HCL.HR

Fortnite sada javno pokazuje koliko igrača igra koju igru i mod unutar Fortnitea

Zoran Žalac 30.03.2023.   •   2 komentara


Od sada se u Fortniteu u bilo kojem trenutku može vidjeti koliko igrača boravi u kojem modu, odnosno igri, što će ići u prilog kreatora koji nastoje ostvariti zaradu kreiranjem igara za Fortnite.

Svi modovi u Fortniteu, ili možda bolje rečeno sve igre unutar Fortnitea, od sada imaju javni prikaz broja aktivnih igrača. Možete tako numerički vidjeti koliko je nešto popularno u stvarnom vremenu, odnosno u pojedinom trenutku.

Sami igrači od ovoga neće imati gotovo nikakve koristi, no ova je mogućnost zapravo ubačena za kreatore sadržaja unutar Fortnitea. Kako je ranije otkriveno, Epic Games će na mjesečnoj razini odvajati 40% svojih prihoda o prodaje predmeta u Fortniteu te će taj iznos podijeliti kreatorima čije su igre privukle najveći broj igrača. Stoga je radi transparentnosti cijelog procesa nužno da se konkretnim brojkama može vidjeti koliko je što popularno.

Ako ništa, ovo će dati jasniji uvid u “omjer snaga” glavnih Fortniteovih modova kao što su Battle Royale i Zero Build.

Komentari (2)

  • LegendaSvjetska

    30.03.2023 - 19:14

    Prema ovom screenshotu ima puno manje ljudi nego što sam očekivao.

    • Iron666

      @LegendaSvjetska, 31.03.2023 - 08:35

      Yep, znao sam da mu popularnost opada, ali ovdje preko sceenshota ima manje od 300 tisuća igrača (naravno brojka je relativna i nisam zbrajao), dok recimo Apex ima prosjek od 350-400K igrača na Steamu.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?