HCL.HR

Povratak OG mape u Fortnite privukao je rekordan broj igrača

Zoran Žalac 03.11.2023.   •   4 komentara


Lansirana je nova sezona u Fortnite Chapteru 4 te je u igri ponovno originalna mapa kakvu je Fortnite imao prije pet godina.

Epicov plan za privlačenje igrača u Fortnite ponovno se pokazao uspješnim. Danas je lansirana nova sezona u kojoj je glavna novost povratak stare (OG) mape koja nestala iz opticaja nakon 2019. godine. Val nostalgije zapljusnuo je igrače te prema statistikama stranice Fortnite.gg, igru u ovom trenutku igra rekordan broj igrača – 3,9 milijuna ljudi istovremeno je aktivno u Fortniteu.

Treba naglasiti kako nisu svi ti igrači tu zbog OG mape: neki igraju Save the World, Creative i druge vrste modova. Međutim, ne bi nas čudilo da i Battle Royale mod uskoro postavi novi rekord jer su poznati streameri brže-bolje zajahali val nostalgije.

UPDATE: U međuvremenu je apsolutno probijen rekord te je igra po prvi put prešla pet milijuna istovremeno aktivnih igrača.

Povratak stare mape inače je prvo takvo “vraćanje u prošlost” za Fortnite. Druge battle royale igre, poput Warzonea, PUBG-a i Apex Legendsa, imaju čestu praksu rotiranja i osvježavanja starih mapa. Taktika “prodavanja nostalgije” isto tako nije nova u industriji igara, za što je dovoljno pogledati World of Warcraft koji od 2019. funkcionira na dvije razine: standardna i Classic verzija za one koji žele igru kakva je bila prije.

Komentari (4)

  • Crow89

    03.11.2023 - 17:57

    To treba i Warzoneu. Povratak Verdanska. Ili barem opcija da se može opet i ta mapa birati ali da ne mijenjaju ništa od prve verzije

  • darknes5

    03.11.2023 - 18:34

    5 minuta se mora cekat za igranje..

  • NikolaS

    04.11.2023 - 12:44

    Ma, sve je to super, ali su totalno upropastili trčanje i skakanje.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?