HCL.HR

Iz Fortnitea su izbačene Modern Fortfare mape po uzoru na Modern Warfare

Zoran Žalac 06.04.2023.   •   0 komentara


Neki su korisnici u Fortniteu rekreirali sadržaje iz drugih igara, prvenstveno Call of Dutyja, no iz Epic Gamesa su tome jasno stali na kraj.

Fortnite Creative mod nedavno je dobio nove mogućnosti uz koje korisnici mogu sami kreirati svoje mini-igre unutar Fortnitea. S time su došla i neka nova pravila, koja nisu svi pročitali. A u pravilima stoji da nije dopušteno stvarati sadržaje koji se baziraju na drugim, zaštićenim igrama ili intelektualnim vlasništvima.

Usprkos tome, u Fortniteu su se zadnjih dana tako mogle pronaći replike nekih mapa iz Call of Duty igara, specifično Modern Warfarea. U planu je tako bio projekt zvan Modern Fortfare, no iz Epica su brzo reagirali te uklonili sve sadržaje vezane za Call of Duty. Navodno je reagirao i sam Activision, koji je kreatoru Modern Fortfare projekta izdao upozorenje.

Ovakvo što inače nije strana pojava kad god se igračima dopusti da sami kreiraju svoje sadržaje unutar igara. Primjerice, u znatno manje popularnom Dreamsu za PlayStation 4 svako malo možete pronaći Super Mario igre, koje u pravilu nisu dozvoljene.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?