HCL.HR

Gase se serveri za besplatnu igru Spellbreak, Blizzard kupio developera

Zoran Žalac 29.06.2022.   •   8 komentara


Dvije godine nakon lansiranja, magični battle royale zvan Spellbreak postat će dio povijesti i više se neće moći igrati od početka 2023.

U jesen 2020. godine lansirana je free-to-play igra Spellbreak. Bila je to donekle osvježavajuća formula za battle royale naslove jer smo umjesto napucavanja oružjem u Spellbreaku ratovali pomoću magije. Igra je u prvom mjesecu postojanja uspjela privući zavidan broj od pet milijuna igrača, a naš ju je Filip ocijenio visokom ocjenom u svojoj recenziji.

Međutim, inicijalni uspjeh nije potrajao i igra je brzo pala u zaborav. Sada pak stiže vijest da će uskoro postati dio povijesti jer će se serveri za Spellbreak ugasiti početkom 2023. godine. Kako igra nije imala single-player sadržaje, nakon toga više ništa neće biti igrivo od nje.

Developer nije naveo razlog gašenja, no može se pretpostaviti da igra jednostavno više nije imala dovoljno aktivnu bazu igrača. Zahvalili su se zato svima koji su Spellbreaku dali šansu te poručili kako će dobiveno iskustvo s ovom igrom primijeniti na svoj sljedeći projekt.

UPDATE: Stiglo je objašnjenje zašto se igra gasi i čini se kako to ipak nije zbog malog broja igrača. Naime, studio Proletariat, koji je bio zaslužan za Spellbreak, postaje dio Blizzard Entertainmenta. 100-njak zaposlenika bit će prebačeno u Blizzard te će ubuduće raditi na World of Warcraftu.

Komentari (8)

  • Iron666

    29.06.2022 - 11:33

    To ti je to. Igra izgleda dobro, čak je i gameplay bio dobar, ali đabe. Moraju shvatiti da jednostavno koliko god da je gaming postao unosan biznis, bez truda i pravih naslova, nema tu meda…

  • Rastmahatta

    29.06.2022 - 12:02

    Jedna od zabavnijih Battle Royale igri, šteta

  • Lepir

    29.06.2022 - 12:51

    Bas steta.

  • Benjamin Scrool

    29.06.2022 - 13:41

    Nagađam da nisu dovoljno inovirali i da su se držali jedne te iste formule. Nedostatak inovacije je smrt u svakoj industriji. Fortnite bi vjerojatno isto umro da konstantno ne dodaju nove sardžaje, skinove, oružja itd.

    • Sinek

      @Benjamin Scrool, 29.06.2022 - 14:08

      kao fortnite je marljivo gradio bazu igraca kroz brojne updateove i gubio lovu mjesec

    • Sinek

      @Sinek, 29.06.2022 - 14:15

      ima prije nego je postao popularan? pls. igra je planula odmah na prelasku u br mode, bezlicna i s nula inovacija. to je taj faktor hypea kojeg ne mozes predvidjeti a spellbreak i druge igre nikad nisu imale ni 1% od toga, narocito ako su mehanikama tvrdje igre i teze za savladati

    • Sinek

      @Sinek, 29.06.2022 - 14:19

      hocu reci, nit ni spellbreak bio bez updateova da je popularan ko fortnite, nit bi fortnite dobivao updateove da je popularan ko spellbreak. #uvediteedit

  • Pararera

    30.06.2022 - 08:25

    Blizz radi ono najbolje što zna.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?