RPG-ovi su uglavnom skriptirani, predvidljivi, možda pomalo dosadni, neizazovni. Složiti ćeš se, traže jako puno vremena i nisu predviđeni za igranje na brzinu. Čast izuzecima. Vrijeme je opaka valuta. Što si stariji, imaš je sve manje i manje. Evo, sam si rekao da ti je elden ring napet. Zašto? Rekao bih neizvjesnost. Svaka borba u njemu podiže razinu dopamina jer nikad ne znaš što te čeka iza sljedećeg zida. Zapravo znaš, ali dobiješ po tamburi ako se previše bahatiš. Pravo je zadovoljstvo ostati živ. Slično iskustvo daju MP igre. Kada igraš protiv živog igrača, osjećaj postignuća je posve drugačiji. Kod mene pale i one “puzlaste”, kratke ali slatke igre tipa Hue, Trine, Little Nightmares,Spirit Of The North,Ori And The Will Of The Wisps, Braid, Return of the Obra Dinn, Arise: A Simple Story, Creaks, Limbo, naš Talos Principle, Ima toga. Iako i sam često peglam po RPG-ovima, ponekad treba malo izaći iz zone komfora 🙂

    • Nemanjazzz

      @moordrak, 04.11.2023 - 19:14

      Rogulike je isto dobra promena zanra. Iako radis sve isto dobar je gameplay loop. Jos kad se dodaju rng elementi kao sto su powerup-ovi i oruzje svaki put je malo drugaciji

    • Daky_13

      @moordrak, 05.11.2023 - 09:14

      Ne znam nekako ja volim te “spore igre”(ako su kvalitetne) kao sto su RDR 2,Death Stranding.Mozda sam jedan od retkih ali znam da cenim takvu vrstu igara i znam da uživam u njima na tenane.Na primer RDR 2 je jedna od mojih omiljenih, prešao sam je 3 puta do sada.Fancinantno je to što ima brdo aktivnosti,na njih možeš izgubiti i do jedne gejming sesije.Mislim da nije igra spora nego realna i u vezi kretanja i svega u njoj,samo što ljudi nemaju živaca ali vecinom ne znaju to ceniti.Sto se tiče putovanja od tačke A do tačke B nikada i nisam koristio fast travel,jednostavno mi je uživanje jahati u toj igri sve je tako realno,nikada ne znaš na šta ćeš naleteti,možda ugrabis i neku mini misiju.Simulacija lova i održavanje tvoj “najboljeg druga”konja takođe je zadovoljstvo.Na kraju jednostavno ne volim ništa na brzinu kao i u životu,jer ne znam i ne mogu tako uživati.

    • djosic85

      @Daky_13, 06.11.2023 - 20:15

      Slažem se potpuno. Uostalom rdr2 ima fast travel, onaj vlak i uopće ne mora igra bit spora. Gore je netko napisao da mora hodat puno… Koliko se sjećam jedino se mora hodati u kampu bande, nigdje dalje.

    • Daky_13

      @djosic85, 07.11.2023 - 01:32

      Pa sta da ti kažem neki kao da troše svoje noge😀90%njih pogotovo klinaca igra na brzinu tuc muc bum tras.Nikad tako ne bi ni uzeo djoistik u ruke.Strpljenje je dar(u bilo čemu) ,a to nema svako i hvala Bogu na tome

    • PrydaCro

      @soypi, 04.11.2023 - 23:04

      Elden je cudo, mene Nintendo drzi i From Software.

    • Agent

      @soypi, 06.11.2023 - 10:12

      “I još sam tu, dobro je… Ipak je do igara bilo. ” ne ipak je i dalje do tebe

  • Nemanjazzz

    04.11.2023 - 15:48

    Mene nesto ne radi nostalgija. Igrao sam u drustvu tih prvih 5-6 meseci fortnite skoro svaki dan. Bilo je lepo al je proslo, nemam neku zelju da se vracam

  • Darac83

    04.11.2023 - 19:17

    Voljeli ga ili mrzili, neuništiv je… 😂

  • Agent

    06.11.2023 - 10:15

    Nešto im slabo ide s tim creative modom.

  • Hadvar

    06.11.2023 - 11:49

    ha, kad nemas ideje za nesto novo, ciljaj na nostalgiju. To je spasilo WoW.

  • Cros80

    06.11.2023 - 13:30

    Jer oni racunaju da klinci u skoli nisu bili prosli tjedan ?😅

  • Otrovna_peCurka

    11.11.2023 - 12:27

    Rak gaming – fortnite !

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?