HCL.HR

Iz Fortnitea je izbačena stvar koja je najviše živcirala većinu igrača

Zoran Žalac 27.04.2019.   •   5 komentara


Fortnite od jučer u glavnom battle royale modu više ne koristi Siphon mehaniku jer je Epic uočio da ju 90% igrača ne voli.

Fortnite je trenutno najpopularnija igra iz razloga što broji najviše aktivnih igrača. No, popularna je i zbog toga što Epic Games aktivno vodi računa o tome što je u igri zabavno, a što nije. To dolazi uz određenu cijenu – čuli smo ovoga tjedna da su radni uvjeti u toj tvrtki dosta loši i da se radi i po stotinu sati tjedno. Osim na novom sadržaju, radi se i na konstantnom balansiranju igre, što dokazuje i jučerašnje ažuriranje koje je donijelo značajnu promjenu u osnovni battle royale mod.

Naime, Epic Games je primijetio kako sve više igrača odustaje od tog moda. Dubljim istraživanjem doznali su kako igrači smatraju da je igra postala previše intenzivna da bi bila zabavna, a kao glavni krivac za to prepoznata je Siphon mehanika. Ista je u igru uvela dobivanje zdravlja i štita za svaku eliminaciju, čime je Epic Games planirao povećati nagradu za izravnije i agresivnije igranje, no to im se odbilo od glavu.

Kako kažu, Siphon je donio korist vještim igračima, dok je 90% igrača njime bilo frustrirano do mjere da su prestali igrati glavni mod. Siphon je stoga izbačen iz igre, ali ne u potpunosti jer je i dalje dostupan u zasebnom Arena modu.

Komentari (5)

  • Bipsy

    27.04.2019 - 13:20

    Koliko vidim, ova igra ide u korist casual igracima te ja ovo gledam kao dobar potez. Ukoliko ljudi zele pokazati sto mogu, neka pokazu to u kompetitivnom modu gdje su igraci koji zaista zele pokazati iskustvo i znanje o igri. Uzmite u primjer Counter Strike i League of Legends. Dobar potez svakako!

    • microlightgames

      @Bipsy, 27.04.2019 - 14:10

      Fortnite je dobar potez od pocetka. Zabavlja odredjene ljude i drugi mogu uzivat

    • marjanovicut

      @Bipsy, 27.04.2019 - 14:15

      Lol zato i opstaje godinama, upravo nerfuju(oslabljuju) champa koji je prejak u nizim divizijama ali slab u kompetitivnom play-u.

  • SonOfZeus

    27.04.2019 - 15:58

    Ta mehanika je izbacena ima dva tjedna??

    • Maymun420

      @SonOfZeus, 27.04.2019 - 23:07

      Da,HCL ekipa valjda jos u zimskom snu 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?