HCL.HR

Fortnite se mijenja, više se neće pucati samo po drugim igračima

Zoran Žalac 24.09.2019.   •   23 komentara


Epic Games je poručio kako će u idućoj sezoni Fortnitea dodati botove koji će igračima dati više šanse da poboljšaju svoju vještinu igranja.

Od iduće sezone Fortnitea na mapi se nećemo boriti samo s drugim igračima već i s računalno kontroliranim protivnicima, odnosno botovima. Točnije rečeno, ako Fortnite igrate već duže vrijeme, onda botove vjerojatno nećete sretati, ali ako ste novi i tek ste krenuli s igranjem, igra će vas spajati u mečeve gdje će vam botovi dati malo više šanse da razvijete vještinu igranja.

Razlog za uvođenje računalnih protivnika je upravo u tome što Epic Games ne želi da igra spaja početnike sa iskusnim igračima. Botovi će stoga biti dodani kako bi novi igrači imali zabavnije iskustvo u početku, a budu postajali sve bolji u igranju, tako će sve rjeđe viđati botove u svojim mečevima.

Ipak, važno je napomenuti da botovi neće biti prisutni na kompetitivnim playlistama.

Što se tiče iskusnijih igrača, njih će igra od verzije 10.40 pomoću matchmakinga spajati s igračima slične vještine. Ta će promjena biti uvedena postupno, po regijama, te će ju Epic Games nadgledati jer je moguće da se neće svidjeti baš svima.

Komentari (23)

  • Petar Marjolovic

    24.09.2019 - 10:27

    Igrao sam fortnite učestalo od sezone 2 do sezone 5 kad sam sve manje igrao da u 9 i 10 sezonu nisam ni ušao. Igru su upropastili baš zbog toga što žele “novim igračima dat šansu”. Od jednostavne igre oni su napravili zimski dio, pustinju, mogućnost da se igrači bustaju kroz ogromne futurističke krugove. Uveli su mekove, maknuli sva dobra oružja i stavili neka idiotska. Dodali tonu idiotskih vozila. Dodali ogromni vulkan, maknuli sva dobra mjesta za slijetanje i stavili neke baze, raketne pogone i razna futuristička sr**a

    • tryon

      @Petar Marjolovic, 24.09.2019 - 11:22

      jel ovo sarkazam ili?

    • Petar Marjolovic

      @tryon, 24.09.2019 - 11:32

      Apsolutno ne

    • DrunkO_OMonkey

      @Petar Marjolovic, 24.09.2019 - 12:02

      Nista, drzi se ti coda i battlefielda di se placa sve pa cak i oruzja i nema skoro nista napretka nego se svake godine izbaci nova igra pa kupuj. Di se developeri vise ne trude pomoci novacima i privuci vise igraca na 1 igru nego seru novu svake godine i svake godine je sve gora i sve vise ti stavljaju matchmaking da ti bude lakse ako puno placas oruzja. Jer nedaj boze da ubace malo botova da noobici vise uzivaju. Jer nemozes ti razviti svoj skill da igras u svohem rangu nego mozes samo pocetnike tuci. Uzivaj.

    • Petar Marjolovic

      @DrunkO_OMonkey, 24.09.2019 - 12:14

      Ko kaže da ja igram cod i battlefield? Slažem se s time što si napisao ali ja ne igram te igre. Je li tim svojim komentarom nastojiš opravdati glupost fortnitea. Ako su cod i battlefield napravili grešku ne znači da fortnite ima opravdanja za to. Mislim da sam na hcl.hr-u imam najveće pravo govoriti o fortnite jer sam u igri proveo preko 300h ako ne i 400 h. Ja sam uvijek više spadao u onu noob kategoriju ali i dalje mislim da nije pošteno prema boljim igračima. Fortnite će uvijek imati lijepo mjesto u srcu jer sam preko njega upoznao puno ljudi i imao puno zabave ali granica njihovih idiotskih updejtova mora postojati a kod mene su već odavno prešli tu granicu.

    • DrunkO_OMonkey

      @Petar Marjolovic, 24.09.2019 - 12:28

      Da ali ako dosada nisi skuzio, poanta fortnitea je u tome sto stalno nove stvari rade, normalno da bude nesto sto se nece svima svidjet. Cod sam ti dao kao primjer igre koju izbace i nista se ne mjenja osim oruzja koja su stara al oni kazu da su nova pa moras platit. Zato ako nevolis promjene sam ti dao taj primjer sto da igras, jer fortnite je i krenuo kao novina(battle royale a ne tdm ili s&d itd). Poanta fortnite je da se stalno osvjezava novim sadrzajem i promjenom mape i isto kao svaka druga igra treba non stop nove igrace jer starima kad tad dojadi jedna te ista igra ili neke promjene(primjet si ti) i zato treba radit na tome da se konstantno nabavljaju noobici i tako se odrzava player count

    • Petar Marjolovic

      @DrunkO_OMonkey, 24.09.2019 - 12:36

      Baš vidimo kako je fortnite održao broj igrača… U prvih 4-5 sezona su apdejtovi bili sve bolji i bolji. U 6 sezoni im je nestalo inspiracije pa su sva oružja uzimali iz “save the world” moda. Apdejtovi su postajali lame i epic nije slušao igrače. Poželjno je da se igra apdejta ali u granicama normale što se sad ne može reći za fortnite.

    • PeroPoplava

      @Petar Marjolovic, 24.09.2019 - 14:48

      Nazalost, ja imam preko 450 h ako ne i 500h ???, igrao od day one do 6 sezone od tad igrica propala te se slazem sa svime sto si rekao

    • Pararera

      @Petar Marjolovic, 24.09.2019 - 12:42

      Žao mi je Grisija što ga nema više.
      Al najviše me živcira kad dodaju neko oružje, i nakon dva mjeseca ga vaultaju. Fali mi onaj boombox, itd…
      Smeta ni isto što se većina kilova dobije tak da ideš u “betl” i to je to. Stalno skakutanje, build, sačma i to je to… Probao Apex, Fr obrisao. Onak igra ima 40 gb. Nit je to šta veliko nit išta. 40 gb…

    • Petar Marjolovic

      @Pararera, 24.09.2019 - 13:01

      Maknuli su toliko legendarnih mjesta, mislim da je to većinom utjecalo na to da prestanem igart.. Maknuli su anarchy, promijenili riteyl rowe, Maknuli su one factory-e u donjem lijevom uglu mape, loot lake su uništili… Ima još dosta toga.

    • SonOfZeus

      @Petar Marjolovic, 24.09.2019 - 13:34

      Factory su vratili.

      Nego, upravo to sto je tebi negativno je debeloj vecini pozitivno.
      Fortnite, ma sto neznalci govorili, je vjerojatno najjaca online igra na svijetu sto se tice redovitih promjena, novim tema i gameplay dodataka. Cilj svega toga je upravo monotonost. Ako igras uvijek identicnu mapu iz dana u dan – mjesecima – eventualno ce ti dosadit. Primjerice zone koje mjenjaju temu odredene lokacije su cudo i ultra zabavne. Recimo zona koja ti automatski regenerira shield i pretvara sve u borderland artstyle, zona gdje sa cucnjem se pretvaras u random prop, zona gdje nema gradnje i dobivas western obleku i prevladavaju revolver gunfightovi…Epic zna sto radi, i kao netko tko takoder igra od druge sezone i nije noob, to je jedini razlog zasto se svake sezone vratim. Isto vrijedi za oruzje, i mijenjanje itema – dodaje nove gameplay elemente sto na kraju krajeva tebe prisiljava da se prilagodis.

    • Petar Marjolovic

      @SonOfZeus, 24.09.2019 - 13:39

      Epic se mora prilagođavat nama, ne mi njima. Siguran sam da govorim za 70% fortnite igrača. Epic je izgubljen i ne zna šta da radi osim da daje lovu za marvel i batmana da im budu u igri. Kažete mi da su promjene koje epic radi pozitivne i da ih svako voli a fortnite od početka battle royala nije imao manje igrača nego sad.

    • Mah

      @Petar Marjolovic, 24.09.2019 - 14:00

      Zar batman i marvel ne plaćaju epicu jer im radi reklamu?

    • DrunkO_OMonkey

      @Mah, 24.09.2019 - 14:09

      Normalno da ima manje igraca, pa jbt pogle koliko je fortnite star a opet medu top igrama. Upravo iz toga razloga sto mjenjaju i cine sve svjezim. Stare igre ostaju u starosti i rado ih se prisjetimo, ali da cemo zato se vratit na njih i samo njih igrati godinama? Mislim da necemo. Zato budi ti bez brige, fortnite radi dobro i zna sto radi. To sto se tebi i nekima ne svidaju promjene to je druga stvar. Svi streameri su se bunili ko manijaci da combat shotgun ne valja. A sada neznaju sto ce bez njega. Ljudima je u krvi da ne vole promjene ali ih na kraju prihvatimo i shvatimo da je tako bolje. Isto kosto cemo morat prihvatit promjene sa obicnih na el aute i dosta drugih promjena ako mislimo opstat na zemlji. Zato glavu gore i prihvati to sto je, a ako nemozes, brate ima mali milijon drugih igara koje te cekaju 😀 Pusti fortnite da radi svoje

    • Masterchief

      @DrunkO_OMonkey, 24.09.2019 - 16:43

      Po toj logici da je igra dobra ako je popularna nakon kojih godine-dvije, LOL bi bio remek- dijelo. Igra je do 5. sezone išla na bolje, a od tad se strmoglavi u rupu bez dna.

    • PrydaCro

      @Masterchief, 24.09.2019 - 17:19

      Dobro si rekao za LOL kako je ta igra propala cudo jedno.

    • PrydaCro

      @Masterchief, 25.09.2019 - 09:15

      I ne samo to bas zbog toga sto su isli bronze igracima prilagodjavat krenulo je sve nizbrdo. Prije se mogao carryat game sad skoro pa ne moguce a jedan trol ili noob ti skrsi game i ne mos dobit.

    • Petar Marjolovic

      @DrunkO_OMonkey, 24.09.2019 - 19:40

      https://trends.google.com/trends/explore?date=today%205-y&q=Fortnite

      Pogledaj ovo pa razmisli o tome što si rekao.

    • SonOfZeus

      @Petar Marjolovic, 24.09.2019 - 22:20

      Ne zna sto radi, a postali su odmah nakon steama najjaci launcher na svijetu. Fortnite najprofitnija igra na svijetu. Stvarno su amateri. Probaj napraviti igru koju ce igrati tisucu igraca u istom momentu, dok su oni u 3 mj imali 10 milijuna igraca aktivno u istom trenutku. Ne volis promjene, odlicno. I dalje u prosjeku najgledanija igra na twitchu.

    • Petar Marjolovic

      @SonOfZeus, 24.09.2019 - 22:41

      Ti ne shvaćaš poantu. Poanta je da je epic napravio zakon igru i apdejtoovali su je stalno ali SADA su zabrljali. Rekao sam da je izgubljen u SADAŠNJEM VREMENU i da ne zna kako će vratiti igrače. Voljeo sam fortnite ali sada je po meni glupost. A eto vidiš kako im padaju igrači pa očito da ja nisam jedini koji ne voli te, kako ih ti zoveš, zakon promjene koji su poboljšali igru i broj igrača???

    • Pararera

      @SonOfZeus, 24.09.2019 - 22:41

      Misli na onaj dole kod flush factorya. Koliko znam, nisu ih vratili već je (još) snijeg tamo. Nisu toliko lokacije problem već koliko to što vaultaju mal mal oružje. Recimo pumpu valtaju, uvedu combat. Priviknem se na combat(def. mi je bolja od pumpe), sam što sam navikao igrati s njome, vaultaju je i vrate pumpu. Lol…

  • p3rocro

    24.09.2019 - 15:33

    I ja se slazem do sezone 6 je bila super igra sad je previse toga i gubi se ona igrivost. Prije sam dane provodio na fortniteu sad ne palim.

  • tomekplejka89

    24.09.2019 - 15:55

    Ispravka…Ne zovu se to botovi nego Kinezi.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?